maritbet girişmaritbet
Fatih Kıral Mobilya 2015 yılı sonuna kadar 20 mağazaya ulaşacak

Fatih Kıral Mobilya 2015 yılı sonuna kadar 20 mağazaya ulaşacak

Pazara öncülük eden Fatih Kıral Mobilya, 2014 yılı sonuna kadar yüzde 20 büyüme ve 2015 yılı sonuna kadar da ortalama 20 mağaza planlıyor

Fatih Kıral Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Onur Kıral, Türkiye'de mobilya sektörünün ortalama 9 milyar dolarlık iç pazar büyüklüğü ile hızlı bir büyüme içerisinde olduğunu belirtti. Kıral, Fatih Kıral Mobilya olarak pazara öncülük ettiklerini, 2014 yılı sonuna kadar yüzde 20 büyüme ve 2015 yılı sonuna kadar ise ortalama  20 mağaza planladıklarını ifade etti. Ayrıca Akdeniz Bölgesi'ne yatırımlarının artacağını, yeni mağazalar açmak için fizibilite çalışmalarının hızla devam ettiğini sözlerine ekledi. Markalaşma sürecinde olan Brandhome By Fatih Kıral Mağazaları ile de herkese ve her keseye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Kıral, 50'yi aşkın dünya markasını da Türkiye'ye getirdiklerini belirtti.

Mobilyacılık aile mesleği olan Fatih Kıral Mobilya'nın geçmişi uzun yıllara dayanıyor. 32 yılı aşkın süredir kalite, zarafet, konfor ve saygınlık unsurları ile ilerleyen markanın 2014 yılı hedeflerini açıklayan Onur Kıral sözlerine şöyle devam etti: ''Fatih Kıral Mobilya ve Dekorasyon yeni kumaş, döşeme ve cila tekniklerini uygulayarak koleksiyonlarını hazırlıyor. Bunun yanısıra müşteri seçimlerine uygun üretim yeni sistem makineler ile yapıyor. Fatih Kıral Mobilya olarak, şuan Antalya, Cemil Topuzlu, Ömerli, Feneryolu, Bostancı, Levent, Etiler ve Bodrum'da toplam 13 mağaza, 35 bin metrekare üretim ve depolama alanı ile ''zamansız'' yaşam alanları hazırlıyoruz. 2014 hedefimiz Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerinde yeni mağazalar açmak buna ek olarak ta uzun vadede yurtdışında mağazalaşmak.''

Kıral, yapılan araştırmalara göre Türkiye dünya mobilya ihracatı sıralamasında yüzde 1'lik payı ile 21. sırada yer alırken, ithalat sıralamasında yüzde 0,7'lik payı ile 25. olduğunu belirtti. Onur Kıral, ''bizde 2011 yılında ihracatta 4üncü olarak başarımızı ortaya koyduk ve çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz, dedi. Başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, İran, Irak ve bazı Avrupa ülkelerinde büyük projelere imza attıklarını söyleyen Kıral şöyle devam etti: ''Yurtdışı pazarında büyüme hedeflerimiz arasında ihracata ek olarak kendi mağazalarımızı açmak. Bu noktalarda Fatih Kıral adının herkes tarafından bilinen bir marka olması için tüm çalışmalarımızı yapıyoruz, amacımız en kısa zamanda Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede yer almak.”

Mobilya sektörünün Türkiye'nin en eski ve en gelişen sektörlerinden biri olduğunu belirten Kıral sektör her yıl ürünlerini geliştirmekte ve çeşitliliğini arttırıyor. TÜİK 2010 verilerine göre, mobilya sektörünün işyeri sayısı 31.089, çalışan sayısı 151.904 olarak yer alıyor. Ayrıca perakende sektöründe de çalışan sayısının 100.000 olduğu tahmin ediliyor, dedi. Ağırlıklı kobi işletmelerden oluşan sektörün dünya pazarlarına açılması için birleşip güçlenmesi ve kurumsal yapılanmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi. 

Son yıllarda artan kentleşme, nüfus artışı, yükselen hayat standardı ile mobilyaya olan talep gün geçtikçe artıyor. Mobilya talebi değiştirme, yıpranma gibi normal nedenlerin dışında estetik kaygılardan da etkileniyor ve moda eğilimleri de ürün değiştirmede önemli rol oynuyor. Onur Kıral,  herkese ulaşmak amacı ile açtıkları Brandhome By Fatih Kıral Mağazaları'nda mobilya ve ağırlıklı dekorasyon ürünleri seçenekleri ile tüketici isteklerine yanıt verdiklerini belirtti. Ayrıca yerli üretime ek olarak 50'yi aşkın markayı Türkiye'ye getiren Kıral, “Mobilyada herkese ve her keseye uygun ürün bulmak mümkün” dedi. 

Kısaca Fatih Kıral Mobilya hakkında: 

Ev & Ofis mobilyaları dışında bahçe mobilyalarından, mutfak ve banyolara kadar en iyi uluslararası markaları bünyesinde barındıran ‘'Fatih Kıral Mobilya ve Dekorasyon'' bugün 50'yi aşan farklı Amerikan, İtalyan dünya markasına ait koleksiyonları da müşterilerine güvenle sunmaktadır. 

‘'Fatih Kıral Mobilya ve Dekorasyon'' özel projeler ve her türlü mekan tasarımı için yurt içi ve yurt dışındaki müşterilere proje ve mimarlık ekibiyle de konut ve ofis başta olmak üzere; restoran ve oteller için tasarım ve uygulama hizmeti veriyor. Toplu işlerde müteahhit firmalara proje ve tasarım konusunda verilen hizmetlerde; oluşturulacak mekanların üç boyutlu proje ve resimleme çalışmalarıyla projelerin verimli bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanıyor. 

www.fatihkiral.com

www.brandhome.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...