maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar Bosch Rexroth’a çevre ödülü verdi!

Erdoğan Bayraktar Bosch Rexroth’a çevre ödülü verdi!

2013 yılı Çevre Ödülleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı törenle dağıtıldı. Bosch Rexroth adına ödülü, Kalite, İş Güvenliği ve Çevre Bölüm Müdürü Tülin Vergen aldı

1995 yılından bu yana, çevrenin gelişimine ve korunmasına katkıda bulunmak, çevresel açıdan gelişimi teşvik etmek, değişen çevre kavramına uyumu cesaretlendirmek, çevre yatırımlarının yanı sıra, çevreye ve topluma katkıları olan kuruluşları desteklemek amacıyla, Kocaeli Sanayi Odası tarafından verilen “Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri” kapsamında, Büyük Sanayi Kuruluşu alanındaki “Teşvik Ödülü”nün bu seneki sahibi Bosch Rexroth oldu. Bosch Rexroth bu ödüle, tesislerinde ve üretim süreçlerinde sürdürdüğü çevreci uygulamalar nedeniyle layık görüldü.

Toplam 22 kuruluşun başvurduğu çevre ödülleri için, dereceye girenler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOBB, TSE, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, TÜBİTAK MAM, Marmara, Kocaeli, Sakarya, Uludağ Üniversiteleri, Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü, Kalder, TEMA ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nden toplam 16 jüri üyesinin değerlendirme ve saha incelemelerinin sonucunda belirlendi. Bosch Rexroth, tesislerinde çevre kirliliğini önlemek için sağladığı katkı, üretim süreçlerinde çevre dostu teknolojileri kullanması, çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda en son teknolojileri takip etmesi, doğal kaynak tasarrufunda yaptığı çalışmalar ve mevcut Çevre Yönetim Planı ile uygulamakta olduğu Çevre Yönetim Sistemi nedeniyle “ Teşvik Ödülü ”nü almaya hak kazandı. 

Bosch Rexroth faaliyetlerini çevre koruma prensipleri çerçevesinde sürdürüyor

Kaynakların tasarruflu kullanılmasına ve çevrenin temizliğine özen gösterme ilkesiyle hareket eden Bosch Rexroth, sürdürülebilirlik vizyonu ile ekonomi, ekoloji ve topluma karşı sorumluğunun yanı sıra, faaliyetlerini gelecek nesilleri de düşünerek yürütüyor. Çevre konularında ekstra hassasiyet taşıyan Bosch Rexroth, ürünlerini güvenli, çevreye duyarlı tasarruflu olarak üretiyor. 

Hedef Türkiye'nin En Temiz Sanayi Kuruluşu Ödülü'nü almak

Kocaeli Sanayi Odası tarafından verilen “Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri” kapsamında yer alan, “Teşvik Ödülü” nün sahibi olan Bosch Rexroth'un Kalite, İş Güvenliği ve Çevre Bölüm Müdürü Tülin Vergen “Çevre odaklı faaliyetlerimizle, önümüzdeki dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Türkiye'nin En Temiz Sanayi Kuruluşu” ödülünü almayı hedefliyoruz” dedi.

Kısaca “Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri” hakkında

1995 ve 1996 yılları arasında; Yeşil Baca, Atık Su Arıtma Tesisi, Çevreci Ürün ve Çevreci Proje isimleri altında 4 dalda verilen Çevre Ödülleri, 1997 yılından itibaren tek dalda verilmeye başlandı ve ödüle; ‘Çevreci Başkan' olarak da bilinen Kocaeli Sanayi Odası eski başkanı Şahabettin Bilgisu'nun adı verildi.

“Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri” 1998 yılından itibaren İzmit çevresinde yer alan illeri, 1999 yılından bu yana ise Marmara Bölgesinde yer alan; Sakarya, Bilecik, Yalova ve Bursa'yı da kapsayacak şekilde genişletildi. 2003 yılından bu yana ödüller; Büyük Ölçekli Kuruluşlar ve Küçük ve Orta Büyüklükteki Kuruluşlar olarak iki kategoride veriliyor. Çevre ödülleri, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarının faaliyet gösterdiği Marmara Bölgesi'nde, çevre bilincinin gelişmesine ve yaygınlaştırılmasında önemli rol oynuyor.

Kısaca Bosch Rexroth hakkında 

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve  Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2'lik bir alan ve 1000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş. Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth'un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği, Fabrika Otomasyonu ve Yenilenebilir Enerji pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, pnömatik, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. Globalde 2012 yılında, 80'in üzerindeki lokasyonda 37.500'ü aşkın çalışanıyla yaklaşık 6,5 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir.  

Bosch Türkiye, ‘Otomotiv Teknolojileri', ‘Enerji ve Bina Teknolojileri', ‘Sanayi Teknolojileri”  ile ‘Dayanıklı Tüketim Malları' alanlarında faaliyet gösteren altı ayrı şirketi kapsamaktadır. Bosch Grubu, Türkiye'de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlamış olup, ilk fabrikasını ise 1972 yılında Bursa'da kurmuştur. Bosch Türkiye, 2012 yılsonu itibarıyla 10 bini aşkın çalışanı, 2,1 milyar avro cirosu ve 1,3 milyar avro'luk ihracatıyla teknoloji ve hizmetler alanında önde gelen tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu'nun ürün ve hizmetleri, yenilikçi, fayda sağlayan ve sıra dışı çözümler aracılığıyla yaşam kalitesini artırmak için tasarlanmaktadır.  Böylelikle Bosch, dünya çapında “Yaşam için teknoloji' sağlamaktadır..

Bosch Grubu; Robert Bosch GmbH'ı, 350'den fazla alt kuruluşunu ve 50'den fazla ülkede bulunan yerel şirketleri içermektedir. Satış ve hizmet alanlarındaki iş ortakları buna dâhil edildiğinde Bosch, yaklaşık 150 ülkede temsil edilmektedir. Dünya çapındaki bu gelişim, üretim ve satış ağı büyümeye yönelik temeli oluşturmaktadır. 2012 yılı finansal verilerine göre, yaklaşık 306.000'dan fazla çalışanla 52,5 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir. Araştırma ve geliştirme faaliyetleri için 2012 yılında yaklaşık 4,8  milyar avro harcanmış olup, dünya çapında yaklaşık 4.800 adet patent için başvuruda bulunulmuştur. Tüm ürün ve hizmetleri göz önüne alındığında, Bosch, yenilikçi ve faydalı çözümleri sayesinde yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmaktadır. 

www.boschrexroth.com.tr

www.bosch.com.tr 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Sakarya'da 9 metrekarelik katlanabilir "modüler afet evi" üretiliyor
  • 19.09.2023 11:16

Sakarya'da 9 metrekarelik katlanabilir "modüler afet evi" üretiliyor

Sakarya'da afetlerde geçici barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik kolay kur ...

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor
  • 19.04.2023 14:37

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem ...

Togg seri üretim öncesi AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti
  • 04.04.2023 11:45

Togg seri üretim öncesi AB mevzuatıyla uyumlu 41 testten geçti

Türkiye'nin otomobili Togg, yola çıkmadan önce onlarca testten başarıyla geçerke ...

Vestel'in Termonline projesi ödül kazandı!
  • 18.10.2022 15:43

Vestel'in Termonline projesi ödül kazandı!

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, KalDer İzmir Şubesi'nin bu yıl 22. kez düzen ...