maritbet girişmaritbet
Eray Kapıcıoğlu, yeni projeler için çalışmalara başladı!

Eray Kapıcıoğlu, yeni projeler için çalışmalara başladı!

Yaklaşık üç yıl önce Kuveytli yatırım fonu NBK Capital’in yüzde 30 hissedarı olduğu Dünyagöz Hastaneleri'nin yabancı ortağı ile yollarını ayırmak istediği iddia ediliyor. 16 yıl önce Eray Kapıcıoğlu tarafından kurulan Dünyagöz Hastaneleri, yurt içi ve yurt dışında büyümesini güçlendirmek için bu ortaklığa gittiğini duyurmuştu

Türkiye'nin ihtisas hastaneleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahip Dünyagöz, 16 yıl önce o tarihe kadar ağırlıklı inşaat projeleri ile tanınan Eray Kapıcıoğlu tarafından faaliyete geçirildi. Kuruluşunun ardından geçen süreç zarfında da Eray Kapıcıoğlu'nun adı. Dünyagöz ile özdeşleşti, ilk göz ağrısı inşaata dönük çalışmaları adeta unutuldu. Kapıcıoğlu, 16 yıl önce kurduğu Dünyagöz Hastaneleri ile göz sahasında önemli bir başarı elde etti. Bu alanda yeni ihtisas hastanelerinin açılmasına da öncü oldu. 

ORTAKLIK BİTİYOR MU? 
Yurt içinde kurduğu zinciri yurt dışına da taşıyan Eray Kapıcıoğlu, bu büyüme hamlesini güçlendirmek için yaklaşık üç yıl önce Kuveytli NBK Capital ile ortaklığa gitmişti. Yüzde 30 payla Kuveytli NBK Capital'i kendine ortak alan Dünyagöz Hastaneleri, aldığımız duyumlara göre artık yoluna yalnız devam etmek istiyor. Planladığı büyüme hamlesini tek başına sürdürmeyi isteyen gurubun bu nedenle NBK Capital ile ortaklığı sonlandırmak istediği iddia ediliyor. Eray Kapıcıoğlu'nu iddialarla ilgili aradık fakat ulaşamadık. 

18 şube ile faaliyetlerini sürdüren ve yılda 107 ülkeden 30 bini aşkın hastaya hizmet veren Dünyagöz grubu, en son Almanya Frankfurt'ta yatırım yapmıştı. Yurt dışında bu yıl dört noktada daha olmak üzere yatırım çalışmalarını sürdüren Dünyagöz, büyümesini Anadolu'da da sürdürerek yeni illere açılmayı planlıyor. 
 

NBK CAPİTAL NE YAPIYOR? 
Kuveytli yatırım fonu NBK Capital'in Türkiye'deki ilk girişimi Dünyagöz değil şüphesiz. Daha evvel ayçiçek yağı markası Yudum, Aras Kargo, Turkish Bank, Kılıç Deniz Ürünleri, Dem İlaç ve Bavet gibi şirketlere ortak olan NBK Capital, 2007 yılında ortak olduğu Yudum ile 2008 yılında yollarını ayırmıştı. 

Ardından Aras Kargo'daki hisselerini de satarak ortaklığı bitiren Kuveytli NBK Capital'in buna karşılık Türkiye'de yatırımlarını sürdürme kararı aldığı ve 300 milyon dolarlık fon ile özellikle KOBİ'lere odaklanacağı haberleri yer almıştı. Şimdi fonun yapacağı yeni satın almalar bekleniyor. 

YENİ PROJE HAZIRLIĞI 
Sağlık sektöründeki yatırımlarıyla inşaat sektöründeki faaliyetleri geri planda kalmış gibi gözükse de Eray Kapıcıoğlu, ilk göz ağrısı gayrimenkul alanında da çalışmalarını sürdürüyor. Maslak, Tarabya ve Ali Sami Yen'de ortak giriştiği projeler dışında Ankara'da da 500 konutluk bir projeye imza atan Eray Kapıcıoğlu, gayrimenkul geliştirmenin yanı sıra sağlık tesisi inşaatları ve otopark uygulamalarıyla da ilgileniyor. Kapıcıoğlu'nun özellikle İstanbul'da yeni projeler üzerinde çalışma yürüttüğü kaydediliyor.
 

Sibel Atik/Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sahilada Maltepe görücüye çıkıyor!
  • 10.03.2016 08:40

Sahilada Maltepe görücüye çıkıyor!

Kapıcıoğlu İnşaat imzası taşıyan Sahilada Maltepe projesi 5 Nisan 2016 günü bası ...

Maltepe sahilin yeni merkezi; Sahilada!
  • 11.01.2016 14:30

Maltepe sahilin yeni merkezi; Sahilada!

Sahilada Maltepe projesi Kapıcıoğlu İnşaat tarafından 100 milyon dolar yatırımla ...

Yeni 11 hastane için 150 milyonluk tahvil sattı
  • 26.08.2014 10:59

Yeni 11 hastane için 150 milyonluk tahvil sattı

Dünyagöz Hastaneler Grubu, 150 milyon TL’lik tahvil sattı. 200 milyon TL’lik ta ...

Yıl sonuna kadar tam 11 hastane açacak!
  • 24.08.2014 08:56

Yıl sonuna kadar tam 11 hastane açacak!

Dünyagöz Hastanesi 2014 sonuna kadar yeni hastaneler açmayı planlıyor ...

Dünyagöz, Avrupa’da 26 ön teşhis kliniği açacak
  • 26.03.2014 08:28

Dünyagöz, Avrupa’da 26 ön teşhis kliniği açacak

Türkiye’de de 5 yeni hastane ve 12 yeni şube yatırımına hazırlanan Dünyagöz, 2 y ...

Eray Kapıcıoğlu, yeni projeler için çalışmalara başladı!
  • 06.05.2013 13:49

Eray Kapıcıoğlu, yeni projeler için çalışmalara başladı!

Yaklaşık üç yıl önce Kuveytli yatırım fonu NBK Capital’in yüzde 30 hissedarı old ...