maritbet girişmaritbet
DAP Yapı'nın kulelerini Rotana işletecek!

DAP Yapı'nın kulelerini Rotana işletecek!

DAP Yapı, Burgu, Dalga ve Tango Kule projelerinin otel olarak işletilmesi için Rotana ile anlaşma sağladı. Oturmadığın dönemde kirala modelinin uygulandığı projeler 8 yılda kendini amorti edecek

 

İnşa ettiği kulelerle adından sıkça söz ettiren DAP Yapı, Maltepe'de hayata geçirdiği Burgu, Dalga ve Tango Kule'nin işletmesi için Afrika ve Ortadoğu'nun en büyük otel zincirlerinden biri olan Rotana ile anlaşma imzaladı.
 
Satışa çıktığında yüksek oranda satış başarısı gösteren konutları için yatırımcılarına otel gibi kiralama hizmeti de verecek olan DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz,  “Dünyanın birçok ülkesindeki modelleri inceledik. Hem kullanıcıya hem de yatırımcıya faydalı olabilecek formülleri araştırdık. Sonuçta Abu Dabi merkezli Rotana grubunun otel işletmeciliği alanında Afrika ve Ortadoğu bölgelerinin en iyisi olduğunu öğrendik” dedi.
 
Rotana'nın 12 ülkede işletmesini yaptığı otellerde yılda 5 milyon kişiyi ağırladığını belirten Ziya Yılmaz, “Rotana İsrail'in nüfusu kadar misafir ağırlıyor. Yatırımcılarımız bu anlaşmadan kârlı çıkacaklar” diye konuştu.
 
Rotana ile birkaç projelik anlaşma yapmadıklarını ve bunu uzun süreli planladıklarını dile getiren Yılmaz, yeni planlar çerçevesinde Türkiye'nin 81 ilinde bu yatırımları hayata geçirmek istediklerini vurguladı.
 
8 yılda amorti edecek
Ziya Yılmaz, oturmadığın dönemde kiralama modeli ile yatırımcıların dairelerini 8 ile 12 yıl arasında amorti edeceğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Daire sahipleri dilerlerse kendi yerlerini kiralayarak ekstra gelir elde edecekler. Bir havuz oluşturacağız ve her daire şerefiyesine göre bu havuzdan gelir alacak. Normalde 1000 liraya kiraya verilebilen daireler bu sistem sayesinde çok daha fazla getiri sağlayacak. Konutlar kendini 20 yılda amorti ederken, bu dairelerde bu süre 8 yıla kadar inebilecek.”
 
Yatırımcısına kazandırdı
 
Dap Yapı'nın Burgu, Tango ve Dalga Kule projeleri, Fenerbahçe'den başlayıp Tuzla'ya kadar devam eden Türkiye'nin en uzun sahil bantlarından birinin üzerinde yer alıyor. Tango, Dalga ve Burgu Kule, bu yönüyle bölgenin nitelikli konaklama ihtiyacına bire bir yanıt vermeyi hedefliyor.
 
Geçtiğimiz yıl satışa çıkan projeler, lansman sürecinde büyük satış başarısı yakaladı. Satış rakamları, başlangıç rakamlarıyla kıyaslandığında en az yüzde 35-65 prim yaparken, emlak endeksleri de, Dap projelerinde yer alan konutların her türlü ekonomik etkene direnç göstererek yatırımcıya kazandırdığını doğruluyor.
 
‘Aklımıza ilk önce Türkiye geldi'
 
1980'li yıllarda Türkiye'ye geldiğini ve o dönemde birkaç turist haricinde burada hiçbir şey olmadığını söyleyen Rotana'nın sahibi Nasser Al Nowais, şimdi ise tablonun tamamen değiştiğini söyledi. Türkiye'nin bu haliyle büyük gurur duyduğunu aktaran Nowais, “Avrupa'dan daha iyi ekonomisiyle, tarım, sanayi ve kumsallarıyla bambaşka bir ülke konumuna geldi. Söz veriyorum, burada çok güzel hizmetler vereceğiz” dedi. Rotana'nın Abu Dabi'de kurulduğunu ve bölgede hızla büyüdüğünü anlatan Nowais, 2 yıl önce Arap ülkelerinin dışına çıkmaya karar verdiklerini vurgulayarak, “Türkiye ilk aklımıza gelen ülke oldu. Böyle bir ülkeye girmek bizi uluslararası kuruluş düzeyine çıkarır. İran ve Hindistan'da da işletmelere başlıyoruz” diye konuştu. 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!
  • 20.10.2021 11:25

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut’un “Yıl Bazlı Satış Raporu”na g ...