maritbet girişmaritbet
Cihan İnşaat konuttan sonra tarım sektörüne giriyor

Cihan İnşaat konuttan sonra tarım sektörüne giriyor

Avrupark Bahçekent ile adından söz ettiren şirket, tarım sektörüne adım atıyor.

Cihan İnşaat bir taraftan Avrupark Bahçekent projesinin yapımına ve satışına devam ederken diğer taraftan da tarım sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye ekonomisine değer katıyor. Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Hasanköy'de 37 bin metrekare kapalı alanda cam sera kurmaya hazırlanan Cihan İnşaat, bunun için bölgeye 5 yıl içerisinde 21 milyon Euro'luk yatırım yapacak. Yatırımın faaliyete geçmesiyle birlikte yılda 9 bin ton domates üretilecek

Cihan İnşaat, konut sektöründe yakaladığı başarıyı tarım sektöründe de sürdürüyor. Bahçekent'te hayata geçirdiği Avrupark Bahçekent projesinin yapımına ve satışına devam eden kuruluş, tarım sektöründe de 21 milyon Euro'luk yatırıma hazırlanıyor. Cihan İnşaat'a bağlı Birlik Ziraat İşletmesi tarafından yapılacak olan yatırım Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Hasanköy'de gerçekleştirilecek. Yatırım hakkında bilgi veren Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, “Burada topraksız tarım yöntemiyle domates üreteceğiz. Ürettiğimiz domatesleri hem iç piyasaya sunacağız hem de ihraç edeceğiz” dedi. 

21 milyon Euro'luk yatırım

Bunun için ilk etapta 7 milyon Euro'luk yatırımla 37 bin metrekare kapalı alanda cam sera kuracaklarını belirten Pala, “Yeterli su ve arazinin sağlanması durumunda cam seranın büyüklüğü 5 yıl içerisinde 200 dönüme çıkacak. Arazinin tamamını cam sera ile kapladığımız da yaklaşık 21 milyon Euro'luk yatırım gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Topraksız olarak gerçekleştirilecek olan üretimde Hamamboğazı termal tesislerinden de sıcak su temin edileceğini ifade eden Pala, “Sıcak suyun seralara ulaşması için yaklaşık 3,5 kilometre boru hattı döşeyeceğiz. Şu anda yatırım için çalışmalara başladık. İlk dikimlerimizi 2016 Ocak ayında yaparak Mart ayında ilk ürünleri almak istiyoruz. İlk yıl için hedefimiz bin 800 ton domates üretmek. 5 yıllık yatırımın ardından da 200 dönüm alanda yıllık 9 bin ton domates üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

İstihdama katkı sağlayacak

Uşak'a yaptıkları tarım yatırımıyla bölge halkına da istihdam sağlayacaklarını belirten Ertuğrul Yavuz Pala, “İlk etapta 40-50 kişiyi işe alacağız. Bu sayı zamanla artacak. Çalışanlarımızı yöre halkından temin edeceğiz. Ayrıca gerekli izinlerimizi aldığımızda cam seranın enerjisini sağlamak amacıyla rüzgar enerjisi yatırımı da gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupark Bahçekent 2+1 Örnek Daire 3D Sanal Tur Çekimi
  • 19.08.2021 16:43

Avrupark Bahçekent 2+1 Örnek Daire 3D Sanal Tur Çekimi

Emlaktasondakika.com olarak Avrupark Bahçekent 2+1 örnek dairesinin 3D sanal tur ...

Avrupark Bahçekent projesinin son durumu!
  • 17.02.2018 12:07

Avrupark Bahçekent projesinin son durumu!

Bahçekent bölgesinde inşa edilen Avrupark projesi 1.394 konut ve 84 ticari ünite ...

Avrupark Bahçekent son durum!
  • 20.11.2017 15:30

Avrupark Bahçekent son durum!

Cihan İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupark Bahçekent projesinin son durum ...

Cihan İnşaat'tan yeni imza; Avrupark Hayat!
  • 26.10.2017 17:18

Cihan İnşaat'tan yeni imza; Avrupark Hayat!

Emlak Konut GYO arsasında hayata geçirilmekte olan Avrupark Hayat projesinin lan ...

Ertuğrul Yavuz Pala, Avrupark Hayat'ı anlattı!
  • 26.10.2017 15:25

Ertuğrul Yavuz Pala, Avrupark Hayat'ı anlattı!

Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, Avrupark Hayat projesin ...

Avrupark'ta son durum!
  • 28.01.2017 11:03

Avrupark'ta son durum!

Bahçekent'te hayata geçirilen Avrupark'ın son hali havadan görüntülendi. ...