maritbet girişmaritbet
Çalık YEDAŞ 2015 yılına kadar 500 milyon liralık yatırım yapacak!

Çalık YEDAŞ 2015 yılına kadar 500 milyon liralık yatırım yapacak!

Çalık YEDAŞ, yüksek standartta hizmet sunabilmek için 2011-2015 tarife dönemini içine alan beş yıl içerisinde toplam 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor

 

Çalık YEDAŞ, yüksek standartta hizmet sunabilmek için 2011-2015 tarife dönemini içine alan beş yıl içerisinde toplam 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop'u kapsayan bölgede  1.6 milyon müşteriye 40 bin 344 kilometrekare alanda elektrik dağıtımı ve perakende hizmeti veren Çalık YEDAŞ, yüksek standartta hizmet sunabilmek için 2011-2015 tarife dönemini içine alan beş yıl içerisinde toplam 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor.

SAP ERP'nin 8 modülünü 5 buçuk ay ve SAP CRM uygulamasını 2 ay gibi kısa bir sürede BCM ile entegre ederek canlı sistemlerinde sorunsuz olarak kullanmaya başladıklarını dile getiren Çalık YEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Türkoğlu, Türkiye'de tek olma özelliğine sahip GIS (coğrafi bilgi sistemi), SCADA/DMS (uzaktan kontrol ve izleme sistemi) ve OSOS (otomatik sayaç okuma sistemi) ile entegre bir şekilde çalışacak SAP IS-U projesi için de çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüttüklerini bildirdi.

Bölgeye en son 1984 yılında şebeke yatırımı yapıldığını vurgulayan Türkoğlu,  kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sürekliliğini sağlamak için Çalık YEDAŞ'ın 2011 yılında yaptığı yatırımlar ile kamu dönemindeki yatırımlarını 4'e katladığını, teknolojiyi de kullanarak yatırımların şebeke ve müşterilerinin gereksinimlerine uygun olarak yapılabilmesi için “Master Plan ve Şebeke Modellemesi” çalışmalarına da başladıklarını aktardı. 114 MWA trafo merkezi, 225 kilometre enerji nakil hattı, 425 kilometre yeraltı kablolu şebekesi, 367 kilometre köy şebekesi ve 333 kilometre aydınlatma şebekesi yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Türkoğlu, “Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop İllerinde yaklaşık 1.6 milyon müşteriye 40 bin 344 kilometrekare alanda elektrik dağıtımı ve perakende hizmeti veren Çalık YEDAŞ'ın, yüklendiği sorumluluk ile yüksek standartta hizmet sunabilmek için 2011-2015 tarife dönemini kapsayan beş yıl içerisinde toplam 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirme süreci devam etmektedir” diye konuştu.

“Müşterilerimiz için sağlam temelli çalışmalar yürütüyoruz”

Şirket stratejilerini sürdürebilirlik ve müşteri memnuniyeti temelinde oluşturarak, müşterilerine kesintisiz, hızlı hizmet verebilmek için sağlam temelli çalışmalara başladıklarını kaydeden Türkoğlu, öncelikle tüm müşteri hizmetleri merkezlerini yenileyerek sayılarını artırdıklarını belirtti. Müşteri hizmetlerinde işlem çeşitliliği ile hizmette farkındalığı oluşturduklarını anlatan Türkoğlu, müşterilerinin 7/24 öneri, istek, elektrik kesintisi bildirimi ve her türlü bilgi talebinde bulunabilecekleri mobil,  online  ve çağrı merkezi hizmetleri sunduklarını açıkladı. Türkoğlu, “Şirketimiz Çalık YEDAŞ, bağımsız bir araştırma şirketine yaptırmış olduğu müşteri memnuniyeti anketi sonuçları ve almış olduğu ‘en başarılı hizmet' ödülleri ile hizmet kalitesi konusunda duyarlı bir şirket olabilme yolunda müşterileri tarafından takdir edilerek desteklenmiştir. Müşteri odaklı anlayışı sonucunda ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Kalite belgesini almıştır” şeklinde konuştu.  Çalık YEDAŞ'ın, sürdürülebilir performans yönetimini bir kültür haline getirilerek ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Kalite Belgesi de aldığını dile getiren Türkoğlu, firmanın, sektörde bu belgeyi alan ilk ve tek dağıtım şirketi olduğunu vurguladı.

“Farkı oluşturan insandır”

Nurettin Türkoğlu, “farkı yaratan insandır” yaklaşımıyla, özelleştirme sonucu yapısal değişimin başlatıldığı 2011 yılı içerisinde en büyük yatırımlarını insan kaynağına yaptıklarını, sahip oldukları nitelikli insan kaynağının, şirketlerinin en önemli sermayesi ve başarılarının arkasındaki en önemli itici güç olduğunu vurguladı.

Çalık YEDAŞ'ta insan kaynakları süreçlerinin şirket hedefleri doğrultusunda büyük bir titizlikle yönetildiğine değinen Türkoğlu, “İnsan kaynaklarında hedefimiz, insan kaynağını nitelikleri bakımından sürekli geliştirerek, küresel rekabette kalıcı üstünlük sağlamaktır. 2011 yılında tüm çalışanlarımıza 18 bin 198 saat eğitim verildi. Sahip olunan insan kaynağının geliştirilmesi hedefi doğrultusunda, iş barışında ve çalışan motivasyonunda hiçbir olumsuzluk yaşamadan yeni istihdamlarla bölge ekonomisine katkı sağlandı. ” dedi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çalık YEDAŞ 2015 yılına kadar 500 milyon liralık yatırım yapacak!
  • 02.01.2013 15:10

Çalık YEDAŞ 2015 yılına kadar 500 milyon liralık yatırım yapacak!

Çalık YEDAŞ, yüksek standartta hizmet sunabilmek için 2011-2015 tarife dönemini ...

Çalık YEDAŞ MEYER’den ödül aldı Avrupa’da mükemmelliğie biraz daha yaklaştı!
  • 12.06.2012 08:38

Çalık YEDAŞ MEYER’den ödül aldı Avrupa’da mükemmelliğie biraz daha yaklaştı!

Çalık YEDAŞ, ISO 10002:2006 Uluslararası Müşteri Memnuniyeti Standardı ve ISO 27 ...

Çalık YEDAŞ 5 ilin enerji tüketimine göre yatırım yapacak!
  • 21.05.2012 15:08

Çalık YEDAŞ 5 ilin enerji tüketimine göre yatırım yapacak!

Kaliteli ve kesintisiz üretim için 1.5 yıldır yatırımlarına ara vermeyen Çalık Y ...

Çalık YEDAŞ'tan destek geldi!
  • 16.05.2012 16:14

Çalık YEDAŞ'tan destek geldi!

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Samsunlu işadamlarını enerji yatırım ...