maritbet girişmaritbet
Büyük inşaat projelerine hazırlanan Enka, makine stoğu oluşturdu!

Büyük inşaat projelerine hazırlanan Enka, makine stoğu oluşturdu!

Makine Direktör Yardımcısı Nadir Akgün, inşaat alanındaki hareketlenme paralelinde beklenen projelere yönelik makine stoku oluşturduklarını belirtti

 

Özellikle inşaat sektöründe büyük projelere yönelik beklentinin bu yıl yüksek olduğunu söyleyen Enka Pazarlama Makine Direktör Yardımcısı Nadir Akgün, üçüncü köprü, körfez geçişi, İzmir otobanı, duble yollar, kentsel dönüşüm gibi projelerin yavaş yavaş başlaması ile sektörün hareketlendiğini ifade etti.
 
Bu nedenle yılın ilk yarısında bu projelere yönelik doğru özellikte makine stoku oluşturduklarını vurgulayan Akgün, “Bu yıl hedeflerimizin başında geçen yıl bünyemize kattığımız Dynapac yol üstü ekipmanlarının pazardaki başarısını artırmak geliyor. Dynapac ürün kalitesine ve Enka'nın hizmet kalitesine güveniyoruz. Yol üstü ekipmanları konusunda özellikle yol işlerinin bu denli gündemde olduğu 2012 yılı içinde ciddi ilerleme kaydettik” dedi.
 
Bunların yanı sıra Türkiye'de devlet teşviki ile bu yıl da büyümesini öngördükleri madencilik sektörünü, firmaları açısından bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirten Akgün “2012 yılının ilk yarısının sonunda bu düşünce ve hazırlıklarımızda haklı çıktık. İnşaat sektöründeki projelere ve madencilik alanındaki gelişmelere tam zamanında cevap verebildik” diye konuştu.
 
Enka Pazarlama'nın, Enka Şirketler Topluluğu bünyesinde 1972 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Nadir Akgün,  iş makinesi, ağır taşıtlar, deniz motorları, tarım makineleri, istif makineleri, hava taşıtları departmanları ile farklı sektörlere makine-ekipman temini ve satış sonrası hizmetleri verdiklerini aktardı. Bu alanda Türkiye'nin köklü firmalarından biri olduklarını söyleyen Akgün, iş makinesi sektöründe satış ve satış sonrası hizmetleri verdikleri markalar içinde ekskavatör ve lastikli yükleyici makinelerinde Hitachi markasının, yine bir başka lastikli yükleyici ürün gamı ile Kawasaki markasının bulunduğunu kaydetti. 
 
Bunlarla birlikte mobil vinç makinelerinde Tadano ve Tadano Faun markalarının, kafes bomlu vinç makinelerinde Hitachi-Sumitomo markasının, belden kırma kamyon gamında Bell markasının, mobil konkasör makinelerinde Atlas Copco, yol üstü makinelerinde Dynapac markasının, kaya kamyonlarında Hitachi markalarının mümessili olduklarını belirten Akgün, “Bu ürünlerimize yönelik satış sonrası destek hizmetlerimizi Türkiye'de beş ana servis bölgesi ve onlara bağlı yaygın servis ağımız ile veriyoruz. Bütün bu satış ve satış sonrası sürecimizi müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda şekillendiriyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Geçen yıl satışlarımız açısından olumlu geçti”
 
2011 yılında, dünyada 2008 başlangıçlı finansal krizin etkilerinin devam ettiğini, buna rağmen Türkiye'nin yatırımlarına ara vermediğini vurgulayan Nadir Akgün, Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) verilerine göre Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük 5'inci dünyanın ise 12'nci en büyük iş makinesi pazarı konumunda olduğunu kaydetti.
 
“Enka Pazarlama, Türkiye iş makinesi sektöründe her zaman üst sıralarda yer almış, bu konuda birçok ürün gamı ve hizmet kalitesi ile sektörün önemli bir oyuncusudur” diyen Akgün, “2011 yılı satışlarımız açısından olumlu geçti. Ancak biz bir seneyi değerlendirirken sadece satış rakamlarımızı baz almıyoruz. Bizim için bir o kadar önemli olan bir yıl içinde mevcut hizmet kalitemize katabildiklerimiz ve bu alanda sektöre sunabildiğimiz artı değerdir” dedi.
 
2009 ve 2010 yıllarında servis bölge müdürlüklerini yenilediklerini ve tesislerinin kapasitesini büyüttüklerini vurgulayan Nadir Akgün, bu alanda yetişmiş personel sayılarını da artırdıklarının altını çizdi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya'dan Akkuyu NGS'ye 300 milyon dolar kredi!
  • 19.12.2020 09:51

Rusya'dan Akkuyu NGS'ye 300 milyon dolar kredi!

Akkuyu NGS'nin inşasına ilişkin hükümetler arası anlaşma Türkiye ile Rusya arası ...

Enka, Kosova’da 10 milyar liralık santral projesi peşinde
  • 05.09.2018 10:37

Enka, Kosova’da 10 milyar liralık santral projesi peşinde

Avrupa’nın en genç ülkelerinden Kosova, en önemli projelerinden birine imza atıy ...

Rusya, Türk İnşaat firmalarını zorlayacak
  • 29.11.2015 13:15

Rusya, Türk İnşaat firmalarını zorlayacak

Putin, Türkiye'ye yönelik hazırlanan yaptırım paketini imzaladı. Buna göre Türk ...

Büyük projeler iş makineleri sektörünü hareketlendirdi!
  • 26.02.2015 09:58

Büyük projeler iş makineleri sektörünü hareketlendirdi!

Üçüncü havalimanı, üçüncü köprü ve otoyolları, Kanal İstanbul Projesi ve kentsel ...

51 yıllık PİMAŞ, Belçika’ya satılıyor
  • 25.08.2014 10:37

51 yıllık PİMAŞ, Belçika’ya satılıyor

Enka Grubu, yapı sektörünün en çok bilinen firmalarından olan ilk PVC borunun ür ...

Enka Kosava'da 900 milyon dolarlık yol yapacak
  • 03.07.2014 12:55

Enka Kosava'da 900 milyon dolarlık yol yapacak

ENKA, ortağı Bechtel ile beraber Kosova’nın başkenti Priştina’yı Makedonya’ya ba ...