maritbet girişmaritbet
Bursa Çatı 2013 yılında yüzde 25 büyüme hedefliyor!

Bursa Çatı 2013 yılında yüzde 25 büyüme hedefliyor!

Bursa Çatı, geçen yıl, 2011’e oranla yüzde 20 büyüyerek 10 milyon TL ciroya ulaştı. Firma, bu yıl ise yüzde 25 büyüme hedefliyor

 

Bursa Çatı, geçen yıl, 2011'e oranla yüzde 20 büyüyerek 10 milyon TL ciroya ulaştı. Firma, bu yıl ise yüzde 25 büyüme hedefliyor.

Sanayi yapıları, çatı ve cephe kaplamaları satış ve taahhüdü alanında faaliyet gösteren Bursa Çatı, geçen yıl, 2011'e oranla yüzde 20 büyüyerek 10 milyon TL ciroya ulaştı. Firma, bu yıl ise yüzde 25 büyüme hedefliyor.

Bursa Çatı, 1999 yılında Selçuk Sünbül ve Hasan Yıldız ortaklığında, sanayi yapıları, çatı ve cephe kaplamaları satış ve taahhüdü konusunda faaliyette bulunmak amacıyla kuruldu. Firma ortağı Selçuk Sünbül, Bursa Çatı'nın, Türk sanayicisi ve inşaat sektörünün talep ettiği yüksek kaliteli poliüretan, taşyünü dolgulu izolasyon panelleri ve sandviç panellerini, Marmara Bölgesi ağırlıklı olmak üzere, ülke geneline ve tüm dünyaya sunduğunu kaydetti. 2007 yılı itibarıyla faaliyet alanlarına PVC membran, duman tahliye sistemleri ve polikarbon ışıklık sistemlerini de dahil ettiklerini belirten Sünbül, “Bursa Çatı, böylece ürün ve taahhüt yelpazesini genişletti. İzocam Tekiz'in Bursa bayii de olan firmamız, 2001 yılından bu yana İzmir Yolu üzerindeki 350 metrekare kapalı alana sahip ofisinde, toplam 30 personelle hizmet veriyor” diye konuştu.

2011 yılına oranla yüzde 20 büyüdükleri 2012'yi, yaklaşık 10 milyon TL ciro ile kapattıklarını söyleyen Selçuk Sünbül, 2013 büyüme öngörülerinin ise, yüzde 25 civarında büyüme olduğunu ifade etti. Şu an yıllık kapasitelerinin 250-400 bin metrekare olduğunu ve aynı anda 20-25 şantiyede birden çalıştıklarını belirten Sünbül, “Yaklaşık yüzde 70 oranında aynı müşterilerle çalışıyoruz. Türkiye'nin büyüme oranının bu yıl fazla olacağı yönündeki açıklamalar, sektörü olumlu yönde etkiliyor. Yatırım kararları arttı, bunu gelen proje teklifi sayısından anlıyoruz” dedi. Yüzde 10 civarında ihracat odaklı çalıştıklarına değinen Sünbül, bugüne kadar Bulgaristan, Yunanistan, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi ülkelerde birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.

Bugüne kadar ortalama 700 fabrika projesine imza attıklarını söyleyen Sünbül, “Bursa Çatı'nın müşterileri arasında Rollmech, Borçelik, Eti, Sinta, Umut İnşaat, Çevre İnşaat ve Çilek Mobilya gibi, alanında sektör liderleri bulunuyor” şeklinde konuştu. Sünbül, şunları söyledi: “Prensip edindiğimiz kalite, güven ve doğruluk ilkelerinden hiçbir zaman vazgeçmedik. Sektörde yeniliklere açık, dünya standartlarında, ekonomik ve kalıcı çözümlerle müşterilerin yanında olmayı hedefliyoruz. Kalite politikamız, meslek içi eğitimlerle, deneyimli ve bilgili çalışanlarla kalite yönetimini sürekli iyileştirerek müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak.”

İş güvenliğinde örnek firma olmayı hedefliyor

Sünbül, önümüzdeki dönemde, kurumsal firmalarda, teknolojik çatı ve cephe kaplama üzerine yoğunlaşmak istediklerini de ifade etti. Firmalarının, iş güvenliği konusunda yapılan son düzenlemelere tam uyumlu hale gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini de kaydeden Sünbül, 150 bin dolarlık yatırımla donanımlarını yenilediklerini söyledi. Bu konudaki yatırımlarının ihtiyaca göre devam edeceğini anlatan Sünbül, örnek firma olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Sektör sorunlarına da değinen Sünbül, bunların başında fiyat rekabetinin geldiğini, merdivenaltı üretim yapan firmaların ve devlet tarafından yeterli oranda desteklenmemelerinin, çözüm bekleyen konular olduğunu kaydetti.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Çatı 2013 yılında yüzde 25 büyüme hedefliyor!
  • 01.03.2013 12:19

Bursa Çatı 2013 yılında yüzde 25 büyüme hedefliyor!

Bursa Çatı, geçen yıl, 2011’e oranla yüzde 20 büyüyerek 10 milyon TL ciroya ulaş ...