maritbet girişmaritbet
BonjukTea 30 çay dükkanı açacak, franchise ile büyüyecek!

BonjukTea 30 çay dükkanı açacak, franchise ile büyüyecek!

Kahve dükkanlarının başarısının ardından, dünyada 20'yi aşkın ülkede içilen Uzakdoğu kökenli çay ve meyvesuyu zinciri BonjukTea markası Türkiye'ye geldi

Kahve dükkanlarının başarısının ardından, dünyada 20'yi aşkın ülkede içilen Uzakdoğu kökenli çay ve meyvesuyu zinciri BonjukTea markası Türkiye'ye geldi. Turkuaz Şirketler Grubu bünyesindeki Selekoğlu Gıda tarafından pazara sunulan BonjukTea'nın içeçekleri, bitki çaylarının içine bal, süt, vanilya, yoğurt ve meyve eklenerek yapılıyor. BonjukTea'nin şu anda biri İstanbul, ikisi İzmir'de olmak üzere üç mağazası var. Hedefi 2013'te 30 mağaza açmak.

2013'te 2.5 milyon litre çay içirecek

Selekoğlu Gıda CEO'su Velican Çeltik, "Türkiye'deki yıllık ortalama büyüklüğü 1.5 milyar TL, tüketimi 850 milyon litreye çıkan meyve suyu sektöründe Selekoğlu Gıda olarak BonjukTea markamızla 2013 hedefimiz, 2.5 milyon litre BonjukTea'yi satışa sunmak" dedi. Çeltik, "Alkolsüz içecek sektörünün Türkiye'deki büyüklüğüne bakıldığı zaman BonjukTea, hazır olmayan taze ve anlık hazırlanan içecek şekliyle taze içecek pazarının yüzde 5'lik bölümünü hedeflemekte" diye konuştu. BonjukTea`nin, 2013'te bayi ve merkez açılışlarıyla 6 milyon TL ciro hedefi bulunduğunu aktaran Çeltik, "2014'de bu cironun yüzde 150 artıp 15 milyon TL olmasını hedefliyoruz" dedi.

Türk damak tadı için 8 ay Ar-Ge yapıldı

Türk damak tadı için  8 aylık bir Ar-Ge çalışmasından sonra Türkiye pazarında yer aldıklarını ve mönülerindeki bütün içecek çeşitlerinin farklı tüketici gruplarının beğenisini kazandığını söyleyen Çeltik, "İçecek çeşitlerimizle sadece çocukların değil, yetişkinlerin de dikkatini çekmeye başardık. Sağlığına dikkat eden tüketicilerimiz, ağırlıklı olarak RoselleLatte gibi çay bazlı sağlık serilerimizden tüketirken gençlerimiz çoğunlukla yoğurtlu ve Smoothie serimizi tercih ediyor. Kahve tutkunları için de dünyanın birçok farklı noktasından kahve çeşidini  tüketicilerimizle buluşturuyoruz" dedi.

Üretimin bir bölümünü Türkiye'de yapacak

Dubai, Suudi Arabistan ve Belçika'dan talepler geldiğini kaydeden Çeltik, bu konuda yatırım süreçlerini değerlendirdiklerini söyledi. Velican Çeltik, "Önceliğimiz her zaman Türkiye. Üretimin bir miktarını önümüzdeki 3 yıl içerisinde Türkiye'ye taşımak istiyoruz. Ağızda çiğnenen bonjukları üretecek fabrikanın altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Aynı zamanda diyabetik hastaları için formülleşen içeceklerimizi tüketiciyle buluşturmak için çalışmalarımız devam etmekte" dedi.

Franchise veriyor

Franchise verdiklerini kaydeden Çeltik, Franchise şartları için Caféshop'larda 20-250 metrekare, kiosk için minimum 7.5 metrekare alan aradıklarını aktaran AVM'ler ise cadde üstü olmasını beklediklerini söyledi. Bir şubenin  ortalama açılış maliyetinin 50 bin TL ile 70 bin TL arasında olduğunu belirten Çeltik, yatırımın geri dönüş süresinin ise 12 ay olduğunu kaydetti.

Leyla İlhan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BonjukTea 30 çay dükkanı açacak, franchise ile büyüyecek!
  • 15.04.2013 08:44

BonjukTea 30 çay dükkanı açacak, franchise ile büyüyecek!

Kahve dükkanlarının başarısının ardından, dünyada 20'yi aşkın ülkede içilen Uzak ...