maritbet girişmaritbet
Bartın Seramik, Ar-Ge yatırımlarına hız vererek ürün yelpazesini genişletti

Bartın Seramik, Ar-Ge yatırımlarına hız vererek ürün yelpazesini genişletti

Alvit markasıyla vitrifiye sağlık seramik gereçleri ve banyo mobilyaları üretimi yapan Bartın Seramik, Ar-Ge yatırımları sonucu ürün çeşitliliğini artırdı

Bartın Seramik'in, Alvit markasıyla vitrifiye seramik sağlık gereçleri alanında yapılan yatırımlarla gün geçtikçe büyüyen dinamik bir aile şirketi olduğunu belirten Bartın Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aldatmaz, fabrika üretim kapasitesinin yıllık 800 bin adede ulaştığını söyledi. 15 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 50 bin metrekarelik alanda kurulu fabrikalarında, 250 çalışan ile üretimin sürdürüldüğünü belirten Aldatmaz, "Ar-Ge yatırımlarına hız veren şirketimiz, ürün yelpazesini genişletti. Firmamız, Arap ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinin de içinde bulunduğu 10 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir" diye konuştu. 
Alvit markasıyla vitrifiye ürünleri ve banyo mobilyalarında farklılıklar yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Mehmet Aldanmaz, edindikleri tecrübeleri inşaat sektörünün başka bir alam olan dış cepheye aktarmaya karar vererek, bunun başlangıcım da çatı kaplama malzemeleri alanındaki yatırımları ile yaptıklarını ifade etti. 2011'de başladıkları ve 2012'de tamamladıkları yatırım sonucu, halen Star Kiremit markasıyla dış cephe ve kiremit üretimine devam ettiklerini kaydeden Aldanmaz, "Günümüz koşullarında genel kabul görmüş çatı kaplama sistemlerinin en vazgeçilmez unsuru kiremittir. Biz de Star Kiremit olarak Avrupa'da 1920'li yıllardan beri kullanılmakta olan beton kiremiti yine Avrupa teknolojisiyle Türkiye'de üreterek ülkemizde de yaygın kullanılmasına öncü olmak istedik. Çatı kaplama malzemeleri kiremit dışında çok fazla çeşitlilik göstermekle birlikte, Star Kiremit'i onlardan ayıran en önemli özellik çevreci olmasıdır. Türkiye'de daha çok kil kiremit üretilip kullanılmaktadır, kil kiremidin üretiminde kullanılan toprak verimli arazilere zarar vermektedir" diye konuştu. Star Kiremit'in, Kırklareli tesislerinde iki farklı modelde çeşitli renk ve yüzey seçenekleriyle doğadan elde edilen malzemelerle, doğaya zarar vermeden üretildiğini söyleyen Mehmet Aldanmaz, şunları söyledi: "Yıllık 6 milyon adet üretim kapasitesine sahibiz. Ürünlerimiz suya ve dona karşı 30 yıl firma garantisiyle satılmaktadır. Ayrıca, klasik kil kiremite oranla metrekareye yaklaşık 10 adet girmesiyle işçilikten tasarruf sağlıyor. 
Otomatik kilitlenme sistemiyle de montajda uygulayıcısına kolaylık sağlamaktadır." Bunun yanında, grubun turizm sektörüne de büyük önem vermekte olduğunu ve uzun yıllardır bu alanda aktif rol oynadığını belirten Aldanmaz, "ilimiz içinde Grand Astra markasıyla, ikisi 3 yıldız konforunda üç adet otelle hizmet vermeye devam ediyoruz. Inkum, Amasra, Safranbolu ve Küre Dağlan Milli Parkı gibi turizm yörelerini ve tarihi dokuları bünyesinde bulunduran bölgemize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlıyoruz" şeklinde konuştu. 
Dünya Bölge

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Amasra dördüncü kruvaziyer gemisini ağırladı
  • 05.10.2022 15:48

Amasra dördüncü kruvaziyer gemisini ağırladı

Batı Karadeniz'de turizmiyle öne çıkan Bartın'ın Amasra ilçesine dördüncü kruvaz ...

Amasra, 1 milyon ziyaretçi hedefini aştı
  • 01.10.2022 09:26

Amasra, 1 milyon ziyaretçi hedefini aştı

Bartın'ın tarihi yapıları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfak kültürüyle d ...

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi
  • 06.05.2022 16:28

Batı Karadeniz'in tatil beldeleri bayramı dolu geçirdi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra, Karabük'ün Safra ...

Safranbolu’nun kendisine hayran bırakan evleri!
  • 04.11.2020 12:27

Safranbolu’nun kendisine hayran bırakan evleri!

Tarihi dokusuyla sizi huzurlu bir zaman yolculuğuna çıkaracak Safranbolu’dan izl ...

Avcılar Belediyesi depreme, dönüşüm toplantısında yakalandı!
  • 02.11.2020 09:16

Avcılar Belediyesi depreme, dönüşüm toplantısında yakalandı!

Avcılar Belediyesi büyük depreme, Hayat Kurtarma Hareketi adını verdiği kentsel ...

ÇATIDER'den çatı kalitesini yükseltecek kılavuz!
  • 23.12.2016 08:38

ÇATIDER'den çatı kalitesini yükseltecek kılavuz!

ÇATIDER, hazırladığı ‘Çatı Kaplama Malzemeleri Uygulama Detayları Kılavuzu’ kita ...