maritbet girişmaritbet
Angora Halı yıllık üretim hacmini 6 milyon metrekareye çıkaracak!

Angora Halı yıllık üretim hacmini 6 milyon metrekareye çıkaracak!

Sürdürülebilir bir marka stratejisi ile hareket ettiklerini belirten Angora Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Şiveydinli, üç yıl içinde Türkiye’nin en tanınan halı markalarından biri olmayı hedeflediklerini söyledi

Sürdürülebilir bir marka stratejisi ile hareket ettiklerini belirten Angora Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Şiveydinli, üç yıl içinde Türkiye'nin en tanınan halı markalarından biri olmayı hedeflediklerini söyledi. Firmanın üretim kapasitesinin yıllık yaklaşık 4.5 milyon metrekareye ulaştığını aktaran Şiveydinli, “Angora Halı, kapasite olarak baktığımızda ülkemizin büyük kapasiteli fabrikalarından biri. Bu yıl da yüzde 30 büyümeyi ve yılda 6 milyon metrekare üretime ulaşmayı planlıyoruz. Şu anda üretim olarak ülkemizin ilk 10 firması içindeyiz. Marka bilinirliğinde de ilk beşte yer alıyoruz” dedi.

2007- 2011 yıllarını kapsayan dönem içinde ciddi bir tanıtım çalışması içine girmediklerini, bütün planlarını 2012 ve sonrası için yaptıklarını aktaran Şiveydinli, altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra harekete geçtiklerini kaydetti. Şiveydinli, “Bu amaçla Ebru Gündeş ile üç yıllık bir reklam sözleşmesi imzaladık ve ilk reklam filmimizi çektik. Sonuçta marka olmak bir günlük serüven değil, uzun süreli bir yolculuk. Biz bu yolculuğa geçen yıl başlamış olduk. Önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye'nin en tanınan halı markalarından biri olmayı ve tüketici tarafından bilinirliğimizi artırmayı planlıyoruz. En önemlisi de sürdürülebilir bir marka bilinci oluşturmanın önemine inanıyoruz. Biz bir anda parlayıp da sabun köpüğü gibi kaybolmak istemiyoruz. Bu amaçla da sağlam bir marka stratejisi ile yolumuza devam ediyoruz. Tabii bu yalnız reklam yapmakla olmuyor. Ürün geliştirmeniz ve tüketiciye doğru ürünü sunmanız gerekiyor” diye konuştu.

“Gaziantep, halı üretim merkezi haline geldi”

Gaziantep'in, dünyanın halı üretim merkezi haline geldiğini dile getiren Ersoy Şiveydinli, şehrin halı üretimindeki gelişim sürecine yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: “Halı üretimi Gaziantep'te 2000 yılından bu yana ciddi bir gelişim sağlamış bir sektör. Aslında baktığınız zaman 1980'li yıllarda da halı üretiminin yüzde 60'a yakını Gaziantep'te yapılıyordu ancak o yıllarda atölye tarzı üretim istenilen seviyelere ulaşmayı zorlaştırıyordu. Özellikle ihracat bacağında aksamalar oluyordu. Bir de taklit üretim vardı. 2000 yılında teknoloji yatırımlarıyla birlikte sektör sanayileşti ve şimdi de markalaşıyor. Bugün baktığınız zaman dünyada parça halıda Gaziantep en büyük üretim merkezi. Dünyada artık Gaziantep'i halı üretimi konusunda tanımayan yok. Bu çok büyük bir başarı ve bu başarı artarak devam edecektir”.

Şiveydinli, Gaziantepli halı üreticilerinin bu yıl 1 milyar 700 milyon dolarlık ihracat hedefine ulaşabileceği görüşünü dile getirdi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Angora Halı yıllık üretim hacmini 6 milyon metrekareye çıkaracak!
  • 13.09.2013 11:32

Angora Halı yıllık üretim hacmini 6 milyon metrekareye çıkaracak!

Sürdürülebilir bir marka stratejisi ile hareket ettiklerini belirten Angora Halı ...

Angora Halı, Ebru Gündeş’le birlikte hedeflerini büyüttü!
  • 31.10.2012 13:49

Angora Halı, Ebru Gündeş’le birlikte hedeflerini büyüttü!

Gaziantep merkezli Angora Halı, iç Pazar ve ihracattaki hedeflerini büyüttü. Rek ...