maritbet girişmaritbet
Aksigorta, Fındıklı'daki binasından Buyaka'ya taşınıyor

Aksigorta, Fındıklı'daki binasından Buyaka'ya taşınıyor

Aksigorta, Galataport Projesi’yle birlikte turizm bölgesine dönüşecek olan Fındıklı’dan Ümraniye’ye taşındı

Aksigorta, Belçika Kralı Philippe'i ağırladığı, dünya devi Ageas'la ortaklık yaptığı, önemli anlaşmalar ve toplantılar gerçekleştirdiği fındıklı'daki genel müdürlük binasından Ümraniye'ye taşınıyor.

Aksigorta, 20 Ekim'den itibaren Buyaka'daki yeni ofisinde hizmet vermeye başlayacak. Aksigorta, Mayıs 2013'te Fındıklı'daki binasını 72 milyon dolara ortakları arasında Azeri işadamı Rıza Sarraf'ın da bulunduğu İlkhanedan Otelcilik ve Turizm şirketine satmıştı. Satış işlemi Gezi olaylarından bir gün önce gerçekleşmişti. Sarraf'ın bu binayı otel yapması bekleniyor.

Mimar Eldem yapmıştı

Geçen yıl kurulan İlkhanedan Otelcilik ve Turizm şirketinin iş konusu, ‘otel, motel, yüzer otel tatil köyü, gece kulübü, diskotek, lokanta, liman, marina ve diğer her çeşit turistik tesisler ile eğlence ve istirahat yerleri inşa etmek, kurmak ve işletmek” olarak belirlenmişti.

Aksigorta'nın Fındıklı'daki binası ünlü mimar Sedad Hakkı Eldem tarafından yapılmıştı. Aksigorta, 1995 yılında genel müdürlüğünü Karaköy Minerva Han'dan Fındıklı'ya taşımıştı. Genel müdürlük binasına veda nedeniyle bazı gazetecilerle biraraya gelen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Aksigorta için en önemli adımları bu binada yaptığımız çalışmalar, aldığımız kararlarla attık. Kısacası, bu bina Aksigorta'nın başarılarının, yükselişinin en yakın tanığı oldu” dedi.

Gülen, Fındıklı binasının satışından elde edilen geliri mevduatta değerlendirdiklerini, gayrimenkul fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yeni ofisleri için satın alma yerine şimdilik kiralamayı tercih ettiklerini söyledi.
“Bu binaya adım attığımız günden bugüne finansal sonuçlarımız açısından da çok olumlu gelişmeler yaşadık” diyen Gülen, bu yılın ilk altı ayı sonunda 951 milyon TL prim üreterek, 30.8 milyon TL teknik kâra ve 22.2 milyon TL net kâra ulaştıklarını kaydetti. Gülen, “Marka değerimiz 936 milyon TL'ye yükseldi” dedi.

Bu arada, Aksigorta Ankara Bölge Müdürlüğü'nün içinde bulunduğu binayı da geçtiğimiz günlerde 10 milyon TL'ye Çam Dış Ticaret'e sattı.

Zurich'in binası da butik otel oluyor

Karaköy-Fındıklı hattı Galataport Projesi ve yeni yatırımlarla önümüzdeki yıllarda bir turizm merkezine dönüşecek. sigorta şirketlerinin yoğun olduğu bu bölgede şirketler birer birer genel müdürlük binalarını taşıyorlar. Generali, Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki 130 yıllık genel müdürlük binasını yaklaşık 3 yıl önce 30 milyon TL'ye Koçak Gold'un sahibi İsmet Koçak'a satmıştı. Koçak'ın bu binayı butik otel yapacağı belirtilmişti.
Zurich Sigorta'da Fındıklı'daki genel müdürlük binasını Maslak'ta Orjin Grubu'nun inşa ettiği binaya 29 Ekim'de taşıyor. Siemens Personel Vakfı'na ait olan Zurich'in genel müdürlük binası da butik otel olacak. Zurich'in modern yeni binasının teknoloji şirketleri gibi dizayn edildiği ifade ediliyor.

Öte yandan, Mapfre Sigorta'nın da Salıpazarı'ndaki binasını Jival Kuyumculuk'un 32 milyon dolara satın aldığı konuşuluyor.

Ayfer Yıldız/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!
  • 25.12.2020 17:28

Veysel Eroğlu Barajı tam kapasite üretime başladı!

Türkiye'nin en büyük 4'üncü hidroelektrik santrali olan Ilısu Prof. Dr. Veysel E ...

Türkiye'de her iki konuttan biri sigortasız!
  • 06.07.2020 10:09

Türkiye'de her iki konuttan biri sigortasız!

Türkiye’deki Zorunlu Deprem Sigortası oranlarına göre, ülkemizde her iki konutta ...

Bingöl'de deprem bölgesine konteynerler gelmeye başladı
  • 18.06.2020 08:45

Bingöl'de deprem bölgesine konteynerler gelmeye başladı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7'lik depremin yaralarının sarılmas ...

Galataport Projesi, MAPIC 2018’e katıldı
  • 19.11.2018 09:15

Galataport Projesi, MAPIC 2018’e katıldı

Doğuş Grubu’nun Bilgili Holding ortaklığı ile yürüttüğü Galataport Projesi, MAPI ...

Galataport Projesi'nde İstanbul Modern'in eski binası yıkıldı
  • 04.07.2018 10:14

Galataport Projesi'nde İstanbul Modern'in eski binası yıkıldı

Kamuoyunda Galataport adıyla bilinen Salıpazarı Kruvaziyer limanı projesi kapsam ...

Konutların yüzde 50'sinde DASK sigortası var
  • 15.05.2018 12:46

Konutların yüzde 50'sinde DASK sigortası var

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Konutların yüzde 50'si araçların yüzde 80'i ...