maritbet girişmaritbet
Aksa Enerji, Bolu-Göynük santralinin temelini Taner Yıldız'a attırdı!

Aksa Enerji, Bolu-Göynük santralinin temelini Taner Yıldız'a attırdı!

Aksa Enerji, kömürden termik enerji üretmek için Bolu-Göynük’te kuracağı fabrikanın temelini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a attırdı

Aksa Enerji, kömürden termik enerji üretmek için Bolu-Göynük'te kuracağı fabrikanın temelini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a attırdı. Aksa Enerji'den yapılan açıklama şu yönde;

Aksa Enerji yerli kömürden enerji üretecek.
Aksa Enerji, Bolu Göynük'te yatırımına başladığı yerli kömürden termik enerji üretim santralinin temel atma törenini T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun kendine ait linyit kömürü sahalarını termik santrali kurulması şartıyla özel sektöre açması sonucunda Bolu Göynük sahasında kömür üretimi ile aynı anda Aksa Enerji Göynük Termik Santrali'nin proje çalışmaları başladı. Bu proje çalışmaları sonucunda bugün Bolu Göynük'te temelleri atılan 270 megawattlık yerli kömür santrali, faaliyete geçmesi ile birlikte kullanacağı yerli kaynaklar sayesinde dışa bağlı kalmadan ülkemize önemli derecede katma değer sağlayacak elektrik üretimini gerçekleştirecektir. Santral 580 milyon TL'lik yatırım sonucunda, yıllık 2 milyar kilowatsaat elektrik üretimi ile 2014 yılında faaliyete girecektir. Bölgeye yapılacak bu yatırım ile 500 kişiye doğrudan 500 kişiye de dolaylı olmak üzere toplam 1.000 kişiye iş olanağı sağlanacaktır. Yatırımın finansmanı için Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası önderliğinde çalışmalara başlanmıştır. Göynük Termik Santrali'nin faaliyete geçmesi ile Aksa Enerji'nin enerji üretiminde yakıt çeşitliliği, doğal ve yerli kaynak kullanım oranları da artmış olacaktır. 

Aksa Enerji, 90'lı yılların sonuna doğru enerji sektörünün özel sektöre açılmasıyla elektrik santralleri kurarak elektrik üretimine başladı. 1997 yılında Türkiye'nin ilk Biyogaz Santrali'ni Bursa'da faaliyete geçiren şirket Ali Metin Kazancı Antalya Doğalgaz  Kombine Çevrim Santrali'nin devreye girmesi ile elektrik enerjisi üretiminde kurulu güç bakımından Türkiye'nin en önemli enerji şirketleri arasında yerini aldı. Bugün 2.036 megawatt kurulu gücü ve aylık 1 milyar kilowattsaat elektrik üretimiyle sektördeki en büyük serbest elektrik üreticisi konumundadır. Temel atma töreni ile santral portföyüne katılacak yerli ürün grubu olan kömür santrali ile üretimini çeşitlendirerek enerji alanında büyümeye devam edecektir.

Aksa Enerji, enerji üretiminde, 2017 yılında hedeflenen 4.500 megawatt kurulu güç, aylık 2,1 milyar kilowatsaat üretim gerçekleştirmek için yakıt çeşitliliğini artırarak su, rüzg r ve kömür gibi yerli üretim kaynakları ve yenilenebilir kaynaklara artan oranda eğilmeyi planlamaktadır. Bu bağlamda Aksa Enerji, üzerinde çalışmakta olduğu çok sayıda yeni projeyi devreye almaya hazırlanmaktadır.

Uğurcan Tokay/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aksa Enerji, Avrupa'da büyük ölçekli şirketler liginde
  • 03.09.2022 12:55

Aksa Enerji, Avrupa'da büyük ölçekli şirketler liginde

Aksa Enerji'nin Financial Times Stock Exchange (FTSE) Gelişmekte olan Avrupa Ülk ...

Aksa Enerji yılın 9 ayında 813 milyon lira net kar elde etti
  • 05.11.2021 17:02

Aksa Enerji yılın 9 ayında 813 milyon lira net kar elde etti

Aksa Enerji'nin net karı bu yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde ...

Aksa Enerji yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 37 artırdı
  • 18.08.2021 12:24

Aksa Enerji yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 37 artırdı

Aksa Enerji'nin cirosu, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yü ...

Aksa Enerji'den ilk çeyrekte 208 milyon lira net kar
  • 11.05.2021 16:53

Aksa Enerji'den ilk çeyrekte 208 milyon lira net kar

Aksa Enerji'nin ilk çeyrek ana ortaklık net karı, geçen yılın aynı dönemine göre ...

Aksa Enerji, Gürcistan'a elektrik ihracatı yapacak
  • 15.03.2021 11:41

Aksa Enerji, Gürcistan'a elektrik ihracatı yapacak

Aksa Aksen Enerji Ticareti AŞ, Gürcistan'a 15 gün süreyle 530 megavat kapasiteye ...

Belen Atik RES 259 milyon dolara Güriş İnşaat'a satıldı!
  • 08.04.2017 14:46

Belen Atik RES 259 milyon dolara Güriş İnşaat'a satıldı!

Aksa Enerji'ye ait Belen Atik rüzgar enerjisi 259 milyon dolara Güriş İnşaat'a s ...