maritbet girişmaritbet
Akkök Grubu Akenerji ile organik büyüyecek!

Akkök Grubu Akenerji ile organik büyüyecek!

Akenerji'nin üretim tarafına yatırım yapma kararı aldıklarını açıklayan İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, "Şirketi satmak gibi bir niyetimiz yok, inorganik büyümeye açığız" diye konuştu

Kimya, enerji, tekstil ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Akkök Grubu, Akeneıji'nin üretim tarafına yatırım kararı aldı. Akkök Şirketler Grubu'nun 2012 yılı değerlendirme toplantısı dün Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Akenerji'yi büyüme alanlarından birisi olarak gördüklerini belirterek, "İnorganik büyümeye açığız" dedi. Dördüncü, Bozüyük, Çerkezköy ve Kemalpaşa santrallerinin verimliliğini yitirmesinden dolayı kapatılacağını açıkladı. 2014'e kadar 900 MW gücündeki Egemer doğalgaz santralinin devreye alınacağını bildiren Dördüncü, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 2,6'sının karşılanacağını vurgularken Kemah'ta da 2014'te HES santralinin devreye gireceğini belirtti. 

'2017 ciro hedefi 5 milyar dolar'

Ahmet Dördüncü, Aksa Akrilik ve Dow Chemical Company ortaklığı olan karbon elyaf üreticisi DowAksa'nın, Rusya merkezli Prepreg-ACM and Nanotechnology Center of Composite şirketlerine yatırım için mutabakat zaptı imzaladığını hatırlattı. Geçen yıl 3.1 milyar dolar olan cironun bu yıl 3 milyar doların, 2017'de ise 5 milyar doların üzerine taşımayı hedeflediklerini belirten Dördüncü, kimya, enerji, ve gayrimenkulde ilk üçe girmek istediklerini söyledi. Bu yıl grup olarak 565 milyon dolar yatırım planladıklarını belirten Dördüncü, Sedaş'a 2015'e kadar 320 milyon lira yatırım yapacaklarını açıkladı. 

Akkök Grubu, karbon elyafa da 5 yılda toplam 1 milyar dolar yatırım planlıyor. Dördüncü, Doğan grubu ile Akcez Enerji'deki hisselerinin satın ve devir alınması için görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi. Ak-Kim'in de rekabet gücünü Ar-Ge çalışmalarından aldığım belirten Dördüncü, "Ak-Kim sadece 2012 yılında 4 milyon TL Ar-Ge yatırımı yaparak performans kimyasallarında 50 ürün geliştirdi. Sektörde hem yeni ürünler geliştirerek, hem de uluslararası ortaklıklarla büyüyeceğiz" diye konuştu. 

Akkök'ün halka açık 5 şirketinin toplam piyasa değerinin 2 milyar doları geçtiğini kaydeden dördüncü, grubun geçen yılı 409 milyon dolar net karla kapattığını, 2012 yılında konsolide öz kaynak büyüklüğünün yüzde 16 artarak 1,8 milyar TL'ye ulaştığını ifade etti. 

Kentsel dönüşüm ile ilgileniyoruz

Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Raif A. Dinçkök "Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgileniyoruz ama şu an için yer söylemem doğru olmaz" diye konuştu. 2012 yılında Ak-AI Gayrimenkul Geliştirme ve Tekstil Sanayii AŞ. Akiş GY0 AŞ'ye devredilerek iki şirketin birleştiğini açıklayan İcra Kurulu Başkanı Dördüncü ise "2013'ün ilk çeyreğinde Akiş GYO kurumsal yapısını daha da güçlendirerek BİST Serbest İşlem Platformundaki yerini aldı. Yılın üçüncü çeyreğinde açılacak Akasya AVM ve Kidzania'nın ardından Akiş GYO yeni projeleri ile sektördeki iddiasını sürdürmeye devam edecek" diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akasya ve Akbatı’nın çatı GES’lerini Akenerji kuracak
  • 03.10.2022 16:03

Akasya ve Akbatı’nın çatı GES’lerini Akenerji kuracak

Akenerji ve Akiş Gayrimenkul arasında Akasya ve Akbatı alışveriş merkezlerinin ç ...

Akkök, gayrimenkulden 320 milyon lira kira geliri bekliyor
  • 08.06.2017 17:08

Akkök, gayrimenkulden 320 milyon lira kira geliri bekliyor

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü ve Akkök Holding İcra Kurulu Ba ...

Ahmet Dördüncü:Kimya, enerji ve gayrimenkulle yola devam edeceğiz
  • 17.06.2014 15:27

Ahmet Dördüncü:Kimya, enerji ve gayrimenkulle yola devam edeceğiz

Akkök Grubu'nda icra kurulu başkanlığı koltuğuna geçen yıl ocak aynıda oturan Ah ...

Akkök Grubu Akenerji ile organik büyüyecek!
  • 30.04.2013 10:13

Akkök Grubu Akenerji ile organik büyüyecek!

Akenerji'nin üretim tarafına yatırım yapma kararı aldıklarını açıklayan İcra Kur ...

Akasya Acıbadem AVM’ye Meksikalı Kidzania 20 milyon dolara geliyor!
  • 15.02.2013 11:56

Akasya Acıbadem AVM’ye Meksikalı Kidzania 20 milyon dolara geliyor!

Meksika'dan dünyaya yayılan çocuk eğlence merkezi Kidzania, 20 milyon dolar yatı ...