maritbet girişmaritbet
 AKFA Holding büyümesini Afrika’da sürdürecek

AKFA Holding büyümesini Afrika’da sürdürecek

AKFA Holding Leh Hastanesi Proje'si ile Libya'da hizmet verecek

Bilgi teknolojileri, inşaat, elektromekanik, sağlık, üretim ve sanayi stratejik iş kollarında ulusal ve uluslararası çok sayıda firmayı bünyesinde bulunduran Akfa Holding, Türkiye'nin 2023 vizyonuna paralel olarak gelişimini sürdürmeye devam ediyor. “Teknolojik Avantaj ve Mükemmellik” odak noktasıyla çalışmalarını sürdüren Akfa Holding, Libya Bingazi'deki Leh Hastanesi Projesiyle, bölgenin en modern özel hastanesini inşa etmeye başlıyor. 400 Türk mühendis, mimar ve teknik elemanın görev alacağı hastane için çalışmalara başlayan holding, proje detaylarını Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, Akfa Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cahit Paksoy, Leh Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Moussa ve Libya Cumhuriyeti İstanbul Ticari Ataşesi Ali O.A Ohiada'nın katılımıyla gerçekleşen imza töreninde aktardı. Türkiye'nin yanı sıra yakın ve uzak coğrafyadaki yenilikçi hizmetleriyle küresel bir aktör olma yolunda ilerleyen Akfa Holding, sınır ötesindeki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2014 yılında Afrika kıtasına da yoğunlaşacak olan Akfa Holding, Libya'nın Bingazi kentinde bölgenin mimarisinden, teknolojisine, tıbbi ekipmanlarından elektromekaniğine kadar en modern projesini kısa sürede hayata geçirecek.

400 Türk mühendis, mimar ve teknik elemanın görev alacağı Leh Hastanesi Projesi, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, Akfa Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cahit Paksoy, Leh Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Moussa ve Libya İstanbul Ticari Ataşesi Ali O.A Ohaida'nın katılımı ile gerçekleşen imza töreninde tanıtıldı. Türk-Libya işbirliği ve dostluğuna vurgu yapılan toplantıda, hayata geçirilecek projenin iki ülke için de önemine dikkat çekilerek, önümüzdeki dönemde Leh Hastanelerinin bölgede genişletilerek Libyalıların sağlık alanındaki tüm beklentilerinin karşılanacağı belirtildi.

Libya'daki ilk imza AKFA Holding'ten geliyor
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, “Libya için böylesine önemli bir projede, Akfa Holding'in savaş sonrası ilk imzayı atan ana yüklenici firma olarak yer almasından büyük onur duyuyoruz. Holding şirketlerimizden Delta Mühendislik, Kabataş Mühendislik, Atlas Sağlık, Gemtaş, Entegre Satek, Samatıp ve Akfa Mühendisliğin kolektif çalışması ile yapılacak proje, 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacak. 10 yıldır hizmet verdiğimiz sağlık sektöründe, Leh Hastanesi Projesi'nin bizim için önemi çok daha büyük. Projenin herkes için hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.
 
Yaşanan iç savaş sonrası, Libyalı vatandaşlarının gerekli alt yapı olmadığı için bölge ülkelere tedaviye gittiğini, yıllık 2.5 milyar dolara varan sağlık maliyetleri nedeni ile Libya'da bu alanda gerçekleştirilecek yatırımların hayati önem taşıdığına dikkat çeken Leh Hastanesi Yönetim Başkanı Anwar Moussa, Bingazi'deki ilk projeyi 12 ay gibi kısa sürede bitirdikten sonra bölgede her açıdan en kapsamlı hastaneleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti. Anwar Moussa, “Libya'nın doğusunda inşa etmeye başladığımız savaştan sonra ilk, bölgenin en büyük ve en donanımlı hastanesi Leh, dördü hastane, ikisi servis toplam 6 bloktan inşa edilecek. Libyalı vatandaşlarımıza 20.800 metrekare alanda hizmet verecek olan hastanemiz 150 yatak kapasiteli olacak. Acil bölüm, 3 ana ameliyathane, bir doğum bakım, bir küçük ameliyathane, 12 yoğun bakım, koronel bakım yatağı ve çok sayıda poliklinik yer alacak. Anahtar teslim Akfa Holding'in inşa edeceği hastanemiz, en yeni teknoloji ekipmanlarıyla donatılacak. Herkes için hayırlara vesile olmasını dileriz” dedi.
 
Akfa Holding 2014 hedefi tüm Afrika olacak
Akfa Holding, 2013 yılında başladığı Afrika operasyonlarını 2014 yılı itibarıyla daha geniş bir coğrafyaya yaymayı amaçlıyor. Libya ve çevre ülkelerde anahtar teslim projelerden özel projelere dek pek çok sektörde çalışmalara başlayan Akfa Holding, Cezayir, Senegal, Liberya, Gana, Nijerya, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ofis açma ve iş geliştirme faaliyetlerini hayata geçirmeyi hedefliyor.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Libya'dan çatışmalara rağmen işi bırakmayan ENKA'ya ödül!
  • 20.05.2022 10:31

Libya'dan çatışmalara rağmen işi bırakmayan ENKA'ya ödül!

Libya, çatışmalara rağmen işi bırakmayan Türk şirketi ENKA ve Alman şirketi Siem ...

Libya'nın yeniden inşası
  • 01.12.2011 11:40

Libya'nın yeniden inşası

Libya'nın yeniden inşasında Türk müteahhitleri büyük rol oynayacaklar. ...

Türk müteahhitler Libya'dan çekilmiyor
  • 25.11.2011 18:04

Türk müteahhitler Libya'dan çekilmiyor

Libya Baharı'nda çıkan iç çatışmalardan maddi zarar görmesine rağmen Türk müteah ...

Türk müteahhitler Libya'da
  • 05.11.2011 13:36

Türk müteahhitler Libya'da

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte 270 Türk işadamı Libya'ya çıkarma yap ...

Türk müteahhitlere Libya yolu açıldı
  • 07.07.2021 16:06

Türk müteahhitlere Libya yolu açıldı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türk müteahhitlere Lib ...

“Libya ile yeni bir sayfa açtık, umutluyuz”
  • 13.08.2020 15:15

“Libya ile yeni bir sayfa açtık, umutluyuz”

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitleri için halen en büyük üçüncü pazar ...