maritbet girişmaritbet
Akbank'tan çocuklara Vakit Yok Çevre Projesi!

Akbank'tan çocuklara Vakit Yok Çevre Projesi!

Akbank, Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Give&Gain - Çalışan Gönüllülüğü Günü”ne, tüm Türkiye’den çalışanlarının katkısı ve 86 gönüllüsü ile 25 okulda 2080 öğrenciye ulaşarak katılıyor

Akbank, Türkiye'de ilk defa  düzenlenen “Give&Gain - Çalışan Gönüllülüğü Günü”ne, tüm Türkiye'den çalışanlarının  katkısı ve 86 gönüllüsü ile 25 okulda 2080 öğrenciye ulaşarak katılıyor.

 

 
Tüm çalışanları ile birlikte 2012 yılını “Gönüllülük Yılı” ilan eden Akbank, İngiltere'de dört yıldır Galler Prensi Charles'ın liderliğinde düzenlenen “Give&Gain-Çalışan Gönüllülüğü Günü”ne katılıyor.  18 Mayıs'ta Türkiye'de ilk kez yapılacak “Give&Gain-Çalışan Gönüllülüğü Günü”ne 86 gönüllü ile katılacak Akbank, bir günde 2080 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
 
“Give&Gain-Çalışan Gönüllülüğü Günü”nün, İngiltere'de liderliğini Prens Charles'ın yaptığı Business Community adlı kâr amacı gütmeyen kurul tarafından dört yıldır düzenlendiğine işaret eden Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü, geçen yıl ilk defa uluslararası olarak uygulanan ve tüm dünyadan 27,500 gönüllü çalışanın katıldığı güne, Türkiye'nin de bu yıl ilk kez katıldığına işaret etti. Birçok itibarlı kuruluşun dünya sponsorluğunu üstlendiği etkinliğe katılabilmenin tek koşulunun  çalışanlarla gönüllü bir etkinlik gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Göllü, Akbank'ın da derneğin Türkiye'deki temsilcisi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSSD) ile birlikte hareket ettiğini söyledi.
 
Akbank, Türkiye'deki ilk etkinliğe “Vakit Yok Çevre Projesi”, “Oyuncak Toplama Kampanyası” ve “Bankacılık ve Tasarruf Eğitimi” projeleri ile 19 ilde düzenlediği etkinlikler ile katılıyor. Toplam 86 çalışanın katılacağı etkinlik süresince, çalışanlar en az 2 saat sürecek gönüllü katılımlarını mesai saatleri içerisinde yapacaklar. 
 
Akbank'ın sosyal sorumluluk kapsamında düzenlediği  “Vakit Yok Projesi”ne REC Türkiye İşbirliği ile 2010 yılında başladı. Projede, çevre ve iklim değişikliği ile ilgili bir bilinç yaratılmak hedeflendi. Sadece 18 Mayıs'ta gerçekleştirilecek etkinlikler ile Adana, Çanakkale, Çorum, Hatay, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa, Niğde ve Tekirdağ'da 12 okulda, toplam 24 gönüllü ile 980 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında 18 Mayıs sunumları ile birlikte, 2011 ve 2012'de toplam 11 ilde, 123 okuldaki 10 binden fazla öğrenciye ulaşılmış olacak. 
 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile düzenlenen “Oyuncak Toplama Kampanyası”nda, tüm Türkiye'den Akbank çalışanları kullanılabilir durumdaki oyuncaklarını toplayarak ya da yeni oyuncaklar alarak oyuncağı olmayan ana okulları için oyuncak topladı.  18 Mayıs'ta düzenlenecek “Oyuncak Toplama Kampanyası” etkinliği ile; Balıkesir, Antalya, Kastamonu, Diyarbakır, Gebze, İstanbul, Siirt, Gaziantep, Denizli ve Antakya illerindeki 10 okulda, 30 gönüllü 700 öğrenciye ulaşılacak. 2012 yılında bu proje kapsamında yapılan çalışmalarla birlikte Oyuncak Toplama Kampanyası kapsamında toplam 15 ildeki 19 ana okulunun 1400 öğrencisine oyuncak gönderimi yapılmış olacak. 
 
Akbank olarak, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunları arasında gösterilen tasarruf açığının çözümlenmesi ve Cumhuriyetimizin, 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefine destek vermek için bir gönüllülük projesi başlattık. Özel Sektör Gönüllüleri Derneği'nin (ÖSGD) Okul Dostu Programı kapsamında düzenlenen “Akbank Gönüllüleri ile Bankacılık ve Tasarruf” etkinliği ile de 18 Mayıs'ta İstanbul'daki  32 gönüllü ile 400 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Toplam 64 Akbanklının gönüllü olarak çocuklarla iletişim, çocuklara para ve tasarruf anlatma gibi konularda eğitici eğitimi aldı. Mayıs ve Haziran aylarında da devam etmesi planlanan proje ile 2500 öğrenciye ulaşması planlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6,3 arttı
  • 22.03.2023 16:17

İngiltere'de konut fiyatları yıllık bazda yüzde 6,3 arttı

İngiltere’de konut fiyatlarının ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6, ...

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım
  • 22.03.2023 11:05

İngiltere'de, konutların enerji verimliliğine 1,8 milyar sterlin yatırım

İngiltere, konutlar ve kamu binalarında enerji verimliliğini artırmak amacıyla 1 ...

İngiltere'de bu kış günde üç saatlik elektrik kesintileri yaşanabilir
  • 07.10.2022 10:49

İngiltere'de bu kış günde üç saatlik elektrik kesintileri yaşanabilir

İngiltere'de bu kış Avrupa'dan elektrik ithalatı yapılamaması ve gaz ithalatının ...

İngiltere'de konut kredisi kullanımında düşüş sürüyor!
  • 30.03.2022 09:17

İngiltere'de konut kredisi kullanımında düşüş sürüyor!

İngiltere’de, şubat ayında toplam bireysel tüketici borçlanmasının 1,9 milyar st ...

Akbank’tan "Çatı GES Yatırım Kredisi"
  • 13.10.2021 15:59

Akbank’tan "Çatı GES Yatırım Kredisi"

Akbank, "Çatı GES Yatırım Kredisi" ürününü sürdürülebilirlik odaklı ürünleri ara ...