maritbet girişmaritbet
Ağaoğlu enerjisini yurtdışına harcayacak

Ağaoğlu enerjisini yurtdışına harcayacak

Enerji alanında yatırımlarına hızla devam eden Ağaoğlu Enerji Grubu Türkiye’de yaptığı yatırımların ardından yurtdışına açılıyor. Ağaoğlu’nun Gürcistan’da yapacağı yılda 277 milyon kWh elektrik üretim kapasiteli 3 HES projesi için imzalar atıldı.

 

Enerji alanında yatırımlarına hızla devam eden Ağaoğlu Enerji Grubu Türkiye'de yaptığı yatırımların ardından yurtdışına açılıyor. Ağaoğlu'nun Gürcistan'da yapacağı yılda 277 milyon kWh elektrik üretim kapasiteli 3 HES projesi için imzalar atıldı.

Ağaoğlu tarafından Gürcistan'ın Paravani Nehri üzerinde kurulacak 3 Hidroelektrik Santrali için düzenlenen protokol imza töreni Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khetaguri, Acaristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Levan Vrashalomidze'nin katılımıyla yapıldı.

 2015 yılına kadar 1.000 MW'lık enerji portföyüne ulaşma hedefiyle yatırımlarını genişleten Ağaoğlu'nun Gürcistan'da inşa edeceği 3 HES projesinin yapımına 2012 yılında başlanacak. Gürcistan'daki Paravani Nehri üzerinde yer alan, Arakali, Abuli ve Akhalkalaki projelerinin öngörülen işletmeye geçiş tarihi ise 2014.

Yaklaşık 30.000 konutun enerji ihtiyacını karşılayacak olan santraller yılda 277 milyon kWh enerji üretecek. İmzalanan protokole göre üretilen enerji Aralık, Ocak ve Şubat aylarında Gürcistan'da tüketilirken diğer aylarda Türkiye'ye aktarılacak.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, projenin gerçekleşmesine katkı veren Türk ve Gürcü yetkililere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, enerjideki hedeflerine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Ağaoğlu, “Enerji alanındaki yatırım projelerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Londra projemiz ile konutta yurtdışına açılmıştık. Türkiye'de yaptığımız enerji yatırımlarının ardından Gürcistan projemizle birlikte enerji alanında da yurtdışına açılmış olduk. 2012 yılında başlayacağımız projenin 2014 yılında enerji üretimine geçmesini planlıyoruz. Ancak biz proje teslimleri ile ilgili sözlerini hiçbir zaman tutamayan bir şirketiz. İnşaat projelerimizi kısa sürede hayata geçirmedeki başarımızı Mersin Rüzgâr Enerjisi Santrali'ni 8 ay gibi rekor bir sürede devreye alarak tekrarlamıştık. Bu başarıyı Gürcistan'da da yakalayacağımızı inanıyorum. Bu projenin de belirlenenden daha kısa sürede faaliyete geçmesi için gayret göstereceğiz. ” şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Gürcistan'da oluşan yeni iş birliğinden dolayı Ağaoğlu Şirketler Grubu'na tebriklerini ileterek, “Gürcistan enerji yatırımı yapmak için Türkiye'den gelen çok önemli yatırımcılarımız var. Burada yapılacak hidroelektrik santrallerinde Türkiye'den önemli yatırımlar olacak. Türkiye yenilenebilir enerjiyi teşvik ediyor. Ağaoğlu'nun yapmış olduğu bu HES projesi anlaşmasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khetaguri Türkiye'nin enerji alanında stratejik partnerleri olduğunu belirterek “Ağaoğlu'nun Gurcistan'daki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. Sayın bakanla yeni projeleri de konuştuk. Bu çalışmanın ardından yeni projelere de başlayacağız” şeklinde konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz