maritbet girişmaritbet
Adell Armatür, marka bilinirliğine odaklandı!

Adell Armatür, marka bilinirliğine odaklandı!

Temel ürün grupları olan aktüatör, solenoid vana ve patlaç valflerle sektörde öne çıkan Adell Vana, yeni dönemde yapacağı yatırımlarla marka bilinirliliğini artırmak istiyor

 

Temel ürün grupları olan aktüatör, solenoid vana ve patlaç valflerle sektörde öne çıkan Adell Vana, yeni dönemde yapacağı yatırımlarla marka bilinirliliğini artırmak istiyor. Firma bu hedef doğrultusunda gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında yapacağı marka iletişimi çalışmalarıyla sektördeki konumunu güçlendirmek istiyor. Adell Armatür ve Vana Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu, söz konusu çalışmanın ardından ihracatlarının da artacağını belirterek, ürün ve pazar çeşitliliğine ulaşacaklarının altını çizdi. Topçu, “Tüketicilerimiz tarafından daha önceleri rasyonel kararlarla daha çok fiyat-kalite değerlendirilerek satın alınan ürünlerimizin yerini tasarım odaklı imalatlarımız alacak. Bu yıldan itibaren tasarım odaklı trend ürünlerimizi marka sadakati artacak olan tüketicilerimize sunacağız” diye konuştu.
 
Bu ürünlerin imalatının yanı sıra firmalarında kalite ve verimliliği artıracak çalışmalara da ağırlık vereceklerinin altını çizen Topçu, “Entegre tesisimizi geliştirecek her türlü makine ve insan kaynağına yatırım yapmaya devam edeceğiz. Buna ilave eğitime de önem vereceğiz” dedi.
 
Firmalarının bu yıl gerek kârlılık, gerekse de verimlilik noktasında çalışma içinde olacağının anlatan Topçu, “Markalaşma ve pazarlama iletişimi ile piyasa konumumuzu güçlendirerek, geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizle daha iyi noktalara ulaşacağız. Markamızın orta ve üst segmentte yerleşmesi, konumunu geliştirmesi pazar payımızın gelişmesine destek verecek. Müşteri odaklılık uygulamalarımız artırılacak ve müşterilerimize daha da yakınlaşacağız. Artan kapasitemiz, yenilikçi ürünler ve ürün çeşitliliği ile cirolarımızı ve pazar payımızı arttıracağız. Bu dönemde özellikle inovasyona ağırlık vereceğiz” değerlendirmesini yaptı. Adell Vana olarak makine, arıtma, gemi, inşaat, kağıt, gıda ve çimento gibi sektörlere aktüatör, patlaç valf, solenoid vanalar, çekvalfler, bağlantı elemanları ve muhtelif otomasyon elemanları gibi ürünlerle hizmet verdiklerine dikkat çeken Topçu, “Tesisimizde kelebek vana üretim hattı, Ar-Ge tasarım bölümü, kalıp-takım atölyesi, yüzey hazırlık bölümü, CNC işleme tezgahları, test ve ambalaj bölümleri ve modern laboratuvarlarımız bulunuyor. Bünyemizde yaklaşık 30 mühendis, tekniker, mavi ve beyaz yakalı personel istihdam ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Pazarın yüzde 20'sine sahibiz”
 
Firmalarının temel ürün grupları olan aktüatör, solenoid vana ve patlaç valflerde yüzde 20'lik pazar payına sahip olduğunu kaydeden Topçu, 2012 yılında sektör büyümesinin üstünde bir performans gösterdiklerini savundu. Büyüme süreçlerinde şirket altyapısını güçlendirmelerinin etkili olduğu görüşünü kaydeden Topçu, şöyle devam etti: “Bu dönemde bilgi işlem altyapımız, donamımız, MRP ve ERP yazılımlarımızı ilave yatırımlarla güçlendirdik. Yine lojistik kapasitemiz ve operasyon performansımız yapılan insan kaynakları ve altyapı çalışmaları ile iyileştirildi. Ayrıca depo yönetim sistemlerimizdeki manuel uygulamalar; sistem üzerine aktarılarak kağıtsız, barkod cihazlı sisteme geçildi. Müşterilerimizin tam zamanında ve hızlı sevkıyat taleplerini karşılamakta operasyon performanslarımız yüksek kapasiteye göre düzenledik. Tüm bu yatırımlara ilave ihracat yaptığımız ülke sayısını da artırdık.”
 
Bugün itibarıyla yıllık cirolarının yüzde 5'ini ihracattan karşıladıklarının bilgisini de veren Topçu, Romanya, Suriye, İran, Mısır, Lübnan, Ermenistan, Kazakistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Irak'a ihracat yaptıklarını dile getirdi. Son olarak sektörde artan hammadde fiyatları yüzünden, kâr oranlarının sürekli düştüğünü ileri süren Topçu, firmaların bu durumu inovasyon kabiliyetiyle aşabileceğini savundu. Topçu, “Artan hammadde fiyatları yüzünden yükselen maliyetleri müşteriye anlatmakta zorlanıyoruz. Ne yazık ki ülkemizde fiyat odaklı rekabet yapılıyor. Bu noktada firmamız alanında inovasyon kültürüyle öne çıkıyor” diye konuştu.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adell Armatür üst segment projeleri hedefliyor!
  • 16.05.2013 11:02

Adell Armatür üst segment projeleri hedefliyor!

Topçu, 2012 yılında 75 milyon TL’lik ciroya ulaşan firmalarının anılan dönemde k ...

Adell Armatür, marka bilinirliğine odaklandı!
  • 13.01.2013 08:05

Adell Armatür, marka bilinirliğine odaklandı!

Temel ürün grupları olan aktüatör, solenoid vana ve patlaç valflerle sektörde ön ...

Su, İstanbul’un 100 koleksiyoneri arasında!
  • 11.06.2012 13:56

Su, İstanbul’un 100 koleksiyoneri arasında!

ADELL Armatür ve Vana Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu “İstanb ...

Adell Armatür pazar payını yüzde 15’e çıkardı!
  • 07.06.2012 08:37

Adell Armatür pazar payını yüzde 15’e çıkardı!

Topkar Endüstri Gurubu’nun amiral gemisi Adell Armatür ve Vana Fabrikaları A.Ş. ...

Adell Armatür pazar payını artırdı!
  • 24.05.2012 09:31

Adell Armatür pazar payını artırdı!

Topkar Endüstri Gurubu’nun amiral gemisi Adell Armatür ve Vana Fabrikaları A.Ş. ...

Hayati Yazıcı’dan Adell Armatür’e tüketici ödülü.!
  • 14.04.2012 11:57

Hayati Yazıcı’dan Adell Armatür’e tüketici ödülü.!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. Ad ...