maritbet girişmaritbet
90 bin kişinin başına yeni isim!

90 bin kişinin başına yeni isim!

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Koç Holding’in CEO’su Turgay Durak görevini Levent Çakıroğlu’na bıraktı.

48 yaşında Koç Holding'in başına geçen Levent Çakıroğlu, böylece 70 milyar TL gelirli 90 bin çalışanı olan holding tarihinin en genç CEO'su oldu.

39 yıllık görevinin ardından koltuğunu Çakıroğlu'na devreden Turgay Durak gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Milliyet köşe yazarı Şükrü Andaç'ın köşesine taşıdığı yemek notlarında, 1976 yılında ABD'de gördüğü eğitimin ardından arkadaşı Albert Elhedef'in tavsiyesiyle Koç Holding bünyesinde çalışmaya başlayan Durak, görevde yaşadıklarını şu sözlerle anlattı.

2010 yılında Mustafa Koç'un “Bu öyle bir görev ki ne ben vazgeçebilirim, ne sen vazgeçebilirsin” sözleriyle en alttan çıkmaya başladığı basamakların zirve noktasına ulaştığını ifade eden Durak, şimdi, grupta bu görev için hazırlanan Çakıroğlu'na işleri teslim etmekten gurur duyduğunu belirtti.

Durak'ın CEO'luk döneminde en çok gurur duyduğu iş ise holding tarafından 5 yılda yapılan 25 milyar TL'lik yatırım oluyor. Görevi boyunca kendisini en çok heyecanlandıran konuların yatırım kararları olduğunu da söyleyen Turgay Durak,  “Yatırım kararı için verilen önce iç mücadele... Sonra patronların, sermayedarların, yönetim kurulu'nun önünde imtihan... O yatırımların devreye giriş süreci... Ve sonrasında yaratılan istihdam... Hepsi aşağı yukarı aynı heyecan, aynı zevk” diye konuştu.

Deneyimli Durak'ın ardından daha genç biri olarak CEO'luk koltuğuna oturan Çakıroğlu, hissedarlarla uyum konusunda, “Mustafa (Koç) Bey ve Turgay Bey çok iyi anlaştılar. Son 5 yılda 25 milyar liralık yatırım yapıldı. Turgay Bey'in söylediği aidiyet, bu noktalarda çok önemli. Büyümek istiyoruz” diyor.

KOÇ HOLDİNG YURTDIŞI İHRACAAT HAZIRLIĞINDA!

“Arçelik gibi bir şirketi daha global arenada çalışır hale getirmek” diyerek gruptaki büyüme planının önemli bir parçasına vurgu yapan Durak, yeni dönemle ilgili şunları söylüyor: “Bizim FordOtosan, Türk Traktör, Tofaş, Otokar gibi sanayi şirketlerimiz üretimlerinin yüzde 70'ini, cirolarının yüzde 65'ini ihraç ediyor ama yurtdışında operasyonları yok. Yurtdışında operasyonları olan bir Arçeliğimiz var. Öyle bir şirketi daha yaratmak inşallah Levent Bey dönemine nasip olacak.”

TURGAY DURAK'IN EN ÜZÜLDÜĞÜ OLAYLAR!

Turgay Durak, grupta yaşadığı en sıkıntılı, üzüntülü anları iki farklı örnekle anlatıyor.

- 6 Şubat 2006'ydı... Ford Otosan bayi toplantısını, eşleriyle birlikte Roma'da yaptık. 12 bayimizi-eşini-çocuğunu kaybettiğimiz acı bir trafik kazası oldu. 18 bayimiz, bizim gruptan     2 çalışanımız ağır yaralandı. Beni en çok üzen hadiselerden biridir.

-  Kaderin çok kötü bir cilvesi. Yine 6 Şubat. Yıl  2012. Benim hep muavinim olarak çalışan, beraber büyüdüğümüz rahmetli Nuri Otay... Ford Otosan'da genel müdürken kalp krizinden 55 yaşında yaşamını yitirdi. Çok sevecen, çok yaratıcı bir mühendisti. Akşam 17'den 18.30'a kadar bütçe nasıl olacak, eleman azdır / çoktur, verimlilik kaç olacak onları konuştuğumuz toplantı yapıldı. Evine gitti. Akşam 20.30'da vefat etti.

-  Yemekte öğreniyoruz ki, yaşananlar sonrası Koç Grubu “Top 400” yöneticisini 2 yılda bir ilaçlı anjiyoyu da içeren ücretsiz check up'tan geçiriyor. 2 bin 500 genç yöneticiye ise anjiyosuz, klasik check up uygulanıyor.

KALAMIŞ YAT LİMANI İHALESİ'NDEN VAZGEÇİLDİ! PENDİK MARİNA DEVAM!

Düzenlenen akşam yemeğinde, konu İstanbul, Kalamış'taki yat limanı ihalesine geliyor. Koç Grubu tarafı yazdıkları ‘Çekiliyoruz' mektubunun arkasında duracağını net bir dille açıklıyor. Turgay Durak, “Mektup yazdık, zaten yokuz diye” sözleriyle Özelleştirme İdaresi'yle bu iş için bundan böyle masaya oturmayacaklarını ifade ediyor.

Koç grubunun uzun süredir bekleyen bir diğer işi Pendik Marina için Ülker'le işlemlerin yapıldığı Rekabet Kurumu sürecinin ise uzadığı hatırlatıldığında Durak, “Pendik'te yola devam, vazgeçmeyeceğiz” diyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!
  • 20.03.2021 12:03

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!

Avcılar’da yeniden gündeme gelen fırsatçı müteahhit şikayetleri mercek altında. ...

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!
  • 13.02.2021 15:59

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!

Antalya DokumaPark'ta, kediler için 3 katlı, 64 odalı "apartman" yapıldı. ...

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!
  • 27.01.2021 10:56

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!

Kocaeli’nde hayal projelerden biri olan Kartepe Teleferik Projes Kocaeli Büyükşe ...

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!
  • 04.09.2018 14:27

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!

2016 yılında hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç'un projesi olan golf tesisi i ...

Koç ve Doğuş Grubu Balkanların en büyük limanı için yarışıyor
  • 01.03.2018 17:15

Koç ve Doğuş Grubu Balkanların en büyük limanı için yarışıyor

Koç Holding ve Doğuş Grubunun, Yunanistan'da bulunan Alimos Limanı için yeniden ...

Cizre’nin ilk 5 yıldızlı oteli açıldı
  • 25.12.2017 10:16

Cizre’nin ilk 5 yıldızlı oteli açıldı

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve Divan Grubu, Güney Doğu Anadolu Bö ...