maritbet girişmaritbet
Zorlu Center, 12. İstanbul Bienali'nde

Zorlu Center, 12. İstanbul Bienali'nde

Performans Sanatları Merkezi ile sanatın her dalına ev sahipliği yaparak dünyanın sanat gündemini İstanbul’a taşımaya hazırlanan, Zorlu Center açılış öncesinde sanata katkılarına devam ediyor.

İstanbul'a “değer” katmak hedefiyle geliştirilen ve en önemli fonksiyonlarından Performans Sanatları Merkezi ile kültür ve sanat hayatına henüz inşa aşamasında verdiği destekle dikkat çeken Zorlu Center, 17 Eylül - 13 Kasım tarihleri arasında İKSV tarafından düzenlenecek 12. İstanbul Bienali'nde ”İsimsiz” (Pasaport) temalı sergiye sponsor oldu.

Eylül ayından itibaren İstanbul'u bir kez daha dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştürecek olan 12. İstanbul Bienali, Avrupa'da Venedik Bienali ile beraber yılın en önemli sanat etkinliği olarak anılıyor.
 
“İsimsiz” (12. İstanbul Bienali), 2011, küratörleri Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann tarafından belirlenen başlığı ve görsel kimliği, minimalist ve kavramsal yapıtlarıyla 20'nci yüzyıl güncel sanatının en önemli isimleri arasında sayılan Kübalı-Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez-Torres'e göndermeler içeriyor. İşleri uluslararası arenada pek çok kişisel ve karma sergide yer alan Gonzalez-Torres, küratörlüğünü Rosa Martinez'in üstlendiği 5.İstanbul Bienali'nde de sanatçı olarak yer almıştı. Torres'in, siyasi konuları ele alırken biçimsel yenilikçiliği kullanarak oluşturduğu sanat dili, 12. İstanbul Bienali için yürütülen araştırmalara esin kaynağı oldu.

Zorlu Center ‘Pasaport' temalı serginin sponsoru

12. İstanbul Bienali, başlığının yanı sıra temalarında da Felix Gonzalez-Torres'in işlerinden ilham alıyor. Bienalde İsimsiz (Soyutlama), "İsimsiz" (Ross), "İsimsiz" (Pasaport), İsimsiz (Tarih), "İsimsiz" (Ateşli Silahla Ölüm) olarak farklı temalar altında düzenlenecek beş karma sergiye ek olarak, bu meselelerle ilgili tartışmaları daha da ileriye taşıyacak 50'den fazla kişisel sergi de yer alacak.

Zorlu Center sponsorluğunda gerçekleştirilecek "İsimsiz" (Pasaport) bölümü Gonzalez-Torrez'in yüzlerce bağlanmış kitapçıktan oluşturduğu "İsimsiz" (Pasaport #II) eserinden esinleniyor. Bu bölüm ulusal kimlik, sınırlardan geçiş, haritalama, ülke kavramı, ekonomik göçler, politik ve kültürel yabancılaşma üzerine konuları içeriyor.

17 Eylül Cumartesi günü sanatseverlerin ziyaretine açılacak olan 12. İstanbul Bienali'nin mekânları, Tophane'de İstanbul Denizcilik İşletmeleri'ne ait alandaki 3 ve 5 numaralı Antrepolar olacak. Bienal sergi mekânı pazartesi hariç her gün 10.00–19.00, perşembe günleri ise saat 22.00'ye kadar açık olacak.
 
Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi

İstanbul en büyük eksiklerinden birine, dünyaca ünlü müzikallerin, usta müzisyenlerin, görkemli tiyatro yapıtlarının yanı sıra dans gösterileri, resim sergileri ve müzayedeler gibi birçok sanatsal faaliyeti misafir edebilecek bir merkeze kavuşuyor. Performans Sanatları Merkezi aynı zamanda Zorlu Gayrimenkul'ün sosyal sorumluluk anlayışının da en büyük göstergelerinden biri olacak.

Zorlu Center'ın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi için, Zorlu Center nezdinde 300 milyon dolar gibi önemli bir yatırım yapıldı. Yaklaşık 50.000 m² büyüklüğündeki merkezde, 2.300 kişi kapasiteli iki balkondan oluşan, zenginleştirilmiş (amplified) akustik özellikle tasarlanmış olan büyük salon, 770 kişi kapasiteli, tek balkondan oluşan doğal akustikli küçük salon ile Londra ve Broadway'de gösterimi gerçekleşen dünyaca ünlü eserler eş zamanlı olarak misafir edilecek.

Ayrıca, 4 farklı kotta her türlü ihtiyaca yönelik fuaye alanlarında geçici sergi, kafe ve mağazalar da merkezin içinde yer alacak. Kendi başına bir başyapıt niteliğinde olan Performans Sanatları Merkezi; tüm katlarındaki bağlantılarla, kompleksin diğer kısımları ile devamlı ilişki içinde olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!
  • 19.11.2012 17:08

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!

Boğaz manzarasına sahip Zorlu Center'ın son durumunu emlaktasondakika.com olarak ...