maritbet girişmaritbet
ZEKERİYAKÖY YAKIN PLAN

ZEKERİYAKÖY YAKIN PLAN

Zekeriyaköy bölgesi daha çok marka olmayan firmalar tarafından gelişiyor ve bu da güven unsurunu oldukça düşürüyor. Bölgenin en büyük sıkıntısı marka firmalarının bölgede faaliyet göstermemesi.

Zekeriyaköy, hiç abartısız istanbul'un en pahalı köylerinden biri. Arsada metrekare fiyatlarının 500 doları bulduğu 20 bin nüfuslu bu köy, Sarıyer-Çayırbaşı tünelinin tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezine 10 dakika içinde bağlanabilecek. Bu aralarda devasa bir lüks konut projesinin geliştirildiği bölgeyi etkileyecek bir diğer gelişme de 3. Köprü...

7 ADIMDA PİYASANIN NABZI

Zekeriyaköy'de 1991 yılından beri faaliyet gösteren Turyap Gayrimenkul'den Haluk Özçamlıbel, bölgedeki yatırım fırsatlarını, fiyatları ve yeni projeleri analiz ederek gayrimenkul alıcılarına ayrıntılı bilgileri aktardı

KONJÖNKTÖR

Dolar kurlarının yüksek olması ve buna bağlı olarak, insanların biraz tedbirli davranmalarından emlak piyasası sıkıntılı durumda. Son zamanlarda politikacıların krizle ilgili açıklamaları da insanları tedirgin ediyor. Bunun yanında yeni inşaatların emlak enflasyonu meydana getirmesi de sektörü sıkıntıya sokuyor.

YENİ YATIRIMLAR

Zekeriyaköy bölgesi daha çok marka olmayan firmalar tarafından gelişiyor ve bu da güven unsurunu oldukça düşürüyor. Bölgemizin en büyük sıkıntısı marka firmalarının bölgemizde faaliyet göstermemesi.

KİRALIKLARDA DURUM

Zekeriyaköy, şehir merkezinden uzak olmasından dolayı çok fazla kiracı gelmiyor. Aslında çok fazla kiralık daireler de yok ama yine de uzun süre kiraya verilemeyen evler görülebiliyor. Bunun sebebi de mal sahiplerinin beklentilerinin yüksek olması. Oturulabilir evin kirası en az 2 bin 500 liradan başlıyor. Bunun altında kalan kiralık evler genelde bakımsız, oturulmaya elverişli olmayan yerlerdir.

SATILIKLARDA DURUM

Bölgede çok fazla satılık olduğu iddia edilemez. Ama bölgemiz çok farklı bir bölge. Burada yaşayabileceğini düşünenlerin sayısı genele bakıldığında çok fazla değil. Yeni inşaatlarda fiyatlar daha yüksek. Bunun sebebi arsa fiyatlarının yükselmesi, inşaat firmalarının maliyetlerinin artmasıdır. Fiyatlar ise çatı ve bahçe dubleksler 250 bin dolar ile 500 bin dolar, ikiz villalar 550 bin dolarla 800 bin dolar, eski yapılar 300 bin dolarla 500 bin dolar, müstakil evlerde ise 500 bin dolarla 3,5 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

ALICI PROFİLİ

Özellikle çarşının bulunduğu merkez dediğimiz Vişne 2 mahallesi, Çitlenbik mahallesi ve Yaprak mahallesi bölgede öne çıkıyor. Bölgede sadece villa yapılaşması var. Evler bahçeli olduğundan çocuklar ve hayvanlar için ideal yaşam alanı var. Bölgede gecekondulaşma, fabrika, depo ve iş alanları bulunuyor. Denize çok yakın ve orman kenarı olması insanların tercihi oluyor. Bölgede genellikle gelir seviyesi yüksek müdür, genel müdür, işyerleri olan ve yabancılar tercih ediyor.

TİCARİLERDE DURUM

Zekeriyaköy bölgesinde pek ticari alan olmamasına rağmen bize bile talepler geliyor. Ticari gayrimenkulde çok büyük sıkıntılar beklemiyoruz. Satmayan büyük proje neredeyse yok. Bu yüzden sıkıntının da olduğunu düşünmüyorum.

PRİM FIRSATLARI

Bölge şu ana kadar belli bir prim yaptı. 3. köprünün yapılması, mevcut tünelin açılması, yine bu tünelin uzatılması, Zekeriyaköy'ün çevresindeki köylerde imar çalışmaları da bölgenin genellikle daha da değerleneceğine işarettir.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konut

Zekeriyaköy'de üç yatırım alternatifini değerlendirdik. Eski bir konut almak mı yoksa sıfır bir daireye sahip olmak mı daha mantıklı? Ya da bir markalı konuta yatırım yapmak mı daha avantajlı? Haluk Özçamlıbel'e, Zekeriyaköy yatırım alternatiflerini de sorduk…

ESKİ KONUT

Eski binada daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları: Fiyatları oldukça uygun oluyor. İmar eskiden düşük olduğu için büyük bahçeli ve merkezi konumlarda yerleşmiş oluyorlar.

Dezavantajları: Deprem öncesi yapıldıysa tercih edilmiyor. Mutlaka tadilat gerektiriyor.

Alıcı ne kadara alabilir?

İki bölüm halinde bahsedilebilir. Kooperatif şeklinde yapılanlar var onlarda fiyatlar çok uygun. 250 bin dolardan başlayıp 500 bin dolara kadar çıkabiliyor. Site şeklinde olmayan müstakillerde ise bu rakam 500 bin dolar ile 2,5 milyon dolar arasındadır.

Kira getirisi ne olur?

Yine kooperatiflerde değişiyor. Kooperatifler 1000 liradan başlıyor, 2000 liraya kadar yükseliyor. Kooperatif harici yapılar da ise bu rakam 2 bin 250 liradan başlıyor, 10 bin dolara kadar çıkıyor.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları: Deprem sonrası yapıldığı için tercih sebebidir. Yeni olduğu için masraf yapmadan girilebilir. Güvenli oturulabilecek konumdadır.

Dezavantajları: Pahalı olmaları, yeni yerleşim bölgelerinde olduğu için yollarının yapılmaması ve buna bağlı olarak da inşaat gürültüsü dezavantajları arasındadır.

Alıcı ne kadara alabilir?

Dubleksler 375 bin dolarla 500 bin dolar, müstakillerde ise 500 bin dolarla 2 milyon dolar arasındadır.

Kira getirisi ne olur?

2 bin 500 lira ile 10 bin dolar arasındadır.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları: Markalı konutlarda en azından referans alabilirsiniz. Evinizin tapusunu almadan sözleşmeyle güvenerek evinizi alabilirsiniz. Karşınızda her zaman bir muhatabınız olacağını bilirsiniz.

Dezavantaj: Pahalı ve aidatlarının yüksek olması diyebiliriz.

Alıcı ne kadara alabilir?

500 bin dolarla 3,5 milyon dolar arasındadır.

Kira getirisi ne olur?

2 bin dolarla 10 bin dolar arasında değişiyor.

HANGİSİ DAHA KARLI?

Bunlardan hangisini almak daha karlı olur? Neden?

Tercih ve bütçe sebebidir. Bütçesi uygun olanın marka ve yeni konut almaları daha uygundur.

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa en karlısı hangisi olur? Neden?

Genelde şu sıralar yatırım için yeni bir ev almak akıl karı değil. Oturum amaçlı alanlar ucuz olmayan değerlerinde alıyorlar. Oturum amaçlı olması daha mantıklıdır.

SULTAN KORU EVLERİ

İstanblue İnşaat tarafından Zekeriyaköy'de konumlandırılan Sultan Koru Evleri 7 adet müstakil villa, 24 adet bahçe ve 24 adet çatı dubleksiyle toplam 55 bağımsız bölümden oluşuyor. Yüzde 60'ı satılan projede Mimar Hülya Döşer'in imzası var. Temeli Şubat 2011'de atılan proje 16 dönümlük bir arazi üzerinde yükseliyor.

Adı: Sultan Koru Evleri

Yeri: Zekeriyaköy

Yapımcı firma: İstanblue inşaat

Teslim tarihi: 2012 Ağustos

Konut sayısı: 55 konut

Konut tipleri: Bahçe dubleksi, çatı dubleksi, müstakil villa.

Fiyatları: 484.000 – 1.700.000 dolar

FERONIA EVLERİ

Libra Gayrimenkul tarafından Zekeriyaköy'de yapılan Feronia Evleri, 8 blokta 27 konut ve 6 villadan oluşuyor. 2011 sonunda teslim edilecek projede 2+1 bahçe dubleksleri, 3+1 bahçe dubleksleri, 3+1 çatı dubleksleri, 4+1 çatı dubleksleri, 5+1 çatı dubleksleri bulunuyor. Fiyatlar da 350 bin dolardan başlıyor

Adı: Feronia Evleri

Yeri: Zekeriyaköy

Yapımcı firma: Libra Gayrimenkul

Teslim tarihi: 2011 sonu

Konut sayısı: 27 konut, 6 villa,

Konut tipleri: 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 bahçe ve çatı dubleksleri

Fiyatları: 350.000 – 750.000 dolar

PERA SUNSET PARK

Pera Yapım tarafından Zekeriyaköy'de hayata geçirilen Pera Sunset Park Evleri'nde toplam 42 konut bulunuyor. Haziran 2013'te teslim edilmesi planlanan projede 1+1'den 5+1'e kadar dubleks daireler ve ikiz villalar bulunuyor. Projede konutların metrekare fiyatlarıysa 3 bin dolar olarak balirlendi.

Adı: Pera Sunset Park

Yeri: Zekeriyaköy

Yapımcı firma: Pera Yapım

Teslim tarihi: Haziran 2013

Konut sayısı: 42 konut

Konut tipleri: 1+1-5+1 dubleks daire ve ikiz villa

Fiyatları: 3.000 dolar/m2

Pera Sunsetpark İletişim Bilgileri

KULE EVLERİ

Zekeriyaköy'de minimalist bir anlayışla tasarlanan Kule Evleri, Erdemcem İnşaat tarafından yapılıyor. 4 farklı tipte 50 villanın yer aldığı Kule Evleri'nde fiyatlar 350 bin dolardan başlıyor, 500 bin dolara kadar yükseliyor. 3+1 ile 5+1 arasında villalardan oluşan projenin 2012 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Adı: Kule Evleri Zekeriyaköy

Yeri: Zekeriyaköy

Yapımcı firma: Erdemcem İnşaat

Teslim tarihi: 2012 Eylül

Konut sayısı: 26 konut

Konut tipleri: 3+1 ile 5+1 arası villa

Fiyatları: 350.000 – 500.000 dolar

GARAGE ZEKERİYAKÖY

Garage İnşaat tarafından İstanbul'da yapılan Garage Zekeriyaköy Evleri Evleri Şubat 2011'de teslim edilecek. 4 bin 300 metrekare arsa üzerinde 8 blokta 32 konuttan oluşan projede 1+1, 2+1, çatı ve bahçe dubleksleri bulunuyor. Projede fiyatlar 400 bin liradan başlıyor.

Adı: Garage Zekeriyaköy

Yeri: Zekeriyaköy

Yapımcı firma: Garage İnşaat

Teslim tarihi: Şubat 2011

Konut sayısı: 32 daire

Konut tipleri: 1+1, 2+1, çatı ve bahçe dubleksleri

Fiyatları: 400.000 – 500.000TL

SHARMAN ZEKERİYAKÖY

Tes Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Sharman Zekeriyaköy projesinde bahçe dublekslerinin satışı tamamlandı. İkinci etap için ön satışlar başladı. Zekeriyaköy'ün merkezinde, 13 bin metrekare arsa alanı üzerinde orman, vadi ve deniz manzaralı bahçe ve çatı dubleksleri ile villalardan oluşan projede, iki etapta toplam 42 bağımsız bölüm inşa ediliyor.

Adı: Sharman Zekeriyaköy

Yeri: Zekeriyaköy

Yapımcı firma: Tes Yapı

Teslim tarihi: 2012 sonu

Konut sayısı: 42

Konut tipleri: Bahçe ve çatı dubleksleri

Fiyatları: 390.000 - 495.000 TL 

ORMAN ADA ZEKERİYAKÖY

Eczacıbaşı Gayrimenkul tarafından Zekeriyaköy'de inşa edilen Ormanada Aralık 2013'te teslim edilecek. 188 villa ile 81 sıra evden oluşan projede toplam 269 ünite bulunuyor. Projede fiyatlar 500 bin dolardan başlıyor.

Adı: Orman Ada

Yeri: Zekeriyaköy

Yapımcı firma: Eczacıbaşı Gayrimenkul

Teslim tarihi: Nisan 2013

Konut sayısı: 269 ünite

Konut tipleri: Villa ve sıra ev

Fiyatları: 500.000 – 2. 200.000 dolar

PARKONE

Mitaş Gayrimenkul tarafından İstanbul Uskumruköy'de inşa edilen ve farklı mimarisi ile dikkat çeken Parkone projesi 30 dönümlük arazi üzerine inşa ediliyor. İlk etabı 41 konuttan oluşan projede 204 ile 292 metrekarelik konutların fiyatları 379 bin dolardan başlıyor.

Adı: Parkone

Yeri: Uskumruköy

Yapımcı firma: Mitaş Gayrimenkul

Teslim tarihi: 2012 sonu

Konut sayısı: 41

Konut tipleri: Dubleks daire ve villa

Fiyatları: 379.000 dolardan başlıyor

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sharman Zekeriyaköy'ün foto galerisi için tıklayın!
  • 31.07.2012 12:34

Sharman Zekeriyaköy'ün foto galerisi için tıklayın!

Eşsiz bir doğa içerisinde konumlandırılan Sharman Zekeriyaköy'de satışlar devam ...

SHARMAN ZEKERİYAKÖY
  • 23.11.2011 17:24

SHARMAN ZEKERİYAKÖY

Satışa sunulduğu ilk günden itibaren yoğun ilgi gören Sharman Zekeriyaköy'de, bi ...

PARKONE
  • 26.09.2011 09:20

PARKONE

Uskumruköy'de Mitaş Gayrimenkul tarafından inşa edilen ParkOne projesi kapsamınd ...

Bakan Varank, Hatay'da toplu açılış törenine katıldı
  • 26.06.2021 09:56

Bakan Varank, Hatay'da toplu açılış törenine katıldı

Bakan Varank, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış ...

Oğuzhan Koç ve Demet Özdemir çifti yazlık kiraladı!
  • 17.05.2021 08:51

Oğuzhan Koç ve Demet Özdemir çifti yazlık kiraladı!

Kazandıklarıyla akıllıca yatırım yaparak ev sahibi olan Demet Özdemir, 4 milyon ...