maritbet girişmaritbet
Yusuf Şimşek, 'İstanbul için kentsel dönüşüm bakanlığı kurulsun'

Yusuf Şimşek, 'İstanbul için kentsel dönüşüm bakanlığı kurulsun'

“Sadece belediyenin veya Ankara’nın desteği yetmiyor” Yusuf Şimşek, İstanbul için bakanlık kurulmasını tavsiye ediyor.

İstanbul'daki yapılaşmanın ve yaşamdaki sıkışıklığın atlatılmasında en radikal çözüm önerisi Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Yusuf Şimşek'ten geldi. Şimşek, İstanbul için yapı, imar, doğa ve spor gibi bakanlıkların kurulmasını, hatta diğer birkaç bakanlıkla bu fikrin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul gibi şehir mi var dünyada?” diye soran Şimşek, sadece büyükşehir belediyesi ile yönetilen kente bunun yetmediğini deklare etti. Ankara'nın verdiği merkezi yönetim desteğini de az bulan Yusuf Şimşek, “Denizi, havası, karası, florası, lojistiği, yazı, kışı, baharı ile İstanbul gibi şehri dünyada nerede bulabilirsiniz? Böyle bir kent var mı? Kıtaların kesişim yerinde. Herkesin gözü kulağı burada. Tarih, kültür ve sanatın merkezi. Her tarafı başka güzel. Layık olduğu gibi kullanmıyoruz, değerini bilmiyoruz” dedi.

İstanbul'un bu yönetim şekli ile gereken ilgiyi göremediğinden yakınan Şimşek, “İstanbul, Türkiye'nin vitrini. Yabancılar ülkemize geldiklerinde ilk önce İstanbul'u görüyorlar. Bu kent dokusu ile gereken ilgili göremeyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Evet ama yeterli değil”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurulmasını inşaat sektörü ve imar açısından isabetli bir karar olarak değerlendiren Şimşek, “Bakanlık bu anlamda eksikliği büyük oranda doldurdu ama İstanbul için yeterli değil. Buraya has kentsel dönüşüm yasası çıkmalı ve bakanlığı kurulmalı. Hatta yapılarla, doğayla ve sporla ilgili İstanbul'a değişik bakanlıklar kurulmalı” diye konuştu. 

Türkiye'yi İstanbul taşıyor

İstanbul'un Türkiye'yi çekip taşıdığına vurgu yapan Şimşek, Anadolu ile İstanbul'un aynı kefede değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Şehrin acilen yenilenmesini isteyen Şimşek, “Hayatımızdaki karmaşa, trafik ve yapılardaki riskler hemen ortadan kaldırılmalı. İstanbul'da lokal kararları hızlıca alabilecek ve uygulayabilecek yönetimler kurgulanmalı. Reel çözümler sunulmalı. Vatandaş ve müteahhit kentsel dönüşümlerde çok uğraşıyor. Böyle olmamalı. Her yıl 500 bin yeni bina yapılmalı ama bununu yolu böyle çalışmaktan geçmez. Çok daha iyi hareket etmemiz lazım” şeklinde konuştu.

İstanbul'un yenilenmesinde mütekabiliyet yasası kapsamında yabancılara satılan konutların parasının kullanıldığına dikkat çeken Şimşek, bunun daha ileri bir noktaya taşınması gerektiğini söyledi. İstanbul'un yerli ve yabancı tüketiciye satılan konut sayısında Antalya'dan sonra ikinci olduğunu söyleyen Şimşek, “Alınan paralar yine İstanbul için harcandı. Deprem hesabı yapıyoruz. Niye bunun hesabını yapıyoruz? Bizim insanımız her şeyin en iyisine layık ama yaşadıkları evler ev değil” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!
  • 10.12.2016 09:45

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!

Elysium Soul Beyoğlu, iki blokta 225 bağımsız bölümden oluşuyor. Projede 1+0, 1+ ...

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"
  • 03.08.2016 13:25

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, "Türkiye ekonomisine ...

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'
  • 01.05.2015 17:52

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'

Ofton İnşaat Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde, Kö ...

Elysium Elit Koşuyolu maket görüntüleri!
  • 07.03.2015 14:27

Elysium Elit Koşuyolu maket görüntüleri!

Ofton İnşaat tarafından Kadıköy Koşuyolu'nda hayata geçirilen Elysium Elit Koşuy ...

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!
  • 06.03.2015 11:26

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, turizm projelerine yatırım ...

ELYSIUM SERENE KANDİLLİ
  • 28.11.2011 12:13

ELYSIUM SERENE KANDİLLİ

Ofton İnşaat'ın 4. projesi olan Elysium Serene Kandilli projesi anlatılıyor ...