maritbet girişmaritbet
Yusuf Şimşek, "İstanbul için birkaç bakanlık kurulmalı!"

Yusuf Şimşek, "İstanbul için birkaç bakanlık kurulmalı!"

Konut alıcılarının ‘gayrimenkul geliştiricisi’ olarak bildiği Ofton İnşaat, gelecek iki yılda 11 projeyi satışa çıkaracak.

Yusuf Şimşek ve İsmail Hakkı Altun'un 15 yıllık ortaklığında Ofton İnşaat birbirinden elit 10 projeye imza attı. Gelecek iki yılda turizm, konut ve yazlık ağırlıklı yeni projeleri müşterileri ile buluşturmayı planlayan firmanın Eşyönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şimşek, istikrardan yana. Hatta işlerin daha hızlı ilerlemesi için başkanlık sistemine bile olumlu bakan Şimşek, “Türkiye'de yönetim güçlü olmalı. Olayı parti bazında değil, Türkiye'yi daha ileri taşıyacak sistem olarak değerlendiriyorum. Kendimize uygun sistemi geliştirebiliriz. Türkiye'nin geleceği iyi olsun diye çalışmaya devam ediyor ve kazandığımız parayı buraya yatırıyoruz” diyen Şimşek ile yeni projelerini ve sektörün geleceğini konuştuk.

Hep üst segmente hitap etti

Tekstil, inşaat, turizm, madencilik, gayrimenkul geliştirme gibi birbirinden farklı 11 sektörde faaliyet gösterdiklerini belirten Şimşek, geçtiğimiz iki yılda yatırım anlamında otel ve iş merkezi inşaatlarını tamamladıklarını ifade etti. Gelen teklifleri değerlendirerek kendi profillerine uygun arsalarda A Plus projeler geliştirdiklerini belirten Şimşek, “Bizim belli bir kitlemiz var. Kentin merkezindeyiz.  Tüm alıcılarımıza bu kriterlerde konutlar satıyoruz. Otellerimizi de böyle geliştiriyoruz” dedi. 

Her zaman müşterisinin yanında

Satış sonrası servisi çok iyi veriyor olmanın birinci dereceden önemine işaret eden Şimşek, “Her zaman müşterimizin yanında oluyoruz. Daireyi satıp gitmiyoruz. Projelerimizde kompakt çözümler üretiyoruz. Alanlar para, evler değer kazanıyor. Oturanlar huzur ve mutluluk içinde kullanıyor. Bence bu tür nedenlerle bizi seçiyorlar” diye konuştu. 

İstanbul'da proje geliştirmenin çok kolay bir iş olmadığını söyleyen Şimşek, “Merkezde arsa teklifi çok geliyor ama seçiyoruz. Fiyat, projenin nasıl çıkacağı ve iyi satılacak yerler olması gibi kriterlerimiz var. “Önce insan” diyoruz ama para kazanmadan ticari işletmeler ayakta duramıyor” diyerek durumu özetledi. 

2015 Ofton Yılı olacak

Gelecek iki yılda markalı konutlara ve otellere yeniden ağırlık vereceklerini belirten Şimşek, “Yılın Ofton adıyla anılmasını tabi ki temenni ederiz. Kendimizi unutturduğumuz zamanları bu yolla telafi edeceğiz” diye konuştu. 

Ofton İnşaat'ın şu anda satışta olan projeleri şöyle:

1.    Bomonti'de ön satışları başlayan Elysium Art Şişli adını taşıyan projede 220 adet daire bulunuyor. 80 milyon dolarlık bir yatırım düşünülüyor.
2.    Koşuyolu'nda, Elysium Elit Koşuyolu adını taşıyan proje 10 dönüm arazi üzerinde 2 blok şeklinde 86 daireden oluşuyor. Karma kullanımlı olacak. 100 milyon dolar civarında ciro bekleniyor.
3.    Kandilli'deki yeni projenin adı Elysium Serenity Kandilli olarak belirlendi. Bu projenin yatırım değeri 50 milyon lira.
4.    Dolapdere'de cadde üzerinde karma kullanımlı bir proje yapılacak. Eylül'de satışa başlanacak. 
5.    Elysium Apartments Ortaköy
6.    Elysium Fantastic Bomonti
7.    Ivory Taşdelen

6 oteli olacak

1- Rixos Taksim adıyla 4 yıldan beri hizmet veren otel 2015 yılında global bir markanın adı ile hizmet vermeye devam edecek. 
2- Taksim'deki Carat Park Hotel hizmet vermeye devam ediyor.
3- Kasımpaşa'da inşaatı devam eden otelin açılışı Nisan 2015 olarak planlanıyor. 
4- Merter'de yeni yapılacak olan otel 19 bin 459 metrekare alanda 15 katlı olacak. 310 oda olarak  planlanan otelde 286 otel odası, 24 dubleks suit oda ve 10 Suit oda bulunacak. Ayrıca 2 ticari alan, lobi, resepsiyon, seminer odası, restaurant, kreş, bebek odası, açık teras alanları, mescit, havuz ve açık-kapalı otopark alanları yer alacak. 2016'nın son çeyreğinde hizmet vermeye başlaması planlanan otelin yatırım değeri 80 milyon dolar civarında olacak.
5- Levent'te yeni bir otelin inşaatına 6. ayda başlanacak.
6- Bodrum'da gelecek yıl başlaması planlanan karma projede butik otelde yer alacak.

Bodrum'a yelken açtı

İstanbul'un merkezinde proje yapan firma 8 yıldan beri buna son derece önem veriyor. Aynı zamanda ilk kentsel dönüşümü yapan Ofton İnşaat, yine bu yöntemlerle 2016'da Bakırköy, Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu'nda yeni projelere başlayacak. Ayrıca görüşme halinde oldukları teklifleri de değerlendiriyor. Bunlara ilaveten Bodrum'da 2 noktada 3 proje yaptıklarını söyleyerek sözlerine devam eden Şimşek, “Daha doğrusu karma kullanımlı bir proje geliştiriyoruz. Bodrum'un kalbi denecek bir yerde. Kaleyi kartal bakışı ile görüyor. Müşteri kitlemizin beklentisi yüksek. Bodrum'u seven ve hareketli yaşayan bir kesim. 66 dönüm alan üzerine kurulacak. 23 blokta 46 adet 2+1 ve 46 adette 3+1 rezidansın yanı sıra 12 adette 600'er metrekare büyüklüğünde villa yer alacak. İçinde SPA alanlarından, spor komplekslerine, restoranlara kadar birçok özel işletme bulunacak. SPA alanı halka açılabilir” diye konuştu. 

Arsa teklifi yağıyor

Bodrum'da kendilerine arsa teklifi yağdığını söyleyen Şimşek, fantezi için oraya gitmediklerini söyleyerek, “Eğer umduğumuzu bulursak devam edeceğiz. Fantezi için değil, iş yapmak için orada olacağız” dedi.

“Seçimden sonra daha da iyi olacağız”

Ekonomik anlamda Türkiye'nin gidişatını ve inşaat sektörüne ilişkin fikirlerini de aktaran Şimşek, Türkiye'de sorunların kaynağına dikkat çekerek, “Türkiye yönünü belirleyemedi. Batı mı, Ortadoğu mu? Para fonları olumlu rapor vermeyince faizler yükseliyor. Bu durumda piyasaları ve inşaatı etkiliyor. Seçimlerden sonra bu durumun sona ereceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

Körfezli yatırımcıda en lüksünü hedefliyorlar

Geçen yılın satışlarını Ortadoğu'dan gelen alımların toparladığını ve halen bu etkinin devam ettiğini söyleyen Şimşek, “Ofton İnşaat'ın yabancıya konut satış oranları şu anda yüzde 30 seviyesinde. Martta lansmana çıktığımızda yüzde 50'yi geçmesini umuyorum. Bu satışları zaten olumlu karşılıyorum. Bunun kolaylaşması lazım. Bizde Körfezli yatırımcılar için projeler geliştirmek istiyoruz. Ajanslar vasıtası ile onları tanımaya çalışıyoruz. Kültürlerini, alışkanlıklarını ve isteklerini öğreniyoruz. Körfezli yatırımcı bir grup ile görüşmelerimiz var. Eğer onlarla anlaşmaya varırsak tam olarak isteklerini öğrenecek ve öyle kurgulayacağız. Riske giremeyiz. Çünkü Körfez'de iki tür insan var. Birisi bildiğimiz normal yatırımcı kitlesi. Diğeri ise çok üst düzey kesim. Bunları hedefliyoruz. Bizim arsalarımız pahalı ve şehrin merkezinde. Ucuza satılacak projeler değil. Onların isteğine göre büyük daireler yapacağız” dedi.

İstanbul gibi şehir mi var dünyada?

Mütekabiliyetten gelen paraların yeni projelerin inşasını tetiklediği belirten Şimşek, “İstanbul onların parası ile yenilendi ve buna ihtiyacı var. Deprem hesabı yapıyoruz. Niye bunun hesabını yapıyoruz?” dedi. 

İstanbul, Türkiye'nin vitrini olduğuna vurgu yapan Şimşek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruldu. Ama İstanbul için yeterli değil. Yapılarla, doğayla ve sporla ilgili İstanbul'a bakanlık kurulmalı. Böyle bir kent var mı? Her tarafı başka güzel. Layık olduğu gibi kullanmıyoruz, değerini bilmiyoruz. Buraya özel bir kentsel dönüşüm yasası çıkmalı. Hatta özel birkaç bakanlıkla bu şehir desteklenmeli. Anadolu ile İstanbul'u aynı kefeye koyamayız. Şehrin acilen yenilenmesi lazım. Hayatımızdaki karmaşa, trafik ve yapılardaki riskler hemen ortadan kaldırılmalı. İstanbul'da lokal kararları hızlıca alabilecek ve uygulayabilecek yönetimler kurgulanmalı. Reel çözümler sunulmalı. Vatandaş ve müteahhit kentsel dönüşümlerde çok uğraşıyor. Böyle olmamalı. Her yıl 500 bin yeni bina yapılmalı. Yabancılar önce İstanbul'u görüyor. Bu şehrin acilen yenilenmesi gerekiyor. Yerli ve yabancı tüketiciye satılan evlerin büyük kısmı burada. İnsanımız her şeyin en iyisine layık ama yaşadıkları evler ev değil. Sadece belediyenin veya Ankara'nın desteği yetmiyor” şeklinde konuştu. 

Yüzde 15'lik yardım, desteklenmesi gereken bir karar

Sektöre, devletin bakış açısının çok olumlu olduğuna değinen Şimşek, her ne kadar kendi müşteri kitlelerine hitap etmese de yüzde 15'lik yardımı desteklediğini söyleyerek, “İlk evini alanların, dar gelirlilerin ev sahibi olmalarını sağlıyor. Eğer yabancı yatırımcıya da bu imkan tanınsaydı şirketimize faydası olurdu. Tabi biz birde inşaata ilişkin her şeyi düşünüyoruz. Fakat orta gelirlinin konut sahibi olacağı öyle bir proje geliştiremedik. Kısmet olmadı. Daha çok butik projelere yoğunlaştık ve öyle ilerledik. Bu segmentte zaten çok konut yapılıyor. TOKİ, kooperatif sorununu bitiren hamleler yaptı, iyi de oldu. Bizde 3-5 bin konut yapabilecek arsaya denk gelmedik. Birde bunların satılamama riski var. Devlet ile birlikte çalışmak gerekiyor” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!
  • 10.12.2016 09:45

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!

Elysium Soul Beyoğlu, iki blokta 225 bağımsız bölümden oluşuyor. Projede 1+0, 1+ ...

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"
  • 03.08.2016 13:25

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, "Türkiye ekonomisine ...

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'
  • 01.05.2015 17:52

İsmail Hakkı Altun 'Körfezli müşteriler önemli'

Ofton İnşaat Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde, Kö ...

Elysium Elit Koşuyolu maket görüntüleri!
  • 07.03.2015 14:27

Elysium Elit Koşuyolu maket görüntüleri!

Ofton İnşaat tarafından Kadıköy Koşuyolu'nda hayata geçirilen Elysium Elit Koşuy ...

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!
  • 06.03.2015 11:26

Ofton İnşaat turizme ağırlık verecek!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, turizm projelerine yatırım ...

Ofton, 1 milyar lira ciro yapacak!
  • 06.03.2015 11:21

Ofton, 1 milyar lira ciro yapacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, yeni projelerle birli ...