maritbet girişmaritbet
Yüksel Akgül'den Başakşehir'e 10 yılda 10 bin konut!

Yüksel Akgül'den Başakşehir'e 10 yılda 10 bin konut!

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 2025 yılına kadar Başakşehir'de 10 bin konut hedefliyor.

Kamu yatırımları, alt yapı düzenlemeleri ve emlak konut ile TOKİ projeleriyle ‘uydukent' olarak yola çıkılan Başakşehir'de, 2 bin liradan başlayan metrekare fiyatları kısa sürede 7 bin liraya dayandı. Bölgede proje geliştiren pek çok firma ise yeni yer arayışlarına girse de arazi de artık son aşamaya geldi. Vadişehir projesiyle bölgeye 550 milyon lira yatırım yapan ve gelecek 10 yıl da bölgede kalmak için çalışmalara başlayan Vadişehir Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, bölgenin değerini artıran temel noktanın kamu yatırımları olduğuna dikkat çekti. Akgül, “Neredeyse 100 milyar liralık bir değere sahip bu projeler. Yeni havalimanı, Kanal İstanbul, 3. Köprü ve bağlantı yolları, şehir hastanesi, 380 bin metrekare şehir parkı. TOKİ'nin açıkladığı 5.4 kilometrelik vadi projesi var. Proje geliştiren de, yerli alıcı da, yabancı yatırımcı da dikkatle bu gelişmeler ışığında hareket ediyor” dedi.

Çatalca'da stok

İstanbul'un artık genişleyebileceği tek nokta olarak gösterdiği Çatalca-Çorlu hattında arazi stokları olduğunu belirten Akgül, bölgeye kamu yatırımlarının da gitmeye başladığını söyledi. 10-15 yıl içinde bu gelişmelerin hızla yaşanacağını aktaran Akgül, “Kamu gidiyor altyapısını düzenliyor, planlıyor, bunun dışında mega projeleri buradan geçiriyor, ya da bağlıyor. İşte bunu özellikle yabancı yatırımcı öyle ince takip ediyor ki şaşırırsınız. Bu nedenle artık yeni bölge olarak bu alanların gelişmesi hiç sürpriz olmayacak” diye konuştu.

Akgül, 650 konut ve 60 ticari alan olan Vadişehir projesinde Başakşehir'de yaşayan ancak, daha geniş, eski evine göre daha çok sosyal donatı ve yeşil alan arayanların alım yaptığını dile getirdi. Alıcı kitlesinin aileler ve oturumcular olduğunu belirten Akgül, “Projenin yüzde 70'i beklemediğimiz bir hızla satıldı. Yüzde 75'i yeşil alan, toplam 63 bin metrekare. Körfez ülkelerinden yoğun bir talep var. Bu nedenle aldığımız kararla oturumcuysa satıyoruz yoksa mesela blok almak ya da toplu almak isteyenlere satış yapmıyoruz” dedi.

10 yılda 10 bin konut

Başakşehir bölgesinde Irmak Group, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı ortaklığıyla   Vadişehir markalı yeni projeleri de hayata geçireceklerini hatırlatan Akgül, 2025 yılına kadar bu bölgede aktif şekilde faaliyet göstererek yaklaşık 10 bin konutu hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. 

Akgül, “Müşteri talebi ve yoğunluğu hala çok iyi görünüyor. Arsa fiyatları, Emlak Konut'un yaptığı ihalelerle de her geçen gün artırıyor. Konutlar da hızla prim yapıyor. Aslında bu daire sahibi için iyi bir şey. Dar ve orta gelirli içinse TOKİ, bölgede yeni ve büyük projeler hayata geçirmeyi sürdürüyor” diye konuştu.

Küçükçekmece'ye otel yapacak

Aynı zamanda Irmak Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Yüksel Akgül, Seyrantepe, Büyükçekmece de projelerinin devam ettiğini, Kağıthane'deki arazide proje aşamasına geldiklerini söyledi. Zeytinburnu'nda iyi lokasyonda iki projeye başlayacaklarını anlatan Akgül, Küçükçekmece'de ise Mimar Sinan tarafından yapılan tarihi, 450 yıllık kervansaray kalıtını Anıtlar Kurulundan geçirerek orijinal haliyle göle sıfır, taş ve ahşaptan bir otel yapacaklarını dile getirdi. 44 odalı olacak otel, Küçükçekmece Gölü'ne sıfır olarak yapılandırılıyor.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Irmak Seyitnizam Konakları, İstanbul’un Kalbinde Yükseliyor!
  • 23.12.2021 16:14

Irmak Seyitnizam Konakları, İstanbul’un Kalbinde Yükseliyor!

Tekstil, dericilik ve kuyumculuk sektörlerinin kalbinin attığı Zeytinburnu bölge ...

Irmak Seyitnizam Konakları’yla İstanbul’un Kalbini Yaşayın!
  • 06.12.2021 14:14

Irmak Seyitnizam Konakları’yla İstanbul’un Kalbini Yaşayın!

En küçük dairenin 181 metrekare olarak tasarlandığı Irmak Seyitnizam Konakları p ...

İstanbul'da Kazançlı Yatırımın Adresi; Irmak Seyitnizam Konakları!
  • 26.11.2021 17:07

İstanbul'da Kazançlı Yatırımın Adresi; Irmak Seyitnizam Konakları!

Irmak Group tarafından İstanbul'un merkezi Zeytinburnu aksında inşa edilen Seyit ...

Irmak Seyitnizam Konakları’nda, İstanbul’u Merkezinde Yaşayın!
  • 17.11.2021 14:02

Irmak Seyitnizam Konakları’nda, İstanbul’u Merkezinde Yaşayın!

İstanbul'un merkezi Zeytinburnu lokasyonunda hayata geçirilen Irmak Seyitnizam K ...

İstanbul’un Merkezinde Butik Aile Projesi; Irmak Seyitnizam Konakları
  • 06.10.2021 21:52

İstanbul’un Merkezinde Butik Aile Projesi; Irmak Seyitnizam Konakları

Zeytinburnu Seyitnizam bölgesinde, Irmak Group kalite ve güvencesiyle inşa edile ...

Kazancın yeni adresi, Irmak Seyitnizam Konakları ticari üniteleri!
  • 04.10.2021 08:39

Kazancın yeni adresi, Irmak Seyitnizam Konakları ticari üniteleri!

Zeytinburnu Seyitnizam aksında Irmak Group güvencesiyle hayata geçirilen Irmak S ...