maritbet girişmaritbet
Yüksek kiralar ünlü markaları Bağdat Caddesi'nden uzaklaştırıyor

Yüksek kiralar ünlü markaları Bağdat Caddesi'nden uzaklaştırıyor

Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, Bağdat Caddesi’ndeki taşınma trendini mercek altına aldı.

İstanbul'un en işlek yerlerinden Bağdat Caddesi'nde kira metrekare fiyatları 100 dolar ve üstüne yükselince kiracılar farklı alternatiflere yöneldi, sokak arası kiralamalar hız kazandı.

İstanbul'un en lüks caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi'ndeki yüksek fiyatlar karşısında mağazalar alternatif yollara başvurmaya başladı. Yüksek kiralar sebebiyle Bağdat Caddesi'nde kapanan dükkan sayısının arttığını belirten Keller Williams, Cadde'nin başarılı gayrimenkul danışmanı Sevilcan Avcı; “Bağdat Caddesi'nde son aylarda mağaza ve bankaların taşınma hareketliliği oldukça arttı. Metrekare birim fiyatı caddenin yoğun olduğu bölgeye göre ve dükkan büyüklüğüne değişiyor. Örneğin Suadiye'de 1300 metrekarelik bir bankanın metrekare fiyatı 65 dolar iken caddenin yine Suadiye'de bulunan 500 metrekarelik bir teknoloji mağazasının metrekare fiyatı 100 dolar. Bir kaç yıl öncesine kıyasla kiralık ve satılık dükkan bulmak daha kolay. Bağdat Caddesi üzerinde faaliyet gösteren mağazalar ve özellikle bankalar yüksek kiralar ödemek istemedikleri için taşınıyor. Ünlü bir giyim firması 1800 metrekarelik, 230 bin dolar ödediği mağazayı kapattı. Şu an aynı bina için istenen kira ise 180 bin dolar. Bir banka ise Bağdat Caddesi üzerindeki 150 bin TL kira verdiği lokasyondan çıkarak Bağdat Caddesi'nin ara sokağında 50bin TL'ye yer kiraladı. Bazı mülk sahipleri kaybetmek istemedikleri mevcut kiracıları için indirime gitme eğilimindeler. Bu durum Bağdat caddesinde dükkan ve mağaza kiralarının daha da aşağıya geleceğini gösteriyor.” dedi.

Bağdat Caddesi konut gayrimenkul piyasasının da evin konumuna ve özelliklerine göre değişiklik gösterdiğini belirten Sevilcan Avcı; “Bağdat Caddesi'nde fiyatlar Suadiye'den Kalamış'a kadar evin konumuna, yaşına, iç ve dış özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Cadde kısmında istenen metrekare birim fiyatı 7 bin ila 8 bin dolar arasındayken Bağdat Caddesi'nin sahil kısmında metrekare fiyatları 5 bin ila 5 bin 500 dolar arasında değişiklik gösteriyor. Özellikle son yıllarda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yenilenen binaların metrekare fiyatlarında ciddi bir yükseliş yaşandı. Her ne kadar piyasa fiyatlarına düşüş yansımasa da yatırımcıların fiyatların düşeceğine olan inancı devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında inşaatı finanse etmek isteyen proje geliştiricilerinin bazı daireler için yüzde 30 ila yüzde 40 oranında indirim uyguladıklarını biliyoruz bu durum bize m2 birim fiyatlarının daha da aşağı geleceğinin sinyallerini veriyor.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı
  • 25.10.2021 10:06

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağda ...

 ‘Keller Williams danışmanları için çalışan bir şirket’
  • 23.12.2015 11:49

‘Keller Williams danışmanları için çalışan bir şirket’

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, gayrimenkul sektöründeki geliş ...

Amerika'da büyük gayrimenkul fırsatı!
  • 21.10.2014 17:34

Amerika'da büyük gayrimenkul fırsatı!

Keller Williams NYC Lisanslı Gayrimenkul Danışmanı Aylin Coleri, Amerika'da özel ...

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!
  • 09.01.2015 17:19

K Residence Ziverbey'den çok özel kareler!

Kadıköy'de Bağdat Caddesi'ne yürüme mesafesinde hayata geçirilecek olan K Reside ...