maritbet girişmaritbet
Yenilikçi inşaat firması Nef'ten yeni nesil İK!

Yenilikçi inşaat firması Nef'ten yeni nesil İK!

300 çalışanı olan Nef, yeni nesil insan kaynakları modeli uyguluyor.

4.5 milyar TL'lik inşaat projesi devam eden Nef, İK uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Nef, çalışanların çocuklarını özel okula gönderiyor, evlenene balayı paketi sunuyor, ev sahibi olmak isteyene maddi destek veriyor. Evden çalışma, serbest kıyafet, ücretsiz tatil çalışanlara sunulan diğer imkanlar...

2010 yılında kurulan Nef, 5 yılda milyar cironun üzerinde ciroya ulaşmayı başardı. Geçen yıl 1.3 milyar TL'lik konut üreten Nef, son 2 yıldır  liderliği elinde bulunduruyor. Erden Timur'un İcra Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Nef, sadece gayrimenkuldeki parlak sonuçlarıyla değil insan kaynakları (İK) uygulamalarıyla da sektörden ayrışıyor.

300 çalışanı var

Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve en çok satış yapan konut geliştiricisi konumuna gelişinde en büyük rolün çalışanlara ait olduğunu savunan Nef yönetimi, farklı insan kaynakları anlayışıyla çalışanlarının mutluluğunu yüzde 90'ın üstüne taşıdı. Nef'te evden çalışma, gün içinde istenilen saat aralığında mesai, serbest kıyafet, ücretsiz tatil paketleri gibi pek çok farklı uygulama var. Ayrıca Nef çalışanlarının çocuklarının özel okul taksitlerini ödüyor, yaz okuluna gönderiyor  ve tüm okul hayatı boyunca burs sağlıyor.
 
Erden Timur ile ‘yeni nesil' olarak nitelendirdiği İK uygulamalarını konuştuk. Timur, “Biz yaptığımız tüm İK uygulamalarını, yapmak zorunda olduğumuz şeyler olarak görüyoruz. Çünkü çalışanlarımızın hepsi bizim çocuklarımız. Dolayısıyla bizim çocuklarımızla aynı imkana sahip olmalı” diye konuştu.
 
Nef'in çalışanların şirketi olduğunu anlatan Timur, “Şirketin yüzde 95 hissedarıyım ama bugüne kadar hiç kâr almadım. Dağlatılabilir kârı toplumsal işlere ayırıyoruz. Çünkü bir şeyin sizin olmadığını düşündüğünüzde paylaşmış oluyorsunuz. Öte yandan yaptırılan okulların, kalıcı eserlerin isimlerini çalışanlarımız veriyor. Yani bir Nef çalışanı, anneannesinin adını bir okula verebiliyor” dedi.

Bez-mama desteği var

İş dünyasına örnek olmak istediklerini kaydeden Erden Timur, şöyle devam etti: “Bizde asgari ücretle çalışan yok. Şirket araçlarımız eskidiğinde çalışanlarımıza uygun fiyata veriyor ve onları araç sahibi yapıyoruz. Evlilik hazırlığı yapan, yeni evlenen çalışanlara düğün hediyesi, alışverişlerinde faydalanabilecekleri indirim noktaları, tatil imkanı ve esnek maaş avans uygulaması imkanlarını sunuluyor. Çocuk sahibi olan Nef çalışanlarına, doğum sonrası evden çalışma imkanı, anne-baba hazırlık kursları, bez-mama desteği sağlanıyor. Binlerce müşterimiz gibi kendi çalışanlarımızı da ev sahibi yapıyoruz. Çalışanlarına indirim ve uygun ödeme koşulları sağlayıp, ara ödemelerine destek oluyoruz, esnek maaş avans uygulaması ile ödeme/peşinat sürecinde maddi destek sağlıyoruz.”

3 gün tatil hediye ediyor

Nef çalışanlarına yorgunluklarını atacakları, motivasyonlarını arttıracakları tatil imkanı da sunuluyor. Yurt içinde zincir otellerden Nef çalışanlarına özel indirim avantajları sunan anlaşmalar yapan şirket, ayrıca tüm çalışanlarına yurt içi 3 günlük tatil ücretini hediye ediyor. Yurt dışında tatil yapmak isteyen çalışanlara ise uçak bileti hediyesi veriliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Galatasaray'da Erden Timur depremi!
  • 18.12.2021 11:32

Galatasaray'da Erden Timur depremi!

45 gün önce hem başkan danışmanlığını hem de Emlak AŞ’deki görevini bıraktı. Gal ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

"Nef İsmini koyarken global bir marka olmayı düşündük"
  • 01.11.2018 17:00

"Nef İsmini koyarken global bir marka olmayı düşündük"

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur Nef Global'in ilk projesi Nef Brentford L ...