maritbet girişmaritbet
YDA İnşaat, Turkrating’ten tam not aldı!

YDA İnşaat, Turkrating’ten tam not aldı!

YDA İnşaat’a uzun vadeli güçlü kredi kalitesi, kısa vadelide ise en yüksek not olan en güçlü borç ödeme kabiliyeti kredi notu verildi

TURKRating (İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.) YDA İnşaat'a uzun vadeli TR AA (güçlü kredi kalitesi), kısa vadelide ise en yüksek not olan TR A1 (en güçlü borç ödeme kabiliyeti) kredi notu verdi. YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. almış olduğu bu derecelendirme notu ile inşaat & taahhüt sektöründe ilk, reel sektörde ise en yüksek notu alan firma oldu.  

İnşaat-taahhüt, gayrimenkul geliştirme, havalimanı işletmeciliği, sağlık ve tarım gibi birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen gruplarından YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Turkrating tarafından verilen uzun ve kısa vadeli kredi derecelendirme notlarının inşaat taahhüt sektörü açısından bir ilk olduğunu vurgulayarak, sektörde bu notu alabilen ilk firma olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İnşaat sektöründe Group'un en eski firması olan AKSA İnşaat ile 39 yılı, 2. kuşak olarak ise babaları rahmetli Yaşar Dede Arslan'ın adına ithafen kurdukları YDA İnşaat'ın 20. yılını geride bıraktıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: 

“Geçtiğimiz aylarda sermaye piyasasındaki ilk tahvil ihracında yakaladığımız başarı ve TURKRating'in derecelendirme notu şirketimizin performansına, stratejik sektörlerde konumlanmasına, güçlü büyümesi ve yatırım vizyonuna hem yatırımcılar, hem de uluslararası kuruluşlar tarafından duyulan güvenin güçlü bir göstergesidir. Haziran ayında gerçekleşen ilk tahvil ihracımız bizim açımızdan sermaye piyasalarıyla tanışmak açısından bir başlangıç olmasına rağmen, sermaye piyasası çevrelerince oldukça başarılı bir ihraç olarak addedilmektedir. Şimdi ise; söz konusu bu başarımızı TURKRating tarafından yapılan kredi derecelendirmesiyle birlikte taçlandırmış olduk. Yönetim stratejilerimiz, büyüme potansiyelimiz ve mevcut finansallarımız çerçevesinde değerlendirme yaparak ulaşılan Şirket kredi derecelendirme notunun bu kapsamda Şirketimize duyulan güveni pekiştirip önümüzdeki ay gerçekleştirmeyi planladığımız ikinci tahvil ihracımıza olumlu tesir edeceğini ve böylelikle önceki ihracımıza kıyasla daha büyük bir başarı yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. İlkleri başarmayı seven YDA Group olarak yine bir ilke imza atıp, yeni borçlanma senedi ihracımıza uluslararası bir finansal kuruluşun katılımını da sağlayarak yatırımcı tabanımızı daha da genişletmeyi amaçlıyoruz.” 

Gelecek 3 yılda 1 milyar avro üzerinde yatırım 

Yatırımlarının artarak devam edeceği mesajını veren Arslan; gelecek 3 yılda,  Kayseri, Konya, Manisa Şehir Hastaneleri İnşaatı ve Dalaman Uluslararası Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali İnşaatı ile PPP modeliyle hayata geçirilecek altyapı projelerine 1 milyar Avro'nun üzerinde yatırım yapacaklarını söyledi. Şirketin; 2017 sonunda hayata geçirilmesi planlanan sağlık ve altyapı projelerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı projeleri de bulunuyor. Şirketin projeleri arasında Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası, Ordu Çevre Yolu ile Tokat Niksar Yolu, Ümraniye, Sarıyer, Muş Devlet Hastaneleri ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Polatlı-Afyon Kesimi altyapı yapım işi gibi altyapı ve üstyapıya yönelik inşaat taahhüt projelerinin yanı sıra; YDA Park Avenue, Söğütözü Residences, The İstanbul Veliefendi Residences, The Kayseri Forum Residences ve Ankara Business Centre gibi markalı gayrimenkul geliştirme projeleri de yer alıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı
  • 02.12.2020 10:15

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu
  • 07.05.2018 11:48

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!
  • 22.01.2016 20:50

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!

YDA Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, emlaktasondakika.com'a özel ...

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!
  • 08.06.2012 19:00

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, kentsel dönüşüm, mütekabiliyet v ...

YDA imzası taşıyan Türkistan Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı
  • 02.12.2020 09:23

YDA imzası taşıyan Türkistan Uluslararası Havalimanı hizmete açıldı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Ankara’ya 493 konutluk proje: YDA Parkline
  • 17.01.2018 11:37

Ankara’ya 493 konutluk proje: YDA Parkline

YDA İnşaat imzasıyla hayata geçirilen YDA Parkline, Ankara Çayyolu’nda yükseliyo ...