maritbet girişmaritbet
YDA Group, finans oscarından 3 ödülle döndü!

YDA Group, finans oscarından 3 ödülle döndü!

YDA Group, finans dünyasının oscarı olarak bilinen Uluslararası Bonds & Loans Türkiye Ödülleri'nde 3 ödüle layık görüldü.

250 Milyon liralık tahvil ihracı ile “Yılın En İyi Tahvil İhracı” ve  Kamu Özel İşbirliği (PPP-Public Private Partnership) modeliyle yapımı devam eden Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü projesi ile “Yılın Proje Finansmanı” ödüllünü alırken, ayrıca aynı projesiyle  “Yılın Altyapı Finansmanı” kategorisinde de ikincilik  ödüllünü aldı. 

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan şunları söyledi:“15 Temmuz hain darbe girişimi, S&P'nin ülke notunu düşürmesi, OHAL ilan edilmesi, özel sektör tahvil piyasasında yaşanan ihraç iptalleri ve temerrütleri gibi peş peşe yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle morallerin bozulduğu günlerde, %40'ını küresel yatırımcıların aldığı, başarılı tahvil ihracımız ile ekonomi gündemine “Game Changer” olarak damga vurduk. Olağanüstü koşullar nedeniyle bankaların dahi planlanmış ihraç taleplerini geri çektiği bir dönemde, 200 Milyon TL.'lik tahvil ihracına çıktık. En uzun vadenin 3 yıl olduğu Türkiye Borçlanma Araçları Piyasasında daha önce hiç test edilmemiş 4 yıl uzun vadeli, aynı zamanda düşük faizli ve yüksek rakamlı ihracımıza 250 Milyon TL. talep geldi. Son yılların reel sektör kökenli en büyük özel sektör tahvil ihracında bir ilk gerçekleştirerek Türk Lirası cinsinden 4 yıl Uzun Vadeli ilk özel sektör tahvil ihracına imza attık.  Bu saygın ödül; bu tahvil ihracımızla aldığımız ikinci uluslararası ödül. İlk ödülümüz; dünyanın en saygın iş ve finans dergilerinden World Finance Magazine tarafından düzenlenen “Corporate Finance Deals of the Year” ödüllerinde  “Yılın En İyi Tahvil İhracı” ödülüydü.  

YDA Group finans oscarını aldı

Konya Şehir Hastanesi'ne İki Ödül 

YDA olarak ilkleri gerçekleştiren bir grubuz ve yine birçok ilki barındıran bir başarı olan Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü Proje Finansmanı ile de iki ödül birden almanın sevincini yaşıyoruz. Çünkü, bugüne kadar Türkiye'de hiç yapılmamış bir finansman anlaşması gerçekleştirdik;  İslam Kalkınma Bankası Türkiye'de ilk defa bir proje finansmanına doğrudan kredi verdi, dünyada ilk defa bir sağlık PPP projesinin finansmanında yer aldı. Aynı zamanda ülkemizde hem konvansiyonel hem de islami finansmanın birlikte yapıldığı ilk hibrit proje finansmanına imza attık. Bu açılardan gerçekten çok önemli bir finansman anlaşması gerçekleştirdik.  Tamamen uluslararası bankalarla sağlanan bu finansal anlaşma için, hem projemiz hem de grubumuz çok ayrıntılı finansal değerlendirmelerden geçti, 18 yıl vadeli bu kadar uzun süreli bir kredi sağlanması grubumuza ve projemize duyulan güvenin bir göstergesi. Aldığımız her ödülü çok çalışmanın, azmin bir göstergesi olarak değerlendiriyor ve finans piyasalarına kazandırdığımız yeniliklerin birer takdiri olarak görüyoruz.  Ülkemize ve YDA'ya inanan, tüm yerli ve yabancı yatırımcılarımıza, aracı kurumumuza, olağanüstü gayret gösteren özveriyle çalışan finans ekibime ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” 

Bonds & Loans Türkiye Ödülleri etkinliğine, Türkiye'nin bankacılık ve finans sektörünü temsilen 210'dan fazla seçkin davetli katıldı. GFC Media Group tarafından organize edilen etkinliğin bu yılki ödüllerine 100'den fazla aday proje başvururken, yarışmada 13 ülkeden 3.000 kişi oy kullandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YDA Group, Dalaman Havalimanı için Ferrovial ile ortaklık anlaşması imzaladı
  • 17.02.2022 15:59

YDA Group, Dalaman Havalimanı için Ferrovial ile ortaklık anlaşması imzaladı

YDA Group, Dalaman Uluslararası Havalimanı'nın 2042 yılı sonuna kadar olan imtiy ...

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı
  • 02.12.2020 10:15

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu
  • 07.05.2018 11:48

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!
  • 22.01.2016 20:50

Hüseyin Arslan, YDA Group'u anlattı!

YDA Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, emlaktasondakika.com'a özel ...

Hüseyin Aslan, Park Avenue projesini anlattı
  • 11.04.2014 12:03

Hüseyin Aslan, Park Avenue projesini anlattı

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, YDA Park Avenue projesini anlat ...

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!
  • 08.06.2012 19:00

Hüseyin Arslan inşaat sektörünü değerlendirdi!

YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, kentsel dönüşüm, mütekabiliyet v ...