maritbet girişmaritbet
Yatırımcıların yeni adresi; Bayrampaşa

Yatırımcıların yeni adresi; Bayrampaşa

‘Taşı toprağı altın’ İstanbul’da kentsel dönüşüme ayak uyduran ve gelişen ilçelerden Bayrampaşa son dönemde yatırımcılar tarafından revaçta...

İnşaat sektörünün merkezi olmaya devam eden İstanbul, her bölgesiyle yatırım fırsatları sunuyor. Bu bölgelerden Bayrampaşa, mütekabiliyet, kentsel dönüşüm ve 2B yasaları derken yaşanan hareketlilikten nasibini alanlardan... 

Günümüzde sanayisi, otogarı, AVM'si ile nüfus yoğunluğu açısından dikkat çeken Bayrampaşa'da, ilk zamanlar tarım ve bağcılık ile uğraşılıyordu. 

Rumeli ve Balkan göçmenleri, kültürünü de getirdi  

Özellikle 1927'ler sonrası bölgeye Bulgaristan, Makedonya, ve Yugoslavya'dan göç eden vatandaşların yerleşmesi ile Balkan ve Rumeli göçmenleri varlığını hissettirdi. 

Çalışkanlığı, temizliği, güvenilirliği ile tanınan göçmen vatandaşlar ve Boşnaklar eski mahalle sıcaklığını yaşatmaya devam etti. Yeni ev alacakları da bölgeye çekti.

Ali Fuat Başgil (Yıldırım Mahallesi), Şehit Kamil Caddesi ve Altıntepsi gibi mahallelerde göçmen kültürü hakimiyetini bugüne kadar sürdürdü. Böylece bölgede başlayan göç dalgası Bayrampaşa'nın sosyo-kültürel altyapısının oluşmasında fazlasıyla etkili oldu. 

Bayrampaşa'da ulaşım kolay ama… 

Bayrampaşa, gerek Bayrampaşa-Maltepe metrobüs durağına yakınlığı gerek büyük yatırımcıların bölgede söz sahibi olması ile dikkatleri üzerine topluyor. Yeni projeler ulaşım konusunu akla getiriyor. 

Bayrampaşa-Maltepe metrobüs durağı

Ulaşım açısından büyük bir kolaylık sağlayan Aksaray-Havalimanı metro ağının ilçeden geçmesi bölgenin tanınırlığına katkı sağlıyor. Özellikle İstanbul'u tercih eden turistlerin sık kullandığı Aksaray-Havalimanı metro hattı, bölgeye hareketlilik getiriyor. 

Her ilçeden kolay ulaşım!

İstanbul'un her yerinden İETT otobüsleri, halk otobüsleri, metro veya minibüsler ile kolaylıkla ulaşımın sağlanabildiği Bayrampaşa'da kimi duraklarda bilgilendirici panolar da mevcut. Yolcular bineceği durakta beklediği otobüsün ne kadar süre sonra geleceğini bu panolardan görebiliyor.  

Havalimanı yönünde giden Aksaray Havaalanı metro hattı

Kimi zaman trafik sıkıntısının yaşandığı Bayrampaşa'da bir de otobüs saatleri sorunu yaşanıyor. Bazı otobüs hatlarının mesai saatini 22.00-22.30'da bitirmesi ile vatandaş kalabalık olan minibüsler ya da taksiler ile ulaşım sağlayabiliyor. 

Bayrampaşa'nın markalı konut projeleri neler? 

Hızlı bir değişim süreci geçiren Bayrampaşa ilçesi son dönemlerde dev konut projelerine ev sahipliği yapıyor. Bölgenin ekonomik standartlarının artması ile ev alacakların daha lüks ve güvenilir konutlara yönelmesi talepleri arttırıyor.   

Bölgedeki markalı konutlar arasında şu projeler göze çarpıyor:

Hayat Tepe Suites - Özak GYO (66 konut)
Helezon Plaza - Kilim Yapı (89 ofis)
Sultan's Residence – Innovation Gayrimenkul (90 konut) 
Axis İstanbul - Sur Yapı - Hayat Holding (195 ofis)
Özak Hayattepe – Özak GYO (546 konut) 
Yorum İstanbul - Yorum İnşaat – Turkmall (558 konut) 
Pashador – Mutlu İnşaat (190 konut)

Yeşillikler içindeki yürüyüş yapan Yorum İstanbul projesinin sakinleri

Yeni konut projelerinde satış fiyatları 325 bin liradan başlangıç gösteriyor. 

Bölgedeki büyük çaplı konut projeleri ile yarışır durumda olan Birlik Life 61 konut projesi ise Boşnakların yoğun olarak nüfus ettiği Yıldırım Mahallesi'nde yükseliyor. Birlik Life'un çevresinde henüz yeni yapılaşmaların olmaması da fiyatları yükseltiyor. 

Bayrampaşa'da AVM'ler bölge halkını sosyalleştirdi 

Bölge profiline katkı sağlayan, gerek istihdam gerek sosyal-kültürel gelişime büyük etki eden Bayrampaşa'daki AVM'ler büyük ilgi görüyor. 

Bayrampaşa'nın büyük AVM'si Forum İstanbul'un içindeki merdiven

İlçe sınırlarında yer alan İstanbul Forum Alışveriş Merkezi, bölgenin her türlü alışveriş ihtiyacına cevap veriyor. İçindeki dev akvaryum ise özellikle çocukların ilgisini çekiyor. 

Bayrampaşa'da Otogar'ın arkasına açılmış olan Carrefour ve Bauhaus, ve merkezde belediyenin yanında açılan Aquarium ilçenin ticari hayatını canlandırıyor. Ayrıca IKEA da semtin tanınırlığına sebep oluyor. Daha önce ilçeye adımını atmayan IKEA tutkunları ilçeye sık sık geliyor. 

Sağlık hizmetleri yanı başınızda…

Demografik yapısına bakıldığında ilçede orta yaş grubunda emekli-çalışan yoğunlukta bir nüfusu bulunuyor. Bu da sağlık hizmetleri konusundaki ihtiyaçları beraberinde getiriyor.  

İlçe, devlet hastanesi ya da özel hastane sayısı ile şimdilik yeterli seviyede olsa da her geçen gün artan nüfus yoğunluğu yeni hastanelere olan ihtiyacı düşündürüyor. 

Bayrampaşa'da Bayrampaşa Devlet Hastanesi, sağlık ocağı ve dispanserler sağlık alanındaki başlıca kamu kuruluşlarından… Kızılay, Göz Nuru Vakfı ilçedeki sosyal yardım kuruluşları olarak uygun ücretlerle Bayrampaşa halkına hizmet veriyor.

Bayrampaşadaki sarı renkle boyalı devlet hastanesi

Özel hastanelerden sağlık hizmeti almak isteyenler ise Özel Bayrampaşa Hastanesi, Baypark Hospital, Özel Kolan Hastanesi, Topçular Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden ve bölgeye çok yakın bir mesafede yer alan Medipol Hastanesi'nden yararlanabiliyorlar.  

Ayrıca eski Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu alandaki Bayrampaşa Hastanesi büyütülerek, eğitim-araştırma hastanesi statüsüne yükseltilecek. Bu sayede sağlık tesislerinin eksikliği bir nebze giderilecek. Ayrıca bu alana 2 bin 200 konutluk dev proje, okul, hastane, AVM ve cami inşa edilecek.  

Eğitim seviyesi arttı! Nişantaşı Bayrampaşa'ya geldi

Orta yaş grubuna paralel olarak genç kesimin de yoğunlukta olduğu Bayrampaşa ilçesi eğitim seviyesini arttırma yolunda ilerliyor. 

Genel olarak bakıldığında düşük bir eğitim seviyesine sahip olan bölgede son dönemlerde kolej, üniversite yatırımları sürüyor. Devlet okulları ise hemen her mahallede bulunuyor.  

Bayrampaşa Nişantaşı Üniversitesi Kampüsü

Ulaşım ve altyapı yatırımları yetersiz kalsa da ilçe eğitim konusunda gelişme çabası içerisinde. Özel okulları tercih edenler için de alternatiflerin bulunduğu Bayrampaşa'da Doğa Koleji Bayrampaşa Kampüsü, Bayrampaşa Dr. Zeynel Abidin Erdem İlkokulu ön plana çıkıyor. 

Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne çok yakın bir lokasyonda olan Bayrampaşa ilçesi Nişantaşı Üniversitesi Kampüsü ile de üniversite tercihi yapanların ihtiyaçlarına cevap veriyor. 

Bayrampaşa Dr. Zeynel Abidin Erdem İlkokulu'nun farklı açıları

Nişantaşı Meslek Yüksekokulu'nun Sağlık Programları ile Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün yüksek lisans programları Bayrampaşa Kampüsü'nde yürütülüyor. 

Arda Turan, fiyatları yükselişe geçirdi 

Gençliği Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi'nde geçen ve Barcelona'ya transferi gerçekleştirilen ünlü futbolcu Arda Turan'ın bölgeye büyük ölçüde yatırım yapması ile konut fiyatları el yakmaya başladı. Altıntepsi Mahallesi ilgiyi üzerine çekti. 

Arda Turan Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi'nde çocuklarla ,futbol oynarken

2008 krizi sonrası yavaş yavaş düşüşe geçen konut fiyatları son dönemde tekrar ivme kazandı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının da bu artışta etkisi oldu. 

Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi'nin sınırlarıü

En çok bu mahalleler ilgi görüyor 

Bayrampaşa ilçesinde konut fiyatları ortalama 150 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiklik gösteriyor. Ali Fuat Başgil Caddesi gibi hareketli alanlarda ve Rumeli-Balkan göçmenlerinin yoğunlukta olduğu semtlerde fiyatlar artıyor. 

Bayrampaşa'nın en işlek caddelerinden Ali Fuat Başgil Caddesi

En fazla Ali Fuat Başgil Caddesi, Yıldırım Mahallesi, Şehit Kamil Caddesi, Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi bölgesi ilgi görüyor. Forum İstanbul AVM'nin olduğu Kocatepe'de ise büyük yatırımcılar ve yabancı yatırımcılar söz sahibi oluyor. 

Metrekare fiyatları 2.474'ün üzerinde…

Bölge ortalamasına bakıldığında bahçe katları, 160 bin TL'den, yüksek girişler 250 bin TL'den, orta ve 1. katlarda 2+1 daireler 350-360 bin TL'den, 3+1 daireler 435 bin TL'den, dubleks daireler ise 550 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Fiyatlar 1 milyon TL'ye kadar yükseliyor. 

Bölge emlakçılarından alınan bilgilere göre yeni binalar bitiyor. Yeni kepçeler vuruldukça fiyatların daha da artması bekleniyor. 

Bayrampaşa'nın harita üzerindeki konumu

Konut metrekare birim fiyatlarının 2 bin 474 TL'nin üzerinde seyrettiği Bayrampaşa'da kiralık daire fiyatları ise ortalama 500 TL'den başlayarak 1.000 TL'nin üzerine çıkıyor.

Bölgede ayrıca Fadıl Akgündüz'ün İstanbul Bayrampaşa'da hayata geçirdiği 7 yıldızlı devre mülk projesi olan ve 5 yıldır tamamlanamayan Caprice Gold projesi bulunuyor. Söz konusu devre mülk projesinde daire alıp mağdur olan yaklaşık 10 bin kişi bulunuyor. 

Bayrampaşa'da konut fiyatlarını gösteren grafikler

Meyve ve sebze halinden fuar ve kongre merkezine…  

Bayrampaşa'da Türkiye'nin hemen her bölgesinden gelen yolcuları ilk olarak karşılayan karmaşık yapılı meyve-sebze hali nihayet kalkıyor. 

İlçenin gelişmesi için yapılan çalışmalara paralel olarak düşünülen bir proje geliyor. 

Bayrampaşa sebze hali

2 yıla kadar kalkacak olan hal, fuar ve kongre merkezine dönüşecek. Böylece Bayrampaşa'daki oteller hareketlenecek.  

Otogarın yerine Milli Park geliyor! Peki ya Ora AVM… 

İstanbul'un can damarlarından olan ve işletme süresinin bitmesine 6 yıl kalan Esenler Otogarı nihayet Arnavutköy'e taşınıyor. 

Doğru düzgün bir güvenliğinin ve temizlik elemanının olmadığı otogarın ise Milli Park'a dönüştürülmesi planlanıyor. 

İstanbul'un kalabalık Esenler Otogarı

Milli Park projesi ile İstanbul'a otobüs ile gelenleri karanlık ve rutubetli yapısı ile karşılayan Esenler Otogarı'nın kötü görüntüsü de kalkmış olacak.   

Bayrampaşa'nın en büyük eğlence ve alışveriş merkezi olarak lanse edilen ve 29 Ekim 2011'de açılan Ora AVM ise yaşadığı sorunlar nedeni ile iflas etmişti. 

Bayrampaşa'daki Ora AVM'nin dış görünümü

Toplu ulaşım araçları ile gidilmesi neredeyse imkansız olan Ora AVM'nin aynı konseptte devam edeceği belirtiliyor. 

Şehir Park tam sporseverler için…

Gelişim gösteren ilçeler arasında yer alan Bayrampaşa, dar sokaklar ve kasvetli evleri ile karmaşık bir görüntü verse de şehrin daha merkezi noktaları yeşillenip modernleşmeye çalışıyor.

Spor yapmayı sevenler için oluşturulan alanların az olması özellikle genç yaş grubundaki nesil için büyük bir eksiklik oluşturuyor. 

Bölgedeki Bayrampaşa Şehir Parkı ve Adapark, yeşil yerlerin ve yürüyüş alanlarının olduğu en önemli iki sosyal yaşam alanı... Adapark'ın içerisindeki lunapark da çocuklu ailelerin en vazgeçilmez noktalarından. 

Diğer spor yapılabilecek merkezler arasında ise Arda Turan Spor Tesisi, Semih Erden Spor Tesisi, Hidayet Türkoğlu Spor Tesisi gibi tesisler yer alıyor. 

Bayrampaşa'nın büyük parkı Adapark'ın havadan görünümü

Tesislerde başta futbol ve basketbol olmak üzere;  voleybol, güreş, judo, tekvando, yüzme, fitness, bowling, karate sporları yapılabiliyor.

Peki Bayrampaşa yatırım için ideal bir ilçe mi? 

Birçok dönüşüm çalışmalarının başladığı, IKEA, Forum İstanbul gibi alışveriş merkezlerinin bulunduğu Bayrampaşa'da gelişmişliğin henüz çok yüksek olmadığı aşikar.

Modern bir şehir görüntüsü kazanma konusunda hala geride olan Bayrampaşa, yeni projeler ve gelecek planları ile şimdiden yatırımcılara prim vaat ediyor.

Geçmiş 10 yıla bakıldığında yatırımın geri dönüşü 25 yıldan 19 yıla düşen ilçede bu süre her geçen yıl azalıyor.

Emine Pile – Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yatırımcıların yeni adresi; Bayrampaşa
  • 28.07.2015 11:48

Yatırımcıların yeni adresi; Bayrampaşa

‘Taşı toprağı altın’ İstanbul’da kentsel dönüşüme ayak uyduran ve gelişen ilçele ...