maritbet girişmaritbet
'Yatay yapılaşma tüm dünyanın ilgisini çekecek'

'Yatay yapılaşma tüm dünyanın ilgisini çekecek'

Onursal Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, yatay yapılaşmanın teşvik edilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ankara başta olmak üzere çok sayıda kentte arsa çözümlemeleri ile yeni semtler oluşmasının önünü açan Onursal Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşmanın teşvik edilmesinin “özlenen komşuluk ilişkilerinin yeniden canlanacak olmasından, sağlıklı nesillerin teşviki; güvenli binalardan, sorunsuz trafiğe” kadar çok sayıda olumlu etki sağlayacağını belirterek, bu projeyi “yüzyılın projesi” olarak niteledi.

Öngün, Ankara, İstanbul, İzmir'in dışında çok sayıda büyükşehirde birbiri ardına inşa edilen çok yüksek katlı binaların ilk başlarda “gelişmişlik, modernizm” simgesi gibi görünse de Türk insanı tarafından fazlaca kabul görmediğini söyledi.

'Türkiye'de yüzyılın projesi'

Gelişmiş ülkelerdeki ana kentlerde şehirleşmenin orta noktada yüksek binalar, çevreye yayıldıkça da müstakil tarz bir, iki katlı yaşanabilir binalar şeklinde gerçekleştiğini ifade eden Onur Öngün, şunları söyledi:
“Gayrimenkul sektöründe büyük projelere imza atan bir firmanın temsilcisi olarak artık dikey yapılaşmanın artık son bulması gerektiğini düşünüyor, bu noktada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yatay yapılaşma yolundaki çalışmalarını taktirle izliyorum. Bana göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi. Çünkü Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır. Kaldı ki yüksek katlı binaların komşuluk ilişkilerini öldürdüğü zamanla görüldü. Aynı zamanda Türkiye bir deprem ülkesi. Ne kadar güvenli bina olursa olsun yüksek katlar depremde her zaman risklidir. Aynı zamanda altyapısı yeteri kadar oluşmamış dikey blokların trafiği ne kadar keşmekeşe döndürdüğü de gözlemlendi. Evlerinin bahçesinde oynayabilecek, bitki, hayvan yetiştirebilecek sağlıklı nesiller için bolca arsamız var. Her yöreye özgün farklı mimarisi ile yatay büyüyen Türkiye, tüm dünyanın ilgisini çekecektir.”

Öngün, bakanlığın hedeflenen çalışmaları en kısa zamanda hızlandırması gerektiğini belirtirken, gerek konut üreticileri gerekse yeni ev sahibi olmak isteyenlere arsa ve proje temini konusunda destek verilmesi gerektiğini de kaydetti.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Yatay yapılaşma tüm dünyanın ilgisini çekecek'
  • 15.02.2016 11:24

'Yatay yapılaşma tüm dünyanın ilgisini çekecek'

Onursal Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, yatay yapılaşmanın teş ...

'Kırsalda yatay mimari daha yaygın olacak'
  • 26.12.2015 10:55

'Kırsalda yatay mimari daha yaygın olacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, şehir kimliğine ve sosyal alanla ...