maritbet girişmaritbet
Yapı Kredi'den güneş enerjisine büyük destek!

Yapı Kredi'den güneş enerjisine büyük destek!

Yapı Kredi Leasing, Konar Enerji firmasının 20 MWp güneş enerjisi projesinin ilk etapta 12 MWp'lık kısmının finansmanını üstlendi.

Yapı Kredi Leasing, enerji yönetim ve mühendislik firması Konar Enerji tarafından yapılacak 20 MWp lık yatırımın ilk etabı olan 12 Mwp gücünde lisanssız güneş enerji projesine finansman sağlayacak. Söz konusu finansman, leasing ile güneş enerjisine yönelik en büyük tutarlı işlem olma özelliği taşıyor.
 
Yapı Kredi Leasing ile Konar Enerji arasında imzalanan finansal kiralama sözleşmesi ile Konya, Karaman ve Burdur'da yapılacak lisanssız güneş enerjisi yatırımının 18.9 milyon dolarlık bölümü Yapı Kredi Leasing tarafından finanse edilecek. 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Özgür Maraş, “Yapı Kredi Leasing olarak yenilenebilir enerji finansmanı önceliklerimiz arasında yer alıyor. Konar Enerji firması ile imzaladığımız bu finansman sözleşmesi ile rüzgar enerjisi ve jeotermal enerji finansmanlarımıza güneş enerjisi leasingini de ekledik.” dedi.

Maraş sözlerine şöyle devam etti: “Sektör lideri Yapı Kredi Leasing olarak güçlü sermaye yapımız ve fonlama kabiliyetimiz ile her büyüklükte projede yer alabiliyoruz. Konar Enerji firmasının 12 MWplık lisanssız güneş enerjisi yatırımına sağladığımız bu finansal destekle, yenilenebilir enerji ve çevre dostu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik.“

Konar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı, Tolga Murat Özdemir ise ”Elektrik mühendisliği ve enerji tasarrufu projelerinde 20 yılı aşkın tecrübeye sahibiz. Sahip olduğumuz bu tecrübe ve hizmet anlayışımızı, ülkemizin geleceği için çok önemli olan yenilenebilir enerji yatırımlarına aktarıyoruz. Bu son güneş enerjisi projemizle de yenilenebilir enerji yatırımlarımıza bir yenisini daha ekledik. Yapı Kredi Leasing'e de projeye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.“ dedi.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yapı Kredi'den güneş enerjisine büyük destek!
  • 02.04.2015 14:06

Yapı Kredi'den güneş enerjisine büyük destek!

Yapı Kredi Leasing, Konar Enerji firmasının 20 MWp güneş enerjisi projesinin ilk ...