maritbet girişmaritbet
Yakup Eyüboğlu, Rixos Bomonty'e taşınıyor

Yakup Eyüboğlu, Rixos Bomonty'e taşınıyor

İpek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Eyüboğlu, Acarkent'te, annesinin deyimiyle "Karadeniz yaylalarının" dinginliğinde bir villada yaşıyor. Yeniden şehir merkezine dönme planları yapan Eyüboğlu Rixos Bomonty'nin 34. katından Boğaz'ı seyretmeye hazırlanıyor


Kaynak: Dilek TAŞ / Sabah

Bomonti'den Boğaz'ı seyretmeye hazırlanıyor

Avrupa Yakası'nın en lüks konut projelerinden Rixos Bomonty projesini Ayaydın Grup ve Çakırkaya İnşaat ortaklığıyla hayata geçiren İpek İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Eyüboğlu, müşterilerin ince eleyip sık dokuyarak ev sahibi olduğunu anlatıyor. Eyüboğlu'nun kendi evi de en az o kadar ayrıntılara hitap ediyor. Acarkent'te 3.5 katlı 500 metrekare büyüklüğünde 6 odalı bir villada oturan Eyüboğlu, annesinin deyimiyle burada adeta Karadeniz yaylalarının sessizliği ve yeşilliği içinde yaşıyor. Eylüboğlu 6 yıldır burada oturuyor. 20 yıllık evli olan Eyüboğlu eşiyle ilk olarak Bostancı'da Bağdat Caddesi yakınında bir yerde oturmuş ve merkezi bir yerde oturmanın tüm avantajlarını kullanmış.

DEPREMDEN SONRA TAŞINDI
Mühendis olan Eyüboğlu 1999 depreminden bir ay sonra taşınmaya karar vermiş. Üç yıl Ataşehir'de yaşayan Eyüboğlu ailesi, kızlarının okulu nedeniyle Acarkent'te bir villaya taşınma kararı almış. Eyüboğlu, "Önceliklerimiz değişti. İki kızım var. Kızlarımızın eğitimi bizim için daha önemliydi. Onların okuluna yakın bir yere taşınma kararı aldık" diyor. Eyüboğlu bu evde yaşamaktan çok memnun. Ancak diğer taraftan kızlarının büyümesiyle şehir merkezine uzak olmaktan da şikâyetçi. Bu nedenle kendi yaptığı Avrupa Yakası'nın yeni merkezlerinden biri olmaya hazırlanan Bomonti'deki Rixos Bomonty projesinin 34'üncü katında kendine bir daire ayırmış. Projenin bitmesini bekleyen Eyüboğlu, 34. kattan Boğaz'ı seyretmeye hazırlanıyor.
'OFİSİM YOK HEP ŞANTİYEDEYİM'
26 yıllık mühendis Eyüboğlu, hep taahhüt işleri yaptığını Ataşehir ve Kartal'daki Kentplus projeleriyle kendi projelerine imza attığını hatırlatıyor. Eyüboğlu mühendis kökenli 10 arkadaşıyla birlikte çalışıyor. Eyüboğlu, "Sabah 8.30'da evden çıkar, şantiyeye giderim. Hayatım şantiyede geçiyor. Bir ofisim yok. Şantiye olunca insan yoruluyor ve akşam yemeğinde evde olmak istiyor" diyor.
Salonunda Bedri Rahmi Eyüboğlu tabloları var
Ailesine çok bağlı olan Eyüboğlu, "Sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerinde mutlaka evdeyimdir. Yılın 340 günü akşam evde ailemle yemek yerim. Bu nedenle ev kavramı benim için çok önemli" diyor. "Hafta sonları ise beni bahçedeki kanepede bulabilirsiniz" diyen Eyüboğlu'nun evinin girişine büyük bir salon yer alıyor. Bahçeye ve havuza açılan bir kapısı bulunan salondaki en dikkat çeken ayrıntı ise duvardaki tablolar. Yazar ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu ile aynı aileden gelen Yakup Eyüboğlu'nun salonunda sanatçının en değerli eserlerinden 'Ev Şeytanı' tablosu bulunuyor. Evin ikinci katındaki misafir odasında ise bir diğer önemli eseri Kız Kaçırma tablosu bulunuyor. Hem salon hem de misafir odasında beyaz ve kahverengi tonlardaki mobilyalar yer alıyor. Üst katlarda ise yatak odaları bulunuyor.
Bahçeyi peyzaj mimarı eşi düzenledi
Evin eğlenceli bölümlerinden biri ise yemyeşil ve zevkle döşenen bahçe. Bir bahçe mobilyası takımının yanı sıra çiçekler dikkat çekiyor. Eyüboğlu, bu sırada bahçeyi peyzaj mimarı olan eşinin düzenlediğini söylüyor. Eşinin bahçe ve bitkilerle uğraşmayı çok sevdiğini söyleyen Eyüboğlu, "Bahçeye bir girdi mi kendini kaybeder" diyor. Bu arada evde olan Eyüboğlu'nun annesi de ekliyor. "Gelinim çok marifetlidir. Elinde çok güzel çiçekler yetişir."
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz