maritbet girişmaritbet
Yabancıya konut satışı nasıl yapılır?

Yabancıya konut satışı nasıl yapılır?

Universal21 Yönetici Ortağı Monica Anca yabancılara ev satmanın ciddi bir iş olduğunu ve mutlaka uzman satış ekibiyle yapılması gerektiğini açıkladı.

Doğru lokasyonda, uygun bir arsa bulup, kaliteli, uygun fiyata konut üretseniz bile, yabancıya satış için iyi bir pazarlama  departmanı ve arkasından da iyi bir satış ekibiniz yoksa başarısız oluncağını söyleyen  Universal21 Yönetici Ortağı Monica Anca  yurtdışından gelen taleplerden çok memnun olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Türkiye'nin ve bilhassa İstanbul'un konut anlamında yurtdışındaki imajı her geçen gün değer kazanmaya devam ediyor. Oluşturulan bu pazarın yakın bir dönemde genişleyeceğini düşünüyoruz ve biz de yatırımlarımıza devam ederek, hedefimizdeki diğer ülkelere de ulaşmayı amaçlıyoruz. Dedi 

Türkiye'nin konut satma potansiyeli...

Türkiye için gayrimenkulün ihracat dışı döviz getirisinde stratejik sektör ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Universal 21 Yönetici Ortağı Monica Anca  şu açıklamalarda bulundu:  “Hepimizin bildiği gibi Türkiye'nin ihracat dışı döviz getirisinde potansiyeli en yüksek ürün gayrimenkuldür. İspanya yabancıya 2 milyon konut satmışsa, Türkiye'nin potansiyeli daha yüksektir. Gayrimenkul alan kişi çocuğunu Türkiye'de okutacak, tedavisini Türkiye'de olacak, ticaretini Türkiye ile yapacak, eşiyle dostuyla turistik amaç için Türkiye'ye gelecek. Yani gayrimenkul satışını çarpan etkileri ile ele alırsak potansiyel çok büyüktür. Türkiye'nin 5 milyon adet konut satma potansiyeli vardır.” dedi. 

Universal21 Yönetici Ortağı Monica Anca  açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Türkiye emlak piyasası, 2014 yılında hem yaşam tarzı hem de gayrimenkul yatırımı fırsatları bakımından en heyecan verici piyasalardan biri olduğunu kanıtlamıştır. Bu yükselişin ardındaki ana etmen İstanbul'daki gayrimenkullerdir. Hızla büyüyen bir ekonomi, artan turizm, yabancıların mülk sahibi olması üzerinde herhangi bir sınırlama olmaması ve mevcut mali durum göz önünde bulundurulduğunda, tüm faktörler Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen kişiler için sürekli artan bir refah ve yüksek getiriye işaret etmektedir. Universal 21 Türkiye'de ipotek tesis edebilmekte ve çalıştığı nakit zengini müteahhitlerden bazılarından statüsüz finansman düzenleyebilmektedir.” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı
  • 15.11.2022 16:49

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!
  • 09.04.2022 17:15

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunund ...

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!
  • 15.03.2022 10:13

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!

TÜİK, konut satış istatistikleri Şubat 2022 verilerini açıkladı. Türkiye genelin ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!
  • 10.02.2022 10:50

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen ...