maritbet girişmaritbet
Wanda Group, İstanbul'a Mar Yapı ile giriyor!

Wanda Group, İstanbul'a Mar Yapı ile giriyor!

Mar Yapı ile Wanda Group arasında Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Mar Yapı ile Wanda Group arasında imzalanan Stratejik İşbirliği Anlaşması, Wanda Group'un teknolojiden turizme, finanstan gayrimenkule kadar geniş faaliyet alanlarındaki yatırımlarında Türkiye'de Mar Yapı'yı stratejik ortak olarak konumluyor. İşbirliğinin ilk adımı Wanda'nın ilk yurtdışı otelini İstanbul'da açması olacak.

Münir Özkök, Şanghay'daki imza töreni öncesinde Wanda Group'un Pekin'deki merkezinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin en büyük girişimcisi Wang Jianlin ile bir araya geldi. Görüşmede Wanda ile turizm sektörü dışındaki faaliyet alanlarında da ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabık kalındı. E-ticaret ve Wanda'nın sahip olduğu diğer markalar ile ilgili somut gelişmeler yaşandı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin en büyük ticari kuruluşlarından biri olan Dalian Wanda Group ve Türkiye'de geliştirdiği yenilikçi ve nitelikli projeleriyle tanınan Mar Yapı Grubu arasında Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalandı. Münir Özkök, Şanghay'daki imza töreni öncesinde grubun Pekin'deki merkezinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin en büyük girişimcisi olan Wanda Group Başkanı Wang Jianlin ile bir araya geldi. Görüşmede Wanda ile turizm sektörü dışındaki faaliyet alanlarında da ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabık kalındı. E-ticaret ve Wanda'nın sahip olduğu diğer markalar ile ilgili somut gelişmeler yaşandı.

Dalian Wanda Group ve Mar Yapı Grubu arasında imzalanan Stratejik İşbirliği Anlaşmasının ilk adımı olan Wanda Vista Oteli İstanbul, 2018 yılında faaliyete geçecek. Wanda Vista İstanbul, 150 odalı bir otel olarak hizmet vermenin yanı sıra yine otel binası içinde yer alan 300 rezidans dairesinin de işletmesini üstlenecek. 

Qian Jin: İlk yurtdışı otelimizi İstanbul'da açıyoruz

Şanghay'da Wanda Group'a ait Wanda Reign on the Bund otelinde gerçekleşen imza törenine, iki şirketin yetkililerinin yanı sıra Şanghay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı, Türkiye'den ve Çin'den basın mensupları ve iki ülkenin iş ve ekonomi dünyasından isimler katıldı. Anlaşma, Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ve Wanda Hotels & Resorts Başkanı Qian Jin tarafından imzalandı.

Wanda Hotels & Resorts Başkanı Qian Jin imza töreninde yaptığı konuşmada, Wanda Group'a bağlı Wanda Hotels & Resorts'un Wanda Vista markasına ait ilk yurtdışı otelini İstanbul'da açacağını açıkladı.  Wanda Vista İstanbul'un, Wanda Hotels & Resorts'un global pazardaki ilk otel markası olacağının altını çizen Qian Jin, Wanda Vista İstanbul'u daha sonra Chicago, Los Angeles, Londra, Sidney ve Gold Coast gibi dünyanın diğer birinci sınıf şehirlerinin takip edeceğini söyledi.

Mar Yapı ile ortaklıklarının, Wanda Hotels & Resorts'un Çin'den dünyaya açılan uluslararası bir otel yönetimi şirketi olma hedefi doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olduğuna inandığını belirten Qian Jin, “Mar Yapı, sektöre giriş yaptığı 2006 yılından itibaren Münir Özkök liderliğinde pek çok devrim niteliğinde gayrimenkul projesi geliştirdi. Böylesine prestijli bir şirketle çalışmaktan gurur duyuyoruz. İstanbul'da 150 adet lüks misafir odası ve suitlere sahip Wanda Vista İstanbul otelimize ek olarak 300 odalı Wanda Vista Residence da faaliyete geçecek. Otelimiz, lokasyon olarak en büyük alışveriş merkezlerinin yer aldığı, hava alanı yakınında yoğun bir iş merkezinde yer alıyor. Çin'in yerel kültürel unsurları ile bezenmiş eşsiz Wanda Vista servisini sunacağız. Mar Yapı ile el ele hayata geçireceğimiz Wanda Vista İstanbul, geleneksel Çin estetiğini ve misafirperverliğini yansıtan konseptiyle Türkiye'nin en büyüleyici ve lüks oryantalist oteli olacak” dedi.

Wanda Vista'nın Çin'in uluslararası otel endüstrisinde güçlü bir yer almasını sağlayacağına değinen Qian Jin, “Antik zamanlarda Çinliler Baharat Yolu aracıyla kaliteli ürünlerin ticaretini yapar ve bununla birlikte Çin kültürünü de taşırlardı. Bugün Wanda Hotels & Resorts olarak biz de markamızı global pazarlara taşıyarak Çin misafirperverliğinin tanınması ve yayılmasını sağlamaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu. Qian Jin, Wanda Hotels & Resorts hakkında ayrıca şu bilgileri verdi: “Wanda Reign, Wanda Vista, Wanda Realm ve Wanda Jin olmak üzere dört ayrı otel markasıyla toplam 104 otelimiz bulunuyor. Wanda Vista, doğunun cazibesi ve yerel kültürün benzersizliğinin birleştiği kaliteli bir servis sunuyor ve bu bileşimi bir konfor deneyimine dönüştürüyor. Şu anda Çin'de 17 Wanda Vista oteli bulunuyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde 6 tane daha açmayı planlıyoruz.”

Şanghay Başkonsolosu Sabri Tunç Angılı da konuşmasında, iki ülke arasında kültürel ve ticari ilişkilerin gelişimine katkıda bulunacak anlaşma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin ticaret hacminde ikinci sırada yer alan ülke olduğuna değinen Angılı, “2023'te 100. yılını kutlayacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 10 büyük ekonomiden biri olma hedefi için her türlü girişim ve ticari ilişkiyi destekliyoruz” dedi. 

Özkök: İstanbul'un en değerli gayrimenkullerinden birini oluşturuyoruz

İmza töreninde konuşan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ise 2006 yılında “Mar Yapı” yolculuğumuza başlarken kendimize, gayrimenkul sektöründe ulusal ve uluslararası ölçekte, her zaman en iyilerle çalışma ve Türkiye'deki en nitelikli projeleri geliştirme hedefini koymuştuk. Bugün bu yolculukta Wanda Hotels & Resorts'u da yanımızda görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu stratejik ortaklığın; ülkemizin gayrimenkul sektörüne ve markamızın uluslararası itibarına büyük katkı yapacağı kanaatindeyim” dedi. Nicelikten çok niteliğe önem veren bir grup olarak kendi sektörünün en iyileriyle işbirliği içerisinde olmaya özen gösterdiklerini belirten Özkök şöyle devam etti: “Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da güçlü iş ortaklarıyla çalışarak marka değerimizi ve yatırımlarımızı artırma hedefindeyiz. Gayrimenkul ve turizm sektörlerinde bugüne dek Basın Ekspres Yolu merkezli olmak üzere; farklı bölgelerde yatırımlar yaptık. Halen yapım ve lansman aşamalarında olan projelerimiz devam ediyor. Projelerimize yatırım yapanlara, yapısal olduğu kadar, mimari ve yaşam kalitesi anlamında da yüksek standartlar sunuyoruz. Projelerimizin değerlenme oranları ve Cityscape, WAF, MIPIM Architectural Review gibi uluslararası gayrimenkul organizasyonlarında kazandığımız ödüller de bunun bir göstergesidir.”

Özkök, Stratejik İşbirliği Anlaşması'nın detayları hakkında şu bilgileri verdi: “Gayrimenkul, turizm, eğlence-kültür-spor endüstrisi, e- ticaret ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren Wanda Group'a bağlı Wanda Hotels & Resorts ile anlaşmamız, bizi Türkiye'de stratejik ortak olarak konumluyor. Anlaşmamızın ilk kazanımı, Wanda Hotels & Resorts'un lüks otel markası Wanda Vista  ile Çinli  misafirlerimizi  İstanbul'da daha sık ve çok sayıda ağırlamak olacak. Dünyanın en önemli tasarımcılarından Philippe Starck ve dünyanın sayılı otelcilik gruplarından biri olan Wanda Hotels&Resorts'u aynı kompleks içerisinde bir araya getiren G projesi İstanbul'un en değerli gayrimenkullerinden biri olacak. İlerleyen dönemlerde ise gayrimenkul ve turizmin yanında diğer alanlarda da ticari faaliyetlere yoğunlaşacağımızı söyleyebilirim. Anlaşmamızın iki ülke arasındaki başta turizm olmak üzere, karşılıklı ticaretin ve kültürel ilişkilerin artmasına katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum.”

Medeniyetlerin buluştuğu ülke Türkiye

Münir Özkök konuşmasında, Türkiye'nin birçok medeniyetin, tarihi ve kültürel bağlamda bir araya gelerek sentezlendiği bir ülke olduğuna da değindi. Jeopolitik konumuyla, ticari, turistik ve sosyal birikimiyle benzersiz olan Türkiye'nin Asya ve Avrupa'yı bağladığını belirten Özkök Türkiye ve İstanbul'un tarihi ve turistik özellikleri hakkında da dinleyicileri bilgilendirdi.

2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmaya layık görülmüş olan İstanbul'un binlerce yıllık insanlık tarihi için önemli bir yeri olduğuna değinen Münir Özkök, İstanbul'un turizm kenti olarak değerine dikkat çekti. “Kapalı Çarşı, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve İstanbul Boğazı gibi tarihi ve doğal güzellikler, bugün hala milyonlarca yerli ve yabancı turistin şehri ziyaret etme sebebi olmaya, ülke ekonomisine ve turizm sektörüne yatırım yapan şirketlere katkıda bulunmaya tüm hızıyla devam ediyor” diyen Özkök, Wanda Group'la imzaladıkları Stratejik İşbirliği Anlaşması'nın iki ülke arasındaki kültür alışverişine de katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye ile ticaret hacminin yüksekliğine de değinen Özkök, “Bunun en önemli sebeplerinden biri de iki ülke halkının birbirine karşı olan iyi düşünceleri ve misafirperverliğidir. Yüzyıllar önce İpek ve Baharat yolları sayesinde başlayan karşılıklı etkileşimi, geleceğe taşıyacak ortaklığın bir parçası olmaktan dolayı duyduğum sevinci de sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...

Divan Residence at G Tower proje görselleri
  • 30.11.2016 14:34

Divan Residence at G Tower proje görselleri

Mar Yapı ve Divan Grup tarafından Basın Ekspres Yolu’nda inşa edilen 432 konutlu ...

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!
  • 12.06.2020 14:57

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!

G Marin Managed by Divan projesinde sınırlı sayıdaki son daireler yüzde 0,64 fai ...

Mar Yapı’dan Dubai ve Bodrum tatili kazanan talihliler belli oldu
  • 27.06.2018 13:13

Mar Yapı’dan Dubai ve Bodrum tatili kazanan talihliler belli oldu

Mar Yapı’nın Dubai ve Bodrum tatili ödüllü sinema kampanyasının kazananları, yap ...