maritbet girişmaritbet
Vinçler nasıl kuruluyor, fiyatlar neye göre değişiyor?

Vinçler nasıl kuruluyor, fiyatlar neye göre değişiyor?

Teknovinç Grup Başkanı Sinan Türeyen, şantiyelerdeki vinçlerin nasıl kurulduğunu, maliyetin nasıl hesaplandığını ve merak edilenleri ekibime anlattı.

Gayrimenkul ve inşaat sektörü hızla büyüyor, yeni projeler peşi sıra yükseliyor. Peki şantiyelerde kullanılan vinçler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Emlaktasondakika.com olarak Türkiye'nin en önemli firmalarından Teknovinç'le görüştük, çarpıcı cevaplar aldık.

Fiyatların, tüm planların yapıldıktan sonra belirlendiğini dile getiren Teknovinç Grup Başkanı Sinan Türeyen, önceliklerinin daima güvenlik olduğunu açıkladı.

İşte o açıklamalar…

Firmanızı kısaca tanıtır mısınız?

Tekno Kule Vinç Grubu, Manitowoc çatısı altındaki POTAIN marka Kule Vinçlerin, satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmektedir. İstanbul Genel Müdürlük merkezli olarak sürdürülen kule vinç satış ve pazarlamasında Tekno, 1990 yılından günümüze, pazar payı itibarı ile sektörde lider konumdadır. Tekno, kule vinç kiralama hizmetlerini profesyonel anlamda başlatan ilk firmadır ve aynı zamanda Teknovinç markası ile günümüzde Türkiye'nin en büyük kiralık kule vinç parkına sahiptir. Tekno Kule Vinç Grubu olarak ayrıca STROS marka dış cephe  personel ve malzeme asansörlerinin satış ve satış sonrası hizmetlerini de yürütmektedir. “ilk önceliğimiz güvenlik” prensibiyle tasarlanan ve imal edilen STROS cephe asansörleri tüm prestijli projelerde kullanılmaktadır.

Potain kule vinçlerin en önemli özelliği tartışılmaz kalitesinin yanında şantiyelerin ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş ürün gamına sahiptir. Ekipmanlarımız ile ilgili ise, Kutu profilli gövde elemanları, modüler yapıya çağ atlatan pimli montaj sistemleri, değişken frekans sistemiyle motorlara hükmeden LVF sistemleri, kule vinçte konforu ve estetiği birleştiren vision ve ultra view model kabinler…Her biri ayrı ayrı  kule vinç sektörüne yön vermiş yeniliklerdir.  Tekno İnşaat makinaları bünyesinde 100'ü aşkın personel bulunmaktadır.

Firma olarak geçen yılı nasıl geçirdiniz?

2015 yılı genel anlamda TeknoVinç için oldukça başarılı geçmiştir. Hem satış hem de kiralamada talep beklenenin üzerinde seyretmiştir. Özellikle kiralamada doluluk oranımız senelik baz da %95'in altına düşmemiştir. Geleneksel konut inşaatlarının yanı sıra TeknoVinç olarak bu dönemde havaalanı, baraj, alışveriş merkezi ve Endüstriyel tesis inşaatı gibi projelere de imza atmış bulunuyoruz.

Kiralama parkınız hakkında bilgi verir misiniz?

Kule vinç, personel ve malzeme asansörü olarak 150 parça makineye ulaştık. Bunun 120'ye yakını 5 tondan 16 tona kadar değişen, 0-6 yaş arasındaki kule vinçlerdir. Şu an Türkiye'nin en genç kule vinç parkına sahibiz ve bizdeki ürün çeşitliliği hiçbir kiralama firmasında yok. Bizim için önemli olan  projeye en uygun kule vinci sunma, ihtiyacı tam olarak karşılamaktır.

Kiralama sürecinizden bahseder misiniz?

Öncelikle projeler ile ilgili saha ekspertizleri yapılıyor. Vinçlerin nereye yerleştirileceği ve birbirleriyle olan ilişkileri inceleniyor. Hepsi planlandıktan sonra fiyatlandırmaya geçiliyor. Bu aşamaya gelmeden fiyat teklifi vermiyoruz. Sözleşme yapıldıktan sonra kule vinçlerin ikmalleri, statik bürolarla görüşmeler ve montajlar başlıyor. Bu operasyonlar için sahada teknik olarak çalışan yaklaşık 50 kişilik bir ekibimiz var. Kapasitenin belirlenmesinden satın alma veya kiralama tercihine kadar projenin “vinçleştirmesini” Tekno Vinç olarak biz üstleniyoruz.

2015 yılında yurtiçi ve yurtdışında yer aldığınız en önemli projeler nelerdir ?

Türkiye'nin en prestijli karma projesi olan Quasar (Mecidiyeköy), Anadolu yakasının en büyük konut projesi olan Trendist ve halen devam etmekte olan 3.Boğaz köprüsünde TeknoVinç'e ait kule vinçler ve Dış cephe asansörleri çalışmaktadır.  Bunun yanı sıra Türkiye'nin en büyük Camisi olma yolunda ilerleyen Çamlıca Cami Projesi ve Inİstanbul Projesinde de TeknoVinç'e ait kule vinçler yer almaktadır.  Önümüzdeki döneme dair yurtiçi projesi olarak yüksek bina ( Ofis, Rezidans) projelerinin yanı sıra yurtdışında Aşkabat Havalimanı ve Olimpiyat Şehri yer almaktadır. Yurtdışı çalışmalarımızda Kazakistan, Türkmenistan ve Irak ön plana çıkmaktadır

Vinç konusunda 2016 yılı ve sonrasına dair hedefleriniz nelerdir ?

Özellikle devam eden kentsel dönüşüm sebebiyle 2016 yılı itibariyle hem satışta hem de kiralamada ciddi bir artış olacağını ön görmekteyiz. Yeni yatırımlar konusuna değinecek olursak, kule vinçlerin nakliyesi çok zor ve pahalı bir operasyondur. Bir vinç için 7-8 tır gerekebiliyor. Böyle olunca İstanbul'daki merkez depomuzdan Ankara'nın doğusundaki herhangi bir yere vinç kiralamak çok uygun olmayabiliyor. Bu sebeple bölgesel olarak hem vinçlerin depolandığı hem de servis hizmetlerinin verileceği depolar kurmayı planlıyoruz. Ankara'daki depomuz 2016 yılı itibariyle faaliyete geçmiş olacak. İlerleyen yıllarda da İzmir, Antalya,  Adana ve Gaziantep merkezlerimiz faaliyete geçecek.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...