maritbet girişmaritbet
Viaport Marin'le birlikte Tuzla’ya deniz altı trenleri gelecek

Viaport Marin'le birlikte Tuzla’ya deniz altı trenleri gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla Belediyesi ve Via Properties tarafından inşa edilen Viaport Marin, Tuzla’ya hareket, canlılık ve yıllık 25 milyon turist getirme hedefiyle yola çıktı

Vialant, Viaport AVM, Via Venezia gibi daha çok temalı projeleriyle gündeme gelen Via Properties, Tuzla'ya yapılacak olan Viaport Marin ile bir kez daha gündeme geliyor. 

İstanbul'un yazlık mekanı olarak bilinen Tuzla, 9 üniversitesi, OSB'si ve farklı konseptiyle yeni bir çehreye kavuşuyor. 570 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Viaport Marin'e de 5 çıpalı konsept uyarlanıyor. Unutulmaya yüz tutan balıkçı barınakları yeniden inşa edilirken 150 bin metrekare yeşil alan, 750 yat kapasiteli marina ve adacıkların üzerine yerleştirilmiş 200 odalı bir deniz otelinin Tuzla halkı ile buluşması hedefleniyor. 

Marinanın tanıtım toplantısında konuşan Via Properties'in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, bu zamana kadar hep temalı projelere imza attıklarını belirterek “Tuzla'da dünya standartlarında ve yine Türkiye'de ilk olan bu projeyi hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Tuzla, İstanbul'un uzak bir köşesi diye düşünülmesin. Havaray, Marmaray ve cadde tramvayı ile İstanbul'un kalbi burada atacak” diye konuştu. 

Denizin 500 metre ortasında bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Bayraktar, “Buraya kuracağımız 5 çıpalı marinada otel, alışveriş merkezi ve denizle iç içe bir yaşam olacak. Denizin tadının çıkarılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İnşaat yapım süresi 12 aya indirildi
Toplantıda kürsüye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ta 15 ay olan yapım süresini 12 aya indirmek üzere Coşkun Bayraktar'a bir teklifte bulundu. Bu teklife olumlu yanıt veren Bayraktar, 2015 Mart ayında marinanın hizmete girmesi için gerekli çalışmaların yapacaklarını ifade etti.

Yapım sürecinin kısaltılmasından sonra sözlerine başlayan Topbaş, bu tür temalı projeler ile İstanbul'un yaşabilir bir kent olmanın çok ötesine geçtiğinin altını çizdi. Göreve geldikleri 2004 yılından bu yana örnek alınacak bir İstanbul hedefi ile çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Topbaş, “Ben proje adamıyım. Şu anda masada otururken bile birkaç proje geliştirdik. Karadan denize dalan, denizdeki batıkları ve balıkları gösteren bir tur içeren tren yapalım. Bir ses-ışık ve su gösteri merkezi kuralım” diye konuştu. 

Tüm ruhsatlardan alındıktan sonra düğmeye basıldı
Marinanın, Tuzla'nın çehresini değiştirecek bir proje olduğunu belirterek sözlerine başlayan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, tüm ruhsatlar alındıktan sonra ihaleye çıktıklarını ifade etti. Doğal yaşamın sürekliliği, mikro organizmalar, yapılacak projenin kente etkilerine kadar her şeyin projelendirildiğini belirten Yazıcı, “ÇED raporu ve diğer tüm izinlerle birlikte ihaleye çıktık. Burası bittiğinde Tuzla'nın ekonomik hayatını yakından etkileyecek. 2 bin 500 kişilik istihdamın büyük kısmı ilçeden karşılanacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı
  • 30.03.2023 11:42

İstanbul Tuzla'da "İlk Evim" sosyal konut kuraları tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim'de, İstanbu ...

Tuzla'daki 508 adet sosyal konutun sahibi yarın kura ile belirlenecek
  • 29.11.2022 17:11

Tuzla'daki 508 adet sosyal konutun sahibi yarın kura ile belirlenecek

Tuzla'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapımına devam edilen 508 kon ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...