maritbet girişmaritbet
VEHBİ ORAKÇI HEDEF BÜYÜTTÜ

VEHBİ ORAKÇI HEDEF BÜYÜTTÜ

Marmara Mühendislik Iraklı zenginleri ve bürokratları hedef aldı. Yıl genelinde yaklaşık 5 tur düzenlemeyi planlayan şirket yeni geliştireceği 4 projenin yüzde 20'sini Iraklılara satacak.

İnşaat sektörüne amelelikten başlayan ve üniversite yıllarında Marmara Mühendislik ve Yapı şirketini kuran Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı hedef büyüttü.

Yaklaşık 20 yıldır sektörde faaliyet gösteren Orakçı, geliştirdiği yeni konut projelerinde yabancı konut alıcılarını gözüne kestirdi. Şirket olarak 2011 yılından beri Iraklı konut alıcılarını Türkiye'ye getiren ve konut satan Orakçı bu yılın ilk turunu Ocak ayının sonunda yapak. Yıl genelinde yaklaşık 5 tur düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Orakçı, Irak'tan yapılan turların tüm masraflarını şirket olarak karşıladıklarını, bu turlarla yeni yapılacak 4 yeni projede yüzde 20'şerlik kısmı Iraklılara satmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Turda bürokratlar da var

Türkiye'ye getirilecek Iraklı konut alıcıları içinde genelde iş adamları, üst düzey yöneticiler ve bürokratlar bulunuyor. Ancak şirket yıl içinde yapılacak turlarda orta gelir gruplarını da getirmeyi planlıyor. Orakçı, yeni projelerde metrekare fiyatı 1500 liradan başlayan konutlar da bulunduğunu belirterek bu konutları da Iraklı orta gelir grubuna pazarlayacaklarını söyledi. Turlarla getirilen Iraklılar İstanbul'da en üst seviyede ağırlanıyor. Lüks otellerde konaklatılıyor ve Türkiye'nin tanıtımına yönelik şehir turları düzenleniyor. Gelen her bir Iraklı ise en az 3-4 kişi adına gelip projeleri inceliyor.

Suriye sırada bekliyor

Bu yıl sadece Iraklı konut alıcılarını İstanbul'a getirecek olan şirket ilerleyen yıllarda körfez ülkelerinden de turlar düzenleyecek. Bunun için mütekabiliyet yasasının çıkması bekleniyor. Yasanın çıkması ile birlikte İran ve Suriye tur düzenlenecek öncelikli ülkeler olacak.

Terasta kişiye özel havuz

Iraklılara pazarlanacak projelerden ilki yakın zamanda Beylikdüzü'nde inşaatına başlanılacak olan Marmara Konakları olacak. Proje 10 bin metrekare alan üzerinde yükselecek. Blokların yükseklikleri 4'er katlı olacak ve toplam 100 konut yer alacak. Konutların büyüklüğü 200 metrekareden başlayacak. Bahçeli konutlarda 100 metrekare bahçe bulunurken teraslı dairelerin içinde kendine ait havuz bulunacak. Sosyal donatılarda bayanlar ve erkekler için ayrı havuzlar, hamam ve saunalarda farklı gün ve saatlerde kullanım olanakları tanınacak. Fiyatlar ise 500 bin liradan başlayacak ve 750 bin liraya kadar çıkacak. Projenin Iraklı hedef konut alıcılarının dışında şimdiden Türkiye'den de milletvekili ve farklı ilçe başkanları başta olmak üzere yüzde 30'una talep oluşmuş durumda.

Karma projesi de var

Şirketin bir diğer projesi Beykent bölgesinde yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Bu projede üst katlar konut alt katlar ise ofis ve dükkandan oluşacak. Proje yaklaşık 150 bağımsız bölümden yer alacak. Metrekare fiyatı 2 bin liradan başlayacak konutlarda tüm sosyal donatılar da bulunacak. Projede ağırlıklı olarak 2+1 ve 3+1 daireler planlanıyor. Sınırlı sayıda 1+1'de yapılacak.

Orta geliri de hedefliyor

Yeni yapılacak diğer iki projede ise şirket orta gelir grubunu hedefliyor. Marmara Consept projesinde kazmalar vuruldu. Marmara Vizyon projesinde de yakın zamanda inşaat başlayacak. Marmara Consept karma bir proje içinde 216 konut, 40 ofis ve 27 mağaza bulunuyor. Stüdyodan 3+1'e farklı konut tipi yer alıyor. Konutlarda metrekare fiyatı 1800 liradan, ofislerde 2 bin 500 liradan ve mağazalarda 5 bin liradan başlıyor. Vizyon projesinde 100 bin konut bulunuyor. Burada da stüdyodan 3+1'e farklı tipleri yer alıyor. 15 katlı tek bir bloktan meydana gelen projede metrekare fiyatları 1800 liradan başlıyor.

2 bin 500 bölümlük şehir kuruyor

Şirket, Iraklı konut alıcılarını İstanbul'a getirip burada projelerini satmasının yanı sıra Irak'ta müteahhitliğini üstlendiği projeyi de devam ettiriyor. 100 bin dönüm arazi üzerine inşa edilen projede 2 bin 500 konut, alışveriş merkezi ve farklı yaşam alanları bulunuyor.

Emine Açar/Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Marmara Konakları'nda fiyatlar 476 bin TL'den başlıyor
  • 08.04.2017 15:21

Marmara Konakları'nda fiyatlar 476 bin TL'den başlıyor

Marmara Yapı tarafından hayata geçirilen Marmara Konakları, Beylikdüzü - Kavaklı ...

Marmara Konakları, Emlak Fuarı'nda yoğun ilgi gördü
  • 17.11.2016 17:44

Marmara Konakları, Emlak Fuarı'nda yoğun ilgi gördü

Marmara Konakları projesini Beylikdüzü'nde inşa eden Marmara Yapı, bu yıl 4.’sü ...

Ekim ayında 3,3 milyarlık toplam 8 proje satışa çıktı!
  • 08.11.2016 16:57

Ekim ayında 3,3 milyarlık toplam 8 proje satışa çıktı!

2017'nin Ekim ayında İstanbul, İzmir ve Konya'daki 3 milyar 312 milyon TL'lik 8 ...

Marmara Konakları Beylikdüzü satışa çıktı
  • 10.10.2016 10:47

Marmara Konakları Beylikdüzü satışa çıktı

Beylikdüzü'nde konumlandırılan Marmara Konakları lansmana özel yüzde 20 indirim ...

Marmara Konakları, 8 Ekim'de görücüye çıkacak
  • 05.10.2016 17:16

Marmara Konakları, 8 Ekim'de görücüye çıkacak

Beylikdüzü, Marmara Konakları projesi ile yeni konaklarına kavuşuyor. ...

Vehbi Orakçı milyar dolarlık projeyle iki ülkeyi yakınlaştırdı
  • 27.11.2013 14:35

Vehbi Orakçı milyar dolarlık projeyle iki ülkeyi yakınlaştırdı

Kerbela'da 150 milyon dolarlık, Bağdat'ta 1 milyar dolarlık projeye başlayan Veh ...