maritbet girişmaritbet
Varyap, Anadolu'nun Taksim'ini Ataşehir'e yapacak

Varyap, Anadolu'nun Taksim'ini Ataşehir'e yapacak

Çağlayan'da Adliye Sarayı, Seyrantepe'de Türk Telekom Arena stadı, Ataşehir'de ise bol ödüllü Varyap Meridian projesini gerçekleştirerek inşaat sektöründe iddialı işlere imza atan Varyap'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, İstanbul Ataşehir'de yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi

 

Kaynak: Selma ŞENOL / Bugün

Çağlayan'da Adliye Sarayı, Seyrantepe'de Türk Telekom Arena stadı, Ataşehir'de ise bol ödüllü Varyap Meridian projesini gerçekleştirerek inşaat sektöründe iddialı işlere imza atan Varyap'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, İstanbul Ataşehir'de yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi. Süleyman Varlıbaş, dünyanın en iyi mimarları arasında yarışma düzenlediklerini, uluslararası ödülleri olan Varyap Meridian'ın üzerine yenilikler ilave ederek yeni projeyi ortaya çıkaracaklarını açıkladı. Yeni projeleriyle de ödüller almak istediklerini anlatan Varlıbaş, "Tam şeklini almadı ama hedefimiz belli: Dünya arenasında yine bir şampiyonluk. Yeni projede konut, AVM, otel, ofisler, cadde ve meydan olacak. Bir anlamda Anadolu yakasının Taksim'ini inşa edeceğiz" dedi.

Sektöre çeki düzen verilmeli

Dünyada söz sahibi olacak işler çıkaran Türk inşaat sektörüne çeki düzen verilmesi gerektiğini de savunan Varlıbaş "Emlak gayrimenkul sektörü bilen bilmeyen herkesin içine girip birşeyler yapmaya çalıştığı bir sektör haline döndü. Yapım fiyatı altında daireler satılıyor. İnşaat geliştiren firmadan bir belge alınmıyor. Planlı programlı işler yapılmadıkça o sektörün çok sağlıklı büyüyeceğini  söylemek mümkün değil" dedi. Maliyetin altında satılmaya çalışılan konut projelerinin teslim süresinden malzeme kalitesine kadar müşteriyi yanıltabilecek sonuçlar doğuracağını ifade eden Varlıbaş, insanların hayatlarının en büyük yatırımını yaparken pek çok kriteri bir arada değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Stada sıkışan bize koşuyor

Galatasaray'ın stadını kısa bir zamanda bitirerek zoru başardıklarını anlatan Varlıbaş, "Kısa zamanda bu özellikte ve büyüklükte bir stad yapılmamış. Bunu hem yapanlar hem yaptıranlar biliyor. Bu nedenle 2012'de filan yerde 2014'te filan yerde şu olacak diyerek sıkışan bize koşuyor. Dünyanın bir çok yerinden stad yapma teklifleri alıyoruz. Bunları şu an inceliyoruz" diye konuştu.

Web: www.varyap.com

  • Etiketler:

Yorum Yaz