maritbet girişmaritbet
VAN’IN VİCDAN BİLANÇOSU!

VAN’IN VİCDAN BİLANÇOSU!

İnşaat sektörünün önde gelen isimleri Van'da meydana gelen depremlerden sonra seferber olarak bölgeye yardıma koştular.

Van'da 23 Ekim pazar günü meydana gelen 7.2 şiddetindeki ve 9 Kasım çarşamba günü meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi derinden etkiledi.

Onlarca kişinin hayatını kaybettiği binlerce vatandaşın da evsiz kaldığı depremler sonrasında mağdur olan vatandaşlar için Türk halkı yardıma koştu.

Yardıma koşanlar arasında inşaat sektörünün önde gelen isimleri de ön sıralarda yer aldı.

İşte Van'ı yıkan depremlerin ardından bölgeye koşan ve Van halkına destek olan isimler;

SERDAR İNAN (İNANLAR İNŞAAT - MİKEV)

Depremin ardından bölgeye giden ilk isimlerden olan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı (MİKEV) bünyesinde Van'da kendilerine tahsis edilecek bir arsa üzerinde öğrenci urdu yapma kararı aldıklarını açıkladı.

 

ENGİN YEŞİL (YEŞİL İNŞAAT)

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı  Engin Yeşil, Van'a 100 kalıcı konut, 1 sağlık ocağı, 1 aşevi ve 10 tuvalet-duş binası bağışladıklarını açıkladı.

KONUTDER

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, Van depreminin ardından yaptığı açıklamada, “TOKİ 1 yıl içinde deprem konutlarını teslim edinceye kadar KONUTDER üyesi 16 şirketin 50 aileyi İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlere getirerek ağırlamayı düşünüyoruz" diyerek depremzedelere desteklerini belirtti.

VEDAT AŞÇI (ASTAŞ HOLDİNG)

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, Van ve Erciş'te ağır hasara neden olan deprem sonrası bölgede yıkılan ve hasar gören okulların yeniden inşa edilmesi ve eğitime ara verilmemesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na 500 bin TL'lik destek verdiklerini açıkladı



MEHMET EMİN KARAMEHMET (ÇUKUROVA HOLDİNG)

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet özel uçağını Yapı Kredi Arama Kurtarma Timi (YAKUT) için tahsis etti. Kimse Yok Mu Derneği, İstanbul'dan kalkan iki özel uçak sayesinde 1.000 çadır, 1200 battaniye, 500 adet kışlık giysi, çocuk maması, gıda ve ilaç yardımının depremzedelere ulaştırıldığı açıklandı.

FİKRET İNAN (FİYAPI)

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Van depremi sonrası evsiz kalan depremzedeler için bedave 500 konut yapacağını açıkladı.

http://fikretinan.emlaktasondakika.com/

YILDIRIM DEMİRÖREN (DEMİRÖREN HOLDİNG)

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Yıldırım Demirören, Van'da yıkılan 6 katlı öğrenci yurdunu yeniden yapacaklarını açıklayarak Vanlı depremzelere destek verdi. 

ALİ AĞAOĞLU (AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU)

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu ise Van depreminin hemen ardından yaptığı açıklamada 'Tüm olanaklarım hazırda bekliyor, ne istenirse yapacağım, hedefim kalıcı yardımlar yapmak' diyerek yardım dileklerini iletti.

 

MELİH ŞİMŞEK (AKŞAN YAPI)

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, Yeşilsu köyünde bulunan depremde ağır hasar gören ilköğretim Yeşilsu İlköğretim Okulu'nu çelik yap sistemi ile yeniden inşa edeceklerini açıkladı.

ÖMER FARUK ÇELİK (SİNPAŞ GYO)

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Van depreminin ardından evleri ağır hasar gören vatandaşların eski evlerini alarak yeni bir evle değiştireceklerini açıkladı.

TÜRK YAPISAL ÇELİK DERNEĞİ

TYÇD Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, depremin hemen ardından Türk Yapısal Çelik Derneği (TYÇD) üyeleri olarak Van'da çelik taşıyıcı sistemli okul, hastane, otel ve idare binası gibi kamu yapılarını inşaa etmek için harekete geçtiklerini ifade etti.

Van depreminin ardından seferber olan inşaat sektörünün önde gelen isimlerinin yanı sıra; İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), TÜSİAD, TOBB, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Ankara İşadamları Derneği (ANKİAD), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Müteahhitler Birliği, DAP Yapı, ve Demir İnşaat gibi önde gelen şirketler ve kuruluşlar da depremle ilgili üzüntülerini bildiren açıklamalar yaptı ve her türlü yardımı hazır olduklarını bildirdi.

Öte yandan, MÜSİAD Van'a bir "MÜSİAD Köyü" kuracaklarını açıklarken, Sabancı Topluluğu da 2 milyon lira yardımda bulundu.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz