maritbet girişmaritbet
Van'da emlak sektörü durdu!

Van'da emlak sektörü durdu!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, Van’ın göç vermesi ile birlikte emlak fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi.

Başkan Özdek, emlak fiyatlarının ciddi oranda düştüğünü belirtti. Şehrin göç vermesi ve inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun bunun başlıca etkenlerinden biri olduğunu ifade eden Özdek, “Şehrimizin göç vermesinden dolayı şu an emlak fiyatları ciddi oranda düşüş göstermektedir. Yatırımın ve istihdamın olmayışıyla sanayici ve iş adamlarının gelmemesi düşüşe neden olmuştur. Geçmişte ilimiz göç alan bir kentti ve orantılı bir göç vardı. Bundan dolayı emlak sirkülasyonu ve inşaat sektörü çok iyi seviyelerdeydi. Ama şu an ikisinde de hem durgunluk yaşanıyor hem de insanlar beklenti içerisine girmiştir" dedi.

Siyasi bir kaos yaşandığını anlatan Özdek, şunları söyledi: "Özellikle Doğu Anadolu Bölgesindeki kaos bütün sektörleri vurdu, herkes bekleme konumundadır. İşlerin açılmaması tamamen güven ortamının sağlanamamasından kaynaklanıyor. Güven ortamının eksikliği tabi ki yatırımcıyı ve yatırım yapmak isteyen insanı Van'dan uzaklaştırmıştır. Bu nedenle Van ekonomik ve sosyal kayıplar içerisine girmiştir. Son dönemlerde sadece belli başlı yerlerde inşaatlar devam etmektedir. Bu da emlak sektörünün düştüğünün ve canlı olmadığının kanıtıdır. Şu an biz inşaat ve emlak sektörünü harekete geçirip bir an önce sirkülasyonun başlamasını diliyoruz.”

Van Büyükşehir Belediyesinin birçok sorumluluğu olduğunu ve bu sorumluluğunu yerine getiremediğini ifade eden Özdek, sözlerini şöyle sürdürdü:. “Bir yatırımcımız Van'a yapacağı yatırımlar kapsamında İpekyolu Belediyesi'ne tüm gerekli evraklarını verdiği halde ruhsatını alamıyor. Bu yüzden bu yatırımından vazgeçmek üzere. Van'a bir yatırımcı çivi çakmak istiyorsa ve bunun önüne geçmek isteyen bir kurum varsa, o kurumu deklare etmek zorundayız. Tüm kurumlar olarak mutlaka yatırımcının yanında olmamız lazım. Bu yatırımcıları teşvik edip kazanmamız gerekirken, biz onları buradan kaçırıyoruz. Belediyenin asli görevini yeterince yerine getirmediğini düşünüyorum. Belediyenin çok ciddi eksikliklerinin olduğunu düşünüyorum. Bir an önce yatırımcılara sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse yatırımcıları Van'a çekmek için çağrı yapılmasını diliyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi Van'a hizmet eden belediye ise bunu kanıtlamalıdır. İvedilikle yatırımcıyı Van'a çekebilecek oluşumlara girmelidir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Van'da emlak sektörü durdu!
  • 08.09.2015 09:33

Van'da emlak sektörü durdu!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, Van’ın göç vermesi ile bir ...