maritbet girişmaritbet
Üsküdar-Çekmeköy metrosunda Hyundai Elevator tercih edildi

Üsküdar-Çekmeköy metrosunda Hyundai Elevator tercih edildi

Üsküdar- Ümraniye-Çekmeköy metro hattı Türkiye'nin sürücüsüz ilk akıllı metro projesi Bu projenin yürüyen merdivenleri Hyundai Elevator'a emanet.

Türkiye'nin sürücüsüz ilk akıllı metro projesi olan Üsküdar- Ümraniye-Çekmeköy metro hattındaki yürüyen merdivenler için Hyundai Elevator Türkiye tercih edildi. 196 yürüyen merdivenin bulunduğu metro hattı 18 kilometre uzunluğunda. Metrobüs hattı ile entegre olarak aktarma olanağı sağlayan Altunizade istasyonunda 25 yürüyen merdiven ünitesi yer alırken hattaki 81 ünite, yağmur, kar, nem vb. dış ortam şartlarına uygun olarak üretildi.   

Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin yapımını gerçekleştirdiği Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı, açılmak için gün sayarken araç depo ve bakım sahası bağlantı hattı ile birlikte 21 kilometrelik hattın 16 istasyonundaki montaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstasyonlarda düşey taşımayı sağlayan 196 adet yürüyen merdivenin montajı Hyundai Elevator Türkiye tarafından gerçekleştiriliyor. Projede kullanılan en yüksek merdiven, 19,4 metrelik düşey uzunluğu ve 41,5 metrelik yatay uzunluğu ile dikkat çekiyor. Basamak genişlikleri 1 metre olan yürüyen merdivenlerin taşıma hızı 0,65/saniyeye kadar çıkabiliyor. Sessiz ve konforlu çalışan yürüyen merdivenlerde, sağlamlığın yanında emniyet de ön planda. Yaklaşık 50 algılayıcı ile istenmeyen durumlarda sistemin otomatik olarak durdurulması ve 15 farklı durum bilgisi ile istasyonlarda bulunan kontrol odasına bilgi geçilmesi sağlanabiliyor.  Ayrıca yürüyen merdivenlerde olası bir yangın tehlikesine karşı algılayıcı kablo hattı ve sprinkler söndürme sistemi de yer alıyor.

Günde 1.5 milyon kişiyi taşıyacak

Hyundai Elevator Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünü yürüyen merdivenleri ile yer aldığı metro hattının, tamamlandığında günde yaklaşık 1.5 milyon kişiyi taşıması bekleniyor. 24 saat esasına göre 2 bin 430 personelin inşasında görev yaptığı projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kadıköy-Tavşantepe hattından sonra Anadolu yakasının ikinci metrosu olacak olan hatta, yine bir ilk olan “peron ayırıcı kapı sistemi” kullanılacak. Uygulama ile yolcuların daha güvenli yolculuk yapması sağlanacak ve ray hattına düşmesi engellenecek. Tüm kontrolleri bilgisayar sistemleri ile yapılacak olan metro hattında kullanılan araçların sürücü kabini bulunmayacak. 

Dev projelerde yer alıyor

2010 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Hyundai Elevator; dünya üzerindeki güçlü referanslarıyla yakaladığı başarı ve büyümeyi burada da sürdürdü. Kısa sürede önemli ve büyük projelerde yer alan marka, 6 yılda sektörün öncelikli tercih edilen markalarından birisi haline geldi. Metropol İstanbul, Diyarbakır Havalimanı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro hattı, Folkart Towers, Nidakule Ataşehir-Levent, Varyap Meridian, Water Garden, Manzara Adalar, İSTMarina, İstanbul Adalet Sarayı, Ülker Arena, Nurol Tower, ve Sarphan Finans Park gibi birçok farklı ve prestijli projede sahip olduğu ileri teknoloji ürünler ile fark yaratan Hyundai Elevator, özellikle 25 kat ve üzeri binalarda yüksek hızlı asansör segmentinde aktif olarak yer alıyor. Yakın zamanda alçak konut segmentine uygun ürünleri ile de pazarda yer almaya başlayacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'da 65 riskli alanımız var"
  • 09.10.2020 15:50

"İstanbul'da 65 riskli alanımız var"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 1739 ...

Üsküdar-Çekmeköy metrosunda Hyundai Elevator tercih edildi
  • 26.12.2016 08:53

Üsküdar-Çekmeköy metrosunda Hyundai Elevator tercih edildi

Üsküdar- Ümraniye-Çekmeköy metro hattı Türkiye'nin sürücüsüz ilk akıllı metro pr ...

Hyundai Elevator, çift katlı asansör üretti!
  • 01.11.2016 11:44

Hyundai Elevator, çift katlı asansör üretti!

Yenilikçi ürünleriyle Türkiye'de 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Kore de ...

Çekmeköy yatırımcıların yeni cazibe merkezi oldu
  • 29.09.2015 13:08

Çekmeköy yatırımcıların yeni cazibe merkezi oldu

İstanbul'un yükselen yıldızı Çekmeköy 2016 yılı nisan-mayıs aylarında açılacak o ...