maritbet girişmaritbet
Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir açıldı

Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir açıldı

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı "Turkeybuild İzmir" kapılarını 16. kez açtı.

 

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı "Turkeybuild İzmir" kapılarını 16. kez açtı.

         Kültürpark Fuar Alanı'ndaki açılış töreninde konuşan Yapı-Endüstri Merkezi Müdürü Barış Onay, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de düzenlenen fuarın Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki sektörü biraraya getireceğini ve sektördeki yeniliklerin burada sergileneceğini söyledi.

         Toplam 15 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara 300 firmanın katıldığını kaydeden Onay, fuarın inşaat malzemeleri pazarına büyük bir ivme kazandıracağını dile getirdi.

         Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol ise ekonomik krizin ardından yapı sektöründe bir hareketliliğin yaşandığını, bu sektörün sünger sektörlerden olduğunu ve işsizliği emdiğini, lokomotif olup pek çok sektörü de peşinden sürüklediğini anlattı.

         "Yapı sektörü iyiye gidiyorsa ekonomi iyiye gidiyordur" diyen Hasol, fuarın sektöre canlılık getireceğini ifade etti.

         Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekci de yapı sektörünün öncü sektörlerden biri olduğunu, kentsel dönüşümü hızlandırdığını, istihdamı artırdığını, sektörün genel ekonomik düzende öncü aktör konuma dönüştüğünü vurguladı.

         Yapı sektöründe 2010 yılının ilk 6 ayında yüzde 15,7'lik büyüme görüldüğünü belirten Çiçekci, bu durumun gelecek adına sevindirici olduğunu söyledi.

         İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu da 200 ayrı sektörün bu sektörle bağlantılı olduğuna dikkati çekerek, "İnşaat sektörü ülkede iyiyse diğer sektörlere de bu yansıyor. Sektörün eski haline dönebilmesi için 1-1.5 yıl daha var" diye konuştu.

         İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı da geçen yılki fuara katılımın 24-25 bin kişi olduğunu, bu yıl 30 bin kişiye ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

 Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz