maritbet girişmaritbet
Ukra City'den konut alan mağdurlar dernekleşti!

Ukra City'den konut alan mağdurlar dernekleşti!

Esenyurt'ta aldıkları evlerin imar sorunu olması nedeniyle mağdur olan 100 bin kişiye müjdeyi İBB Başkanı Kadir Topbaş verdi

Topbaş'dan Esenyurt mağdurlarına müjde Esenyurt'ta aldıkları evlerin imar sorunu olması nedeniyle mağdur olan 100 bin kişiye müjdeyi İBB Başkanı Kadir Topbaş verdi

Esenyurt'taki İmar sorunları nedeniyle mağdur olan binlerce vatandaş haklarını aramak için dernek kuruyor. İki ay önce örgütlenerek dernek kuran Fi Yapı mağdurlarının ardından Ukra City mağdurları da dernekleşti. İnternette örgütlenen Ukra City mağdurları, kuruluş dilekçelerini cuma günü İstanbul Valiliği'ne teslim etti. Dernek Esenyurt'ta ofis de kiraladı. Üç gün içinde 80 kişi derneğe üye oldu. Katıldığı bir etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt'taki İmar sorununun şubat ayındaki meclis oturumunda çözüleceğinin müjdesini verdi.
 
TOPBAŞ, "Şu an komisyon da belediye de bu sorunu çözmek için seferber olmuş. Vatandaşı mağdur etmeden bir çözüm bulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da Esenyurt'taki imar sorunuyla ilgili 5 maddeden oluşan bir soru önergesi verdi.
 
DERNEK BİNASI KİRALANDI
 
Esenyurt Belediyesi ile İBB arasında yaşanan imar sorunları nedeniyle 1 yılı aşkın süredir inşaatların durdu. Bu nedenle öncve Fi Yapı, ardından da Ukra City iflas erteleme istedi. Bu projelerden daire alan vatandaşlar, bir yılı aşkın süredir sosyal medya üzerinden örgütleniyordu. Kısa bir süre önce kurulan "Fiside Daire Sahipleri Birliği Derneği"ne şimdi de "Ukra City Sakinleri Dayanışma Derneği" (UKSA) eklendi. Belgin Bedirli başkanlığında yola çıkan Ukra City Sakinleri Dayanışma Derneği, öncelikle Ukra City'den ev almış diğer mağdurlara ulaşmayı hedefleiyor. Dernek yöneticileri, içine düştükleri 'kaostan' çıkmanın yolunu örgütlenerek arayacak.
 
80 ÜYEYE ULAŞTI
 
DERNEK yöneticileri üç gün içerisinde 80 üyeye ulaştıklarını söyledi. Ukra City'den ev alan ve benzer mağduriyeti yaşayan yaklaşık 1000 kadar aile bulunduğunu tahmin ettiklerini belirten yöneticiler, Esenyurt genelindeki tüm konutzedelerle birlikte 10 Şubat'ta ortak basın açıklamasına kitlesel bir katılımla destek verecek.
 
Ukra City'de ne olmuştu?
 
2010 yılında görkemli televizyon ve gazete reklamlarıyla birlikte maketten daire satışlarına başlanan Ukra City, 2600 daireden oluşan dev bir projeydi. Ancak geçtiğimiz yılın ilk aylarında patlak veren ve Esenyurt genelindeki hemen hemen tüm projeleri etkileyen emsal sorunundan Ukra Ctiy de etkilendi. Reklam filmlerinde "Kurtlar Vadisi" dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'ın (Polat Alemdar) oynadığı Ukra City'nin inşaatları, emsal ve yükseklik sınırlarının aşıldığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından durduruldu. Evdeki hesap çarşıya uymayınca Ukra City'i inşa eden Ukra İnşaat, geçtiğimiz günlerde tıpkı Fi Yapı gibi 'iflas erteleme'î talebinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da bazı metro hatlarında seferler yapılmayacak!
  • 08.03.2023 09:33

İstanbul'da bazı metro hatlarında seferler yapılmayacak!

Metro İstanbul, İstanbul Valiliğinin aldığı karar uyarınca bazı metro ve fünikül ...

İstanbul'da 31 Aralık'ta bazı caddeler trafiğe kapatılacak
  • 31.12.2022 09:27

İstanbul'da 31 Aralık'ta bazı caddeler trafiğe kapatılacak

İstanbul Valiliği, yılbaşı tedbirleri kapsamında bazı ilçelerde geçici olarak tr ...

İstanbul'da 5-31 Temmuz'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı
  • 04.07.2022 09:11

İstanbul'da 5-31 Temmuz'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı

İstanbul Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 5-31 Temmuz'da ormanlı ...

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!
  • 29.11.2021 16:33

İstanbul'daki şiddetli rüzgar Fiyapı Esenyurt projesini vurdu!

Megakent İstanbul şiddetli fırtınaya teslim oldu. Fiyapı'nın Esenyurt'da inşa et ...

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!
  • 29.11.2021 16:25

İnnovia 2'den şok görüntüler! Fırtına nedeniyle cephe uçtu!

İstanbul'da meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle İnnovia 2 projesindeki bir ...