maritbet girişmaritbet
Uğur Dumankaya ‘Orta vadeli program, büyümeye katkı sağlayacak’

Uğur Dumankaya ‘Orta vadeli program, büyümeye katkı sağlayacak’

Uğur Dumankaya yaptığı açıklamada programın Türkiye’nin potansiyel büyümesine ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti

Büyüme hızında düşmenin yaşandığı, enflasyon tahmininin ise yüzde 9,4'e yükseltildiği dönemde; Türkiye ekonomisinin daha yenilikçi ve rekabetçi bir zeminde 2023 hedeflerine ulaşması için gerekli adımları içeren Orta Vadeli Program'a yönelik Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya yaptığı açıklamada programın Türkiye'nin potansiyel büyümesine ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Dumankaya, “Hükümetin 2015–2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı açıklaması büyüme hızında düşmenin yaşandığı bir dönemde, ekonomik politikalara ilişkin belirsizliği kısa sürede ortadan kaldırarak üretim sektörlerinin, dış piyasaların, tüketicilerin ve yatırımcıların güvenini tesis ederek ekonominin canlanmasına katkı sağlayacak önemli bir çalışmadır” dedi.

Dumankaya sözlerine şöyle devam etti; “Programda inşaat sektörünün; kentsel dönüşüm çalışmalarında sosyal gereksinimlere uygun, ileri teknoloji kullanan ve uluslararası kurallarla uyumlu, çevreye duyarlı, katma değeri, döviz girdisi ve istihdamı yüksek ve bu doğrultuda hizmet kalitesi, beşeri ve fiziki sermayesi gelişmiş bir sektör yapısına kavuşturulması için çalışmalar yapılmasından bahsediliyor. Biz Dumankaya İnşaat olarak yıllardır sektörün bu şekilde çalışır hale gelmesi için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz.” 

Orta Vadeli Program kapsamında imar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasına yönelik çalışmalar ilgili de konuşan Dumankaya, Türkiye'de, kentsel dönüşüm çalışmaları ve yenilenen imar çalışmaları sonrasında ortaya çıkan değer artışından kazanılan gelirin vergilendirildiğini ifade etmenin mümkün olmadığını belirtti.  Dumankaya konu ile ilgili şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı günümüzde gerek kentsel dönüşüm, gerek kamusal inşaat yatırımları gerekse konut ve ticari projeler gibi özel sektör yatırımları nedeniyle mevcut arsa, arazi ve binaların değerinde yüksek oranlarda rant gelirleri ortaya çıkmaktadır. Kentsel planlama ve dönüşüm çerçevesinde kamu kurumlarının toplumsal fayda üretmesi gerekliliği üzerinden hareketle söz konusu durumda olan araziler üzerinden gelir vergisi alınması ile ilgili yapılacak çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekir. Kentsel rantların vergilendirilmesiyle, rantın bir kişi üzerinde gelir oluşturmasının önüne geçilerek rant gelirlerinden bütün halkın vergi yoluyla pay alması, diğer bir ifadeyle halen ödedikleri vergi yüklerinin hafiflemesi sağlanabilir. Toprak Rantının Vergilendirilmesi adı verilen bu politika ile ülkemizin ekonomik büyümesine yeni bir katkı sağlanmış olacaktır.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uğur Dumankaya 'Fikirtepe ve Gebze Eylül'de'
  • 09.04.2015 14:08

Uğur Dumankaya 'Fikirtepe ve Gebze Eylül'de'

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Flex Office Bahçeşehir p ...

Uğur Dumankaya, D Planı'nı açıkladı!
  • 09.12.2014 15:06

Uğur Dumankaya, D Planı'nı açıkladı!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, D Planı'nı açıkladı ve 2 ...

2 yıldır ihtişamlı bir stantla Cityscape'e katılıyoruz
  • 22.09.2014 15:26

2 yıldır ihtişamlı bir stantla Cityscape'e katılıyoruz

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Cityscape 2014 Fuarı'nda ...

Uğur Dumankaya, Villa Gizli Bahçe'yi anlattı
  • 25.01.2014 10:33

Uğur Dumankaya, Villa Gizli Bahçe'yi anlattı

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Villa Gizli Bahçe projes ...

Best 12 videosu yayında! Uğur Dumankaya anlatıyor!
  • 10.11.2012 12:11

Best 12 videosu yayında! Uğur Dumankaya anlatıyor!

Best 12 Fuarı sponsorlarından Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumanka ...

Uğur Dumankaya Gayrimenkul Zirvesi'ni ve sektörü yorumladı
  • 14.05.2012 17:10

Uğur Dumankaya Gayrimenkul Zirvesi'ni ve sektörü yorumladı

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya 12. Gayrimenkul Zirvesi'nde ...