maritbet girişmaritbet
Tuzla'nın kaderini değiştirecek

Tuzla'nın kaderini değiştirecek

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük emlak fuarı Mipim'de yeni projesi olan Tuzla'daki Teknoloji Park ve operasyon merkezi projesini görücüye çıkardı

 Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük emlak fuarı Mipim'de yeni projesi olan Tuzla'daki  Teknoloji Park ve operasyon  merkezi projesini görücüye çıkardı. 5 bin kişilik   projeyi tanıtan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, projenin Tuzla'nın kaderini değiştireceğini belirterek, toplam 66bin metrekarelik arsada yapılacak projenin 215 milyon dolarlık yatırım olduğunu açıkladı. Tanes, ruhtasını almak üzere oldukları projenin inşaatına ise eylülde başlayacaklarını ifade ederek, “İş Bankası'nın 5 bin kişilik operasyon merkezinin yanı sıra AVM, otel ve ofis de yapacağız. 4 ya da 5 yıldızlı bir otelle anlaşacağız. Tuzla'nın ilk oteli olacak. AVM ve ofisin kiralamasına ise sonbaharda başlıyoruz” dedi.

 İş GYO'nun MIPIM 2012'de sergileyeceği projeler arasında Türkiye İş Bankası A.Ş. Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile bitişik arsa üzerinde yer alacak karma projesi ve Çınarlı Bahçe Tuzla dikkat çekiyor. Tuzla kentsel dönüşüm projesi kapsamında önümüzdeki dönemlerde İstanbul'un yatırım değeri açısından yüksek potansiyel barındıran bölgelerinden biri olarak görülüyor. İş GYO da bu doğrultuda Tuzla, Merkez Mahallesi'nde Türkiye İş Bankası'nın ihtiyaçları kapsamında yaklaşık 5000 çalışan kapasitesine sahip olacak bir Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile hemen bitişik parselinde ofis, otel ve AVM unsurlarını barındıran karma bir proje gerçekleştirecek. Söz konusu proje ve tamamlayıcı unsuru olarak aynı bölgede inşaatına başlanan Çınarlı Bahçe Tuzla konut projesi toplamda yaklaşık 300 milyon dolar yatırım değerine sahip olacak. Gerçekleştirilecek Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile karma projenin detayları MIPIM 2012'de İş GYO standında sergilenen maketi ile birlikte paylaşılıyor. Çınarlı Bahçe Tuzla projesinin master plan ve mimari tasarımı dünyaca ünlü Sears Towers, John Hancook Center, World Trade Center, Burj Halife gibi projelere imza atmış olan ABD'li SOM (Skidmore, Owings and Merrill LLP) mimarlık ve mühendislik firması tarafından yapıldı. Uygulama projelerinin ise Dizayn Grup Ltd. Şti. tarafından hazırlandığı bildiriliyor.

 Fuarda ayrıca 150 milyon dolar yatırım değerinde olan İzmir-Bayraklı karma projesinin ise kentin gelişmekte olan bölgelerinden Bayraklı'da 18.392 m2 arsa üzerinde konumlanacağı bildirildi. Yaklaşık 30.000 m2 kiralanabilir alana sahip olacak yarı kapalı alışveriş merkezi ve yaklaşık 28.000 m2'lik satış alanına sahip olacak konut blokları ile bu proje, İzmir halkına Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat'ın tasarımıyla özgün bir yaşam alanı sunacak. Bir simge yapı olarak kentin çehresine olumlu bir katkı sağlaması beklenen proje MIPIM 2012'de göz doldurdu.

 İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder'in konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “İş GYO olarak Reed Exhibitions tarafından düzenlenen MIPIM'i şirketimizin yurtdışına açılan kapılarından biri olarak görmekteyiz. Bu yıl Cannes'da gösterdiğimiz başarılı performansla pek çok önemli ve yeni işbirliğine imza atacağımıza inanıyorum.”

 İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise “İş GYO olarak 19.000'i aşkın katılımcıyı bir araya getiren MIPIM 2012'de başarılı projeleri ile yurtdışında da fark yaratan bir şirket olduğumuzu ortaya koyduk. Yurt içindeki karlı ve yenilikçi projelerimizin yanı sıra uluslararası düzlemde de İş GYO farkını sergiliyoruz. Bu doğrultuda "Nest in Globe (NIG) B.V (Limited Şirket)" adıyla Hollanda'nın Amsterdam şehrinde Kayı Holding A.Ş. ile birlikte şirket kurduk ve  şirket sermayesinin yüzde 50'sine kurucu ortak sıfatıyla iştirak ettik. MIPIM 2012'de küresel örnekler olarak görülen ve pek çok yatırımcı ve katılımcının dikkatini çeken projelerimizi sergiledik. Ayrıca gayrimenkul, perakende ve hizmet sektörünü tek çatı altında toplayan MIPIM'ın 2013 yılında düzenlenecek olan etkinliğinin onur ülkesi Türkiye olacak. İş GYO ise MIPIM 2013'te sponsor firmalardan biri olarak yerini alacak. ” dedi.

 İzmir'de inşaat başlıyor

 İŞ GYO olarak 2012 planları arasında İzmir Bayraklı projeleri olduğunu belirten Tanes, “Konak Belediye'sine ruhsat için gideceğiz. Haziran ayında konutları satışa çıkarmayı planlıyoruz. Eylülde inşaata başlarız.”diye konuştu. Tanes, 160 home Office ve konutun olacağı projede, AVM'yi kiralayacaklarını belirterek,  şimdiye kadar uygulanmamış çok farklı bir konsepte hayata geçireceklerini ve eğlence konseptini ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Tanes, inşaatı devam eden Tuzla Çınarlı Bahçe konut projesiyle birlikte Taksim'deki ofis projesi ve Rusya projelerinin de gündemde olduğunu vurguladı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!
  • 04.03.2017 15:20

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!

İş GYO'nn Kartal'daki projesi Manzara Adalar'ın satış ofisi 10 gün gibi kısa bir ...

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!
  • 02.03.2017 09:10

Ev almadan Manzara Adalar'a uğrayın!

İŞ GYO tarafından Kartal'da inşa edilen Manzara Adalar projesinin '3+1 diye aldı ...

Turgay Tanes, sektörü değerlendiriyor!
  • 17.04.2015 10:21

Turgay Tanes, sektörü değerlendiriyor!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Manzara Adalar projesiyle birlikte sektörün so ...

Turgay Tanes'in gözünden Manzara Adalar!
  • 25.09.2014 15:35

Turgay Tanes'in gözünden Manzara Adalar!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Manzara Adalar projesinin detaylarını anlattı. ...