maritbet girişmaritbet
Türkler milli duygularla gayrimenkul yatırımına hız verdi

Türkler milli duygularla gayrimenkul yatırımına hız verdi

ABD'de kurduğu gayrimenkul danışmanlığı şirketinin merkezini İzmir'e taşıyan Fatih Elibol, sektör değerlendirmesi yaptı.

Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı firması yöneticisi Fatih Elibol, 5 kıtada 50'yi aşkın ülkede 200 bine yakın gayrimenkul yatırımcısına hizmet verdiklerini, Türkiye'de yatırım yapmayı planlayan 7 bin yatırımcıyı portföylerinde tuttuklarını belirtti.

Gayrimenkul sektöründe Türkiye'nin yıldızı parlayan bir ülke olduğunu kaydeden Elibol, ülkedeki gayrimenkullerin kalitesiyle yatırımcıyı cezbettiğini dile getirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası diğer sektörlerde olduğu gibi yabancıların gayrimenkul yatırımlarında da yavaşlama olduğunu bildiren Elibol, yurt dışında yaşayan Türklerin milli duygularla hareket ederek Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarına hız verdiklerini söyledi.

Elibol, şöyle konuştu:

"Yurt dışında yaşayan Türkler, 15 Temmuz sonrası ülkelerine sahip çıkarak gayrimenkul alımına yöneldi. Portföyümüzde 600'e yakın gurbetçi yatırımcı var. Temmuz sonrasında yapılan sözleşme sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 40 arttı. Bu artışta TL'nin avro karşısındaki değer kaybı da etkili oldu. Ancak bu avantaj kurların yeniden dengeye kavuşmasıyla ortadan kalktı.

Gurbetçilerin konut alımına getirilen KDV istisnası, Türkiye'nin bu yatırımcılara bir teşekkürü olarak okunabilir. Onları teşvik edecektir. Düzenleme yasalaştıktan hemen sonra bu yatırımcılarla görüşmeye başladık. Ülke genelinden projeleri listeliyoruz. Bu düzenleme hem yatırımcı sayısını hem yatırım büyüklüğünü artıracak."  

Türkiye'de gayrimenkul yatırımcısı için oluşturulan olumlu havayı mart ayından itibaren dünyadaki fuarlarda anlatmaya başlayacaklarını dile getiren Elibol, yurt dışında yaşayan Türklerin özellikle memleketlerinde yatırım yapmayı sevdiğini, müteahhitlerin bu ihtiyaçlara yönelik özel projeler geliştirmesi gerektiğini anlattı.

Referandumda istikrar beklentisi

Türkiye'de yatırım düşünen yabancılardan önemli bölümünün 16 Nisan'daki referandumu  beklediğini kaydeden Elibol, "Yine istikrarlı, güçlü bir Türkiye'yi yatırımcılara daha güvenli ve demokratik bir ülke olarak göstermeye devam edeceğiz. Referandum sonunda sandıktan istikrar çıkması, gayrimenkul yatırımlarını hızla artıracak. Türkiye, gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgi gösterdiği 10 ülke arasında. Referandum sonrası ilk üçün arasına girebilecek güçteyiz." diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı
  • 15.11.2022 16:49

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!
  • 09.04.2022 17:15

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunund ...

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!
  • 15.03.2022 10:13

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!

TÜİK, konut satış istatistikleri Şubat 2022 verilerini açıkladı. Türkiye genelin ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!
  • 10.02.2022 10:50

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen ...