maritbet girişmaritbet
‘Türkiye'nin potansiyelini dünyaya göstermeliyiz’

‘Türkiye'nin potansiyelini dünyaya göstermeliyiz’

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşma yapan Aziz Torun, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinden ve gayrimenkul sektörünün görevlerinden bahsetti.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde ''Yeni Türkiye, Yeni Büyüme Hikayesi" konulu oturum düzenlendi. Oturum öncesinde Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Aziz Torun konuşma yaptı. Konuşmada, dünyanın bir dönüm noktasında olduğunun göz ardı edilemez bir gerçek olduğunundan bahsetti.

Aziz Torun, "Avrupa, ABD, Doğu ve Batı'sıyla ekonomik siyasi krizlerle birlikte aşırı milliyetçi, aşırı dini akımların ve İslamofobinin hızla geliştiği bir dünyada yaşıyoruz. Siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda önemli kırılma noktalarıyla karşı karşıyayız. Özellikle Türkiye'nin yalnızlaştırılmak istendiği bir dönemde, iş dünyası olarak bu gelişmelerin dışında kalmamız mümkün değildir." diye konuştu.

“Gayrimenkul sektörünün görevleri var”

Türkiye'nin, büyüyen, rekabetçi ekonomiye, ileri teknolojiye sahip askeri güce, çok iyi yetişmiş insan kaynaklarına ve tarihi tecrübeye sahip siyasi ferasete sahip olması gerektiğini anlatan Torun, şunları kaydetti:
"Yeni öngörüler, vizyonlar, atılımlar, uygulamalar, icatlar, projeler ve yeni ürünlerle Türkiye'nin potansiyelini dünyaya göstermeliyiz. Bu yeni Türkiye'de gayrimenkul sektörünün de elbette ki görevleri var. Son 10 yılda Türkiye ekonomisinin büyüme ortalaması üstünde bir büyüme gösteren, 2 milyon direkt ve milyonlarca dolaylı istihdam sağlayan gayrimenkul sektörü, hayata geçen birçok projeler, otoyollar, köprüler, metrolar ve hava limanlarıyla gelecekteki büyümenin önemli yatırımlarından bazıları.

“Büyüme hikayesinin bir parçası olmaya hazırız”

Aynı şekilde turizm yatırımları, alışveriş merkezleri, lojistik merkezleri, kongre ve fuar merkezleri, hepsi yeni büyüme hikayesi için önemli yatırımlar. Ancak biliyoruz ki, tek başına gayrimenkul, Türkiye'nin büyüme hikayesi için fazla bir anlam taşımamakta. Bu ofislerin, fuarların, kongre merkezlerinin, lojistik merkezlerinin nitelikli içeriklerle doldurulmaması halinde bu binalar, gayrimenkuller, sadece beton yığınlarından ibaret olacaktır. Bu nedenle yeni Türkiye'nin yeni büyüme hikayesi, Cumhurbaşkanımızdan, hükümetten başlayan toplumun tüm katmanlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, tüm sektörlerin, şirketlerin, müteşebbislerin ve her vatandaşın katılımıyla yazılacak bir başarı hikayesi olmalıdır."

Torun, son dönemde hayata geçirilen bir çok teşvikin sadece bir can suyu niteliğinde olduğunu dile getirerek, "2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için, ihtiyaç duyulan sürdürülebilir büyüme için kalıcı reformların hayata geçirilmesi, elzemdir. Toplumun tüm katmanlarının Türkiye'nin başarı hikayesini hissetmesini ve yaşamasını temenni ediyorum. Biz, Torunlar olarak proje ve yatırımlarımızla büyüme hikayesinin bir parçası olmaya hazırız." ifadelerini kulandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“2021 turizm gelir hedefimizi 22 milyar dolar olarak güncelledik”
  • 25.11.2021 09:14

“2021 turizm gelir hedefimizi 22 milyar dolar olarak güncelledik”

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Uludağ Ekonomi Zirvesi kap ...

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız
  • 20.04.2017 12:41

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetin Kurulu Başkanı ve Gayrimenk ...

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi
  • 19.04.2017 19:10

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi

GYODER Başkanı Aziz Torun ile Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin ...

Aziz Torun, GYODER'i ve sektörü değerlendirdi!
  • 23.03.2017 16:44

Aziz Torun, GYODER'i ve sektörü değerlendirdi!

GYODER Başkanı Aziz Torun, yeni dönemde başkanlık yapmayacağını açıkladı. Torun, ...

GYODER konut kampanyasının detayları!
  • 05.08.2016 11:44

GYODER konut kampanyasının detayları!

GYODER Başkanı Aziz Torun, yapılan basın toplantısında konut kampanyasının detay ...

GYODER'in konut kampanyasını Aziz Torun açıkladı!
  • 05.08.2016 11:43

GYODER'in konut kampanyasını Aziz Torun açıkladı!

GYODER Başkanı Aziz Torun, tarihi konut kampanyasının detaylarını anlattı. ...