maritbet girişmaritbet
"Türkiye'deki inşaat sektörü iştah kabartıyor"

"Türkiye'deki inşaat sektörü iştah kabartıyor"

Maximilian Stahl, “Türkiye’nin iki lokomotif sektörü olan inşaat ve enerjideki hacim ve büyüme oranı her yatırımcının iştahını kabartıyor” dedi

TÜRK pazarına 2 yıl önce giren Almanya menşeli sigorta şirketi VHV Insurance Türkiye İrtibat Bürosu Genel Müdürü Maximilian Stahl, “Türkiye'nin iki lokomotif sektörü olan inşaat ve enerjideki hacim ve büyüme oranı her yatırımcının iştahını kabartıyor” dedi.

1919 yılında Almanya'da kurulan ve 2 yıl önce Türkiye pazarına giren sigorta şirketi VHV'nin Türkiye İrtibat Bürosu Genel Müdürü Maximilian Stahl, inşaat ve enerji üretim tesislerinin sigortalanması konusundaki tecrübelerini Türk pazarı ile paylaşmak istediklerini söyledi. Türkiye'deki inşaat ve enerji sektörünün yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını belirten Stahl, “İnşaat sektöründeki oyuncular, uluslararası pazarda da haklı bir üne sahipler. Enerji sektöründeki dışa bağımlılık ise, yatırımcıları daha verimli ve uzun ömürlü yatırımlar yapmaya yöneltiyor. Önümüzdeki yıllara yönelik yapmış olduğumuz piyasa ve büyüme potansiyeli araştırması sonucunda, inşaat ve enerji yatırımlarının GSYİH'nın üzerinde olacağını ortaya koydu. İnşaat sektörünün gelecek yıllarda lokomotif rolünü üstleneceğini öngörüyoruz. Bu durum, Türkiye'ye olan ilginin artmasına, ihracatın güçlenmesine ve ithalata olan bağımsızlığın azalmasına katkıda bulunacak” dedi. 

TÜRKİYE'DE BÜYÜYECEK

Türk sigorta piyasası ile güçlü bir bağları olduğunu ve gelecekte daha çok yatırım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Stahl, mevcut durumda piyasada reasürör olarak yer almayı daha doğru bulduklarını belirtti. Reasürans tekniğinde sigorta edilmiş riskin, belli bir kısmı veya tamamı yeniden sigorta ediliyor. Böylece, büyük risklerin etkileri bölünüyor ve uluslararası mali piyasalara dağılarak karşılanabilir hale geliyor. Öte yandan Stahl, yakın gelecekte  portföylerine sorumluluk sigortalarını ve kefalet sigortalarını da katmayı planlıklarını kaydetti.

İŞ BİRLİKLERİ DOĞURACAK

Hürriyet'in gayrimenkul sektöründeki oyuncuları ödüllendireceği yarışması Sign of the City'nin sponsorlarından biri de VHV Sigorta.  Yarışmayla, inşaat sektörünün temsilcileri ile aynı ortamda bulunma ve tanışma fırsatı yakalayacaklarını belirten Maximilian Stahl “İnşaat sektörünün önemli oyuncularını bir araya getirmesinin oluşturacağı sinerjinin ve olası iş birliklerinin yanı sıra bu kurumsal ödül töreni, Türk inşaat sektörünün tüm dünya genelindeki itibarına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Heyecan verici projeleri görmek ve daha önce yollarımızın kesişmediği şirketleri de tanıma imkânımız olacağı için heyecan duyuyoruz” dedi. Yarışmanın ödül töreni, 6 Kasım'da Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleşecek.

Yıllık prim hacmi 3.5 milyar euro

VHV, yaklaşık 2 bin 700 çalışanı ve 15 bin acente ve broker ağıyla Almanya'nın önde gelen sigorta şirketlerinden bir tanesi. Özellikle inşaat ve proje sigortalarında uzmanlaşmış VHV, 3.5 milyar euroluk yıllık prim hacmine sahip olup, yüzde 20 pazar payı ile öne çıkıyor. Avusturya, Fransa, İtalya ve Türkiye'de yatırımları bulunan VHV, S&P tarafından “A” notu ile derecelendirildi. VHV, inşaat sigortalarındaki uzmanlığının yanı sıra, mesleki sorumluluk, işveren mali mesuliyet, endüstriyel yangın sigortaları ve kefalet sigortalarında da faaliyet gösteriyor.
Hürriyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...