maritbet girişmaritbet
Türkiye'de gecekondu fiyatına Miami'de havuzlu ev!

Türkiye'de gecekondu fiyatına Miami'de havuzlu ev!

Amerika'nın Miami şehrinde gayrimenkul sahibi olan Türklerin sayısı giderek fazlalaşıyor.

ABD'de yaşayan Türklerin yarısının tercihi olan New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerine son dönemde Türkiye'den gelenlerde önemli ölçüde artış yaşanırken, diğer eyaletlerde de durum farklı değil. Florida Türk - Amerikan İş Kadınları Derneği Başkanı Sevi Sarı, "Miami'de kiracı olmak zor, ev sahibi olmak daha kolay. Türkler son dönemde bunun farkına vardı. Türkiye'de bir gecekondu fiyatına burada çok güzel bir ev sahibi olacaklarının farkına vardılar" dedi.

Amerika'nın Sesi'nin, Wall Street Journal gazetesinden aktardığı habere göre, New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinin dışında Türklerin en fazla yaşamak istediği eyaletlerin başında Florida yer alıyor. İklim koşulları, doğası ve ülkenin doğu eyaletlerine göre hayat şartlarının daha ucuz olması bu eyaleti, ABD'deki Türklerin tercihleri arasında ön sıralara taşıdı.

Florida eyaletinde Türklerin en yoğun olarak yaşamak istediği yer, doğası, gece hayatı ve plajlarıyla ünlü Miami kenti. Eyaletin Tampa, Orlando gibi diğer büyük şehirleri ve sahil kasabalarında da durum farksız. Issız bir kasabada bile karşınıza bir Türk çıkıyor. Miami kentinde çok sayıda Türk vatandaşının ikinci konut, yatırım veya tatil amaçlı satın aldığı evlerin sayısı artarken, Türklerin daha çok tatil amacıyla aldıkları bu konutları artık bütün yıl yaşayacakları evlere dönüştürmeyi tercih ettiği ifade ediliyor.

Türkler, Florida eyaletinde Miami dışında da bir çok kent ve sahil kasabalarına büyük ilgi gösteriyor. Floridalı emlakçılar, zengin ve ünlü Türklerin tercihlerinin Miami sahilleri, orta sınıf Türklerin ise müstakil ev fiyatlarının çok daha ucuz olduğu diğer kent ve kasabaları tercih ettiğini belirtiyor.

'GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 58 ARTTI'

Miami'de çok sayıda Türk emlak şirketi faaliyet gösteriyor. Merkezi İstanbul'da olan ve bir şirket adına Florida'da şube açan Türk emlakçı Hilal Borque, bölgede yaşayan Türklerin büyük artık yaşandığını belirtti.

Amerikalı emlakçılar da, Türkler'den gelen yoğun talep karşısında oldukça memnun. Bir başka emlakçı Reid Boren de varlıklı Türklerin geçmişte Londra ya da Güney Fransa'da tatil veya yatırım amaçlı ikinci evlerini satın aldıklarını ancak tercihlerini değiştirip artık ABD'ye yöneldiklerini söyledi. Boren, son olarak iki katlı bir çatı katını 8.6 milyon dolara bir Türk'e sattığını belirtti.

İki yıl önce Türkiye'den neredeyse hiç talep almadıklarını belirten emlak danışmanı Edgardo Defortuna da, bir emlak sitesine, Türkler'den gelen başvuruların geçen yıla oranla yüzde 58 arttığını söyledi.

'TÜRKİYE'DE GECEKONDU FİYATINA BURADA HAVUZLU EV ALIYORLAR'

Florida Türk - Amerikan İş Kadınları Derneği Başkanı olan ve yaklaşık 18 yıldır Florida'da yaşayan Sevi Sarı ise, "Miami'de kiracı olmak zor, ev sahibi olmak daha kolay. Türkler son dönemde bunun farkına vardı. Türkiye'de bir gecekondu fiyatına burada çok güzel bir ev sahibi olacaklarının farkına vardılar. Gelen insanlar buradaki fiyatlara inanamıyor. Türkiye'de ev fiyatları uçuk ama Miami çok ucuz. İsmi büyük hem de Türkiye'deki gecekondu fiyatına burada havuzlu bir ev alabiliyorlar” diye konuştu.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!
  • 06.10.2022 11:09

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 6,7 ...

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi temmuzda %15,8 arttı
  • 28.09.2022 10:11

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi temmuzda %15,8 arttı

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuzda geçen yılın ayn ...

ABD'de konut satışları son 26 yılın en düşük seviyesinde!
  • 19.08.2022 09:50

ABD'de konut satışları son 26 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'de ikinci el konut satışları, temmuzda düşüşünü altıncı aya taşıyarak aylık ...

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi nisanda yüzde 20,4 arttı
  • 28.06.2022 17:15

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi nisanda yüzde 20,4 arttı

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, nisanda geçen yılın aynı ...