maritbet girişmaritbet
'Türkiye yatırım için daha iyi duruma gelecek'

'Türkiye yatırım için daha iyi duruma gelecek'

Era Türkiye, ünlü gayrimenkul uzamanı Kostas Bakas'ı Yunanistan'dan Türkiye'ye getirdi.

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul danışmanlık markası ERA, eğitim ve seminerlerini sürdürüyor. Gayrimenkul danışmanlığı sektöründe eğitime verdiği destekle bilinen ERA Gayrimenkul Türkiye, bu kez de ünlü gayrimenkul marka gelişimcisi ve eğitmeni Kostas Bakas'ı Yunanistan'dan Türkiye'ye getirdi. 

13 şehir 45 ofisten 55 broker'ın katılımı ile gerçekleşen IntERActive Eğitim Programı'nda bir broker'ın verimli çalışabilmesi için izlenmesi gereken yollar, bütçeleme, karlılık konularına ve bir franchise ofisinin işletme yapısı yönetimi ve gelişimi büyüme süreçlerine değinen Bakas, yabancı uzman gözüyle gayrimenkul ve danışmanlık sektörünü de değerlendirdi. 

Türkiye'nin dışarıdan bakıldığından gelişmiş, batılı ve modern bir ülke olarak algılandığını belirten Kostas Bakas “Özellikle inşaat ve gayrimenkul sektörünün yeni projelerle geliştiğini görüyorum. Türkiye'de konut ihtiyacı dışında ayrıca ticari mülklerde de hareketlenme görüyorum. Bu kapsamda Avrupa'daki pek çok ülke Türk hükümetine de güvenerek buraya gelip yatırım yapıyor. 

"Yabancı yatırımcıyı davet ediyorum"

Türkiye'nin dışında dünyada tanınmış bir sistem olan ERA'nın bu noktada çok stratejik bir rolü var. Tahminlerime göre ERA, önümüzdeki yıllarda bu alandaki en iyi hatta tek oyuncu olacak. ERA, müşterilerine hem alım hem de satım açısından yardımcı olabilecek her türlü teknoloji, yöntem ve ekibi sunuyor. Türkiye'deki ERA danışmanları almış oldukları profesyonel eğitimler ile yüksek kalitede hizmet sunan kişiler olarak sektörde farkını ortaya koyuyor.

Türkiye'ye geldiğimde karşımda modernleşme sürecini tamamlamış medeni bir ülke gördüm. Bu kapsamda yabancı yatırımcıları Türkiye'de yatırım yapmaya davet etmek istiyorum. 

Önümüzdeki 5 yılda Türkiye yatırım için daha iyi bir duruma gelecek. Gördüğüm kadarıyla Türkiye ekonomi ve ulus olarak çok olumlu yönde adımlar atıyor” diye konuştu.

Eğitim, teknoloji ve network desteği

ERA Gayrimenkul Türkiye'nin eğitime verdiği önemi vurgulayan ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu ise eğitim programında 5 gün boyunca interaktif ve paylaşımlı bir yöntem kullandıklarını hatırlattı. Ekşioğlu “Bugün brokerlarımız için hem Türkiye'yi hem de Türkiye'deki piyasayı çok yakından tanıyan yurtdışından bir eğitmen geldi. Brokerlarımız için özel gerçekleştirdiğimiz bu eğitim programında 5 gün boyunca interaktif ve paylaşımlı bir yöntem kullandık. 

Farklı şehir ve lokasyonlardan gelen brokerlar'ın network yapma fırsatı bulduğu IntERActive Eğitim Programı'nda ofis sahiplerini başarıya götüren etkili satış teknikleri, liderlik, ekip kurmak, gayrimenkul danışmanı adaylarının değerlendirilmesi, karlılık, ofis dizaynı konularına ağırlık vererek ofislerin üretkenliklerini artırmak üzere aktif bir eğitim gerçekleştirdik. Türkiye'nin ilk gayrimenkul akademisini Bağdat Caddesi'nde 400 m2'de kurarak birçok alanda eğitim verdik.

Gayrimenkul danışmanlığı konusunda MEB sertifikası veren Türkiye'deki ilk ve tek kurum olarak ERA Akademi'de, yine sektörde bir ilk olan ‘ERA Clinic' ve ‘ERA Coaching' hizmetlerinin de dahil olduğu güçlü eğitim modeli geliştirdik. Yatırımcılarımızın her zaman yanındayız. Yatırımcılarımıza eğitim, teknoloji, portföy ve network desteği sağlıyoruz. Birçok projenin pazarlanmasında pay alıyoruz ve bunları ofislerimize dağıtıyoruz. Microsoft işbirliğiyle danışmanlarımıza mobil çalışma imkanı sağlıyoruz. Tüm emlak ilan siteleriyle entegre hale getirilen 'www.eraturkiye.com.tr'de danışmanlarımızın portföyleri tek tıkla tüm mecralarda yayınlanıyor” diye konuştu. 

"Piyasa düşüşteyken yatırım yapın" 

Siyasi ve ekonomik moralsizliklerin yaşandığı bir dönemde durmadıklarını ve yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Ekşioğlu “Aslında 15 Temmuz süreci sonrasında herkes bir umutsuzluğa kapıldı. Ama biz son iki ayda 12 yeni ofis açtık. Birçok yatırımcı bu süreçte yatırımlarını beklemeye aldı. Ancak piyasa düşüşteyken yatırım yapılmalı ki; piyasa yükselmeye başladığı zaman kar sağlanabilsin.  Ekonomik konjonktüre bakacak olursak ERA ailesine dahil olmak için çok iyi bir zamandayız çünkü hem ofis kiralarının hem de işletme maliyetinin düşük olduğu bir dönemdeyiz. Gayrimenkul sektöründe sürekli bir hareket var, satışlar artıyor. Sektör yine altın çağını yaşayacak, özellikle ikinci el konu konut satışlarının artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut satışları 2016'da artacak!
  • 20.01.2016 15:32

Konut satışları 2016'da artacak!

ERA Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, Türk halkı ve Ortadoğulu ülke vat ...

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'
  • 02.03.2015 15:09

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, kentsel dönüşümde başta Fikirtepe olmak ...

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!
  • 16.02.2015 10:27

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ikinci el konut satışlarının, sıfırdan ...

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'
  • 12.09.2014 15:34

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'

Era Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, CNR Emlak Fuarı 2014'te mikrofonumuza f ...

ERA Türkiye 4 şehirde 22 ofise ulaştı
  • 05.12.2013 20:19

ERA Türkiye 4 şehirde 22 ofise ulaştı

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu Emlak 2013 Fuarı'nda emlaktasond ...

ERA, Türkiye gayrimenkul sektörüne adım attı!
  • 05.12.2012 17:34

ERA, Türkiye gayrimenkul sektörüne adım attı!

ERA, Türkiye'de gayrimenkul danışmanlığı yapacak. Şirketin basın toplantısından ...